Teraz jest Śr maja 14, 2025 7:06 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 347 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt sie 29, 2017 9:48 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

oj tam ;-) ja już nie liczę ugryzień Kuby ;-) tzn liczyłem do 10 potem mi przeszło.
Agresor dziś śpi koło mojej nogi wtulony jak małe dziecko.
Jeśli mogę to taka rada - cierpliwość i konsekwencja w działaniu czynią cuda;-)
Tylko trzeba pamiętać nic na siłę trzeba dać czas piesełowi i troche przestrzeni
Zapewniam, sam przyjdzie, a po jakimś czasie będzie tak wierny i ufny jak nic i nikt na świecie
Powodzenia i cierpliwości, pozdrawiam
Rzej z korbami

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N wrz 03, 2017 1:47 am 

Marynarz

Jak Leon po kastracji? :?:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr wrz 06, 2017 10:56 pm 

Marynarz

Hej,
jak się mają sprawy z tą agresją i gryzieniem przez Leona? Jest spokojniejszy po kastracji?
Myślę że ten palec został ugryziony bo przez głaskanie go jego lęk był wzmacniany, dostawał nagrodę za to, że szczeka za Mikołajem i sie w knocy wkurzyl...

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 07, 2017 8:17 am 

Kapitan Dom stały (1 pies) Dom tymczasowy Transport

Coffee jest obecnie awaryjnie u Moni ze Świata z 4, ale mamy nadzieję że lada chwila ruszy do docelowego DT. We wtorek przeszedł pomyślnie zabieg kastracji ;)
W wolnej chwili Monika napisze kilka mądrych słów o chłopaku.

Monia, wielkie dzięki za opiekę nad gagatkiem!!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 07, 2017 12:56 pm 

Hejo,
no więc z tym mądrze to bym nie przesadzała - nie najlepiej się czuje w pisaniu - ja od pracy z psami jestem ;)
Ale zaczynajmy:
1. Leon to i może on miał się nazywać, ale nikt do końca mu tego nie wyjaśnił, więc nadal bardziej reaguje na imię Coffie - i na razie proponuje tego zbytnio nie zmieniać, bo i tak już bardzo dużo w jego krótkim życiu się pozmieniało.
2. Jest przecudowną bidą, ale strasznie zagubiona, a co go przerasta to odstrasza zębami - dlatego potrzebuje bardzo stopniowego i powolnego kontaktu z bodźcami zwłaszcza z emocjami np. kontakt z pieskami często ale przez chwilkę głaski tylko sporadycznej traktowane jako nagrodę itp. Kanapy i tulaski-cmokaskiradzę zostawić na... za czas jakiś, ale nastąpią na bank.
3. Straszliwie boi się,że po raz kolejny utraci swój raj na ziemi i człowieka, który nie bije za wszytko, więc zupełnie nie radzi sobie z choćby chwilową separacją- krzyczy niszczy, zdarza mu się stres kupa.
Coffie jest u mnie tylko od tygodnia, a juz widać ogromne pozytywne zmiany w jego zachowaniu i stopniowej stabilizacji psychicznej, ale jeszcze kawał drogi przed nim. Im szybciej tą drogę zacznie odbywać ze swym osobistym prywatnym człowiekiem tym lepiej. Ja tym człowiekiem być nie mogę. Było by to bardzo nie fair w stosunku do pozostałej 6 zwierzów w mym domu.
Coffie jest codownym zagubionym chłopcem, ale z racji rozsądku mówię PAS i NIEDOMETRARZ.

Aaaa...zapomniała bym: jeszcze stosunek do zwierząt;
Mam 4 psy i 2 koty wszyscy żyją i mają się swietnie.
Koty może i ciut by pogonił z czystej ciekawości: co to?! Ale wystarczyło mu raz powiedzieć, żę w tym domu tak nie robimy.
Na psy się nakręca, a jedyną zabawą jaką zna jest zabawa w robienie dzieci. A jak się nakręci to nie życzy sobie żeby ktoś mu przerywał zwłaszcza fizycznie, ale nawet się ogarnia, jak ma smycz do psa podłączoną.
Po woli nawet zaczyna reagować na same polecenia słowne.

Ot taki Coffie.
Jeśli są jeszcze jakieś pytania to piszcie to chętnie odpowiem

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 07, 2017 2:41 pm 

Marynarz

Monia! Dzięki Ci wielkie za ogarnięcie Leona/Coffie my niestety nie daliśmy rady :( przez co strasznie nad tym ubolewamy :cry: :cry: :cry:

U nas Leon strasznie nakręcił się do Mikołaja do tego stopnia, że nie pozwalał mi do niego podejść ( gdy wchodziłam na zaplecze w sklepie to Leon przy Mikołaju już warował i nie ważne czy spał czy nie, wstawał i go pilnował) w domu capnął mnie za rękę, gdy miziałam Mikołaja po nodze, on był na podłodze a my na kanapie tak bez żadnego ostrzeżenia.

cieszę się Monia, że zabieg się udał i oby Leon/Coffie wyszedł na prostą :) dawaj znać :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 07, 2017 5:55 pm 

Starszy Marynarz Dom stały (3 psy) Transport

Super info Monia, że Coffee jest do ogarnięcia:-) życzę Ci Cofuś odpowiedzialnego i cierpliwego domku. Rzej, co Ty na to? Może spróbujesz? ;-) Kiedy ja miałam kontakt z chłopakiem, nie było w nim cienia agresji. Za to buziaki to i owszem. Ciesze się, że zabieg się udał. A Ty łobuzie, ogarnij się trochę. Juz Ci nikt krzywdy mię zrobi.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So wrz 09, 2017 7:27 pm 

Coffik pojechał dzisiaj do Domu Tymczasowego do Psiamama.
Wszyscy trzymamy kciuki za powodzenie "misji", że Rodzice tymczasowi dogadają się z gagatkiem.

W pierwszych kontaktach Coffiś jest przekochany pieszczoch. Ciotkę (mnie ;) ) podczas transportu pokochał od razu, z resztą tak samo jak Shimano85 (wielkie dzięki za pomoc w przewodzie chłopaka!!).
Oby pozostał takim aniołkiem jak najdłuzej :roll:

Załączniki:
Komentarz: mała bułka
cof3.jpg
cof3.jpg [ 231.15 KiB | Przeglądane 173 razy ]
cof2.jpg
cof2.jpg [ 160.26 KiB | Przeglądane 173 razy ]
cof1.jpg
cof1.jpg [ 174.84 KiB | Przeglądane 173 razy ]
Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N wrz 10, 2017 9:20 am 

Powodzenia w nowym domku dzieciaku... Trzymam kciuki żebyś się ogarnął i nie musiał już nigdzie więcej jeździć:-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn wrz 11, 2017 7:36 am 

Starszy Marynarz Dom stały (4 psy)

Wygląda na super grzecznego chłopaka :) Coffe, utrzymaj dobre wrażenie.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn wrz 11, 2017 12:52 pm 

Niestety mimo chęci pomocy Coffiemu i dania DT przez Psiamama, chłopak został wczoraj odwieziony do hoteliku u behawiorystki w Katowicach. Jesteśmy bardzo wdzięczni za awaryjne przyjęcie psiaka.
Psiamama, dziękujemy za danie szansy Coffiemu.

COFFEE szuka Domu Tymczasowego! Pomimo, że teraz jest bezpieczny w hoteliku, chcemy by miał szansę na przebywanie w Domu Tymczasowym, pracę nad lękami i panowaniem nad emocjami. Szukamy Opiekuna, który będzie z Coffiem kontynuował pracę, po której u monika.s widać już było piękne postępy. Opiekuna, który nie podda się mimo gorszych chwil i momentów utraty wiary.
Opiekun Tymczasowy będzie pracował z chłopakiem w porozumieniu z behawiorystą finansowanym przez Fundację, zapewniając mu jak najbardziej prawidłowy „świeży start”.

Kto będzie przewodnikiem dla Coffiego w walce o szczęśliwe życie bez lęku?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn wrz 11, 2017 3:04 pm 

Dlaczego każdy DT tak szybko rezygnuje? Może zanim ktoś się zdecyduje dać dt chłopakowi niech przeczyta wątek Kuby u rzeja.... Nie zawsze jest łatwo. A nawet częściej trudno niż łatwo... Ale trzeba być wytrwałym i konsekwentnym. Trzymamy kciuki za Ciebie Coffee i za Twój odpowiedzialny domek, który nie zrezygnuje przy pierwszym nie powodzeniu.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn wrz 11, 2017 4:12 pm 

Strasznie boli że bidula nie może znaleść miejsca dla siebie. Trzeba pamietać że jego zachowanie nie jest naturalne a wynika jedynie z tego co zrobili mu ludzie. Czytam jego wątek i patrze na Kubę który wywalił sie pod fotelem i chrapie w najlepsze. Ktoś powie Kuba to nie Coffe ;-) jasne że tak tylko jak ktoś jest zainteresowany to moge podesłać na priv filmy jak Kuba sie zachowywał i jak wyglądał - jako bonus fota pogryzionych nóg rzeja. Wiem co to ciężka praca z psem i zapewniam że to my ludzie popełniamy błędy a nie psy. Nie można traktować psa jak kompana od pierwszego dnia wiedząc że jedyne co dociera do niego to strach. Psa trzeba się nauczyć zobaczyć kiedy czuje się bezpieczny i wyluzowany a kiedy spięty i poddenerwowany. Czym więcej wiemy na temat psa tym bardziej mu pomożemy - ja Kuby uczyłem sie miesiąc a i teraz potrafi mnie zaskoczyć. Przed nami jeszcze długa droga w powrocie do normalności ale to co za nami heh..... długo opowiadać.
Bardzo ważne jest to aby Coffe znalazł świadomy dom który zapewni mu bezpieczną przystań i da dużo spokoju. Jeśli ktoś zdecyduje przygarnąć chłopa to chętnie pomogę dzieląc się moim doświadczeniem z trudnymi przypadkami
Zapraszam do kontaktu na priv;-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn wrz 11, 2017 4:22 pm 

Dom stały (1 pies)

Rzej święte slowa....niestety póki co nie znalazł się taki dt który dałby szanse Coffiemu . Mamy nadzieję, że znajdzie się taki drugi dom jak Wasz :D , z odpowiedzialnym człowiekiem, który nie poddaje się po pierwszym dniu tylko dlatego, że pies nie jest taki jak sobie wyobrażał i co najważniejsze podejmie trud pracy nad jego wychowaniem. Rzej super , że jesteś i w razie czego podzielisz się doświadczeniem z innymi. Mam nadzieję , że niedlugo Coffiee tak jak i Kuba będzie miał swojego człowieka z którym spokojnie poleży na kanapie ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt wrz 12, 2017 10:50 pm 

Mam nadzieje że wreszcie sie taki znajdzie;-) Świadomy, cierpliwy i konsekwentny. Ale przede wszystkim cierpliwy ;-) wiem co pisze ponieważ obok mnie na kanapie chrapie Kuba o bonach nie wspominam bo to naturalne;-). Heh... do Kuby nie można było podejść, nie można było pogłaskać a jak już spał wieczorową porą to bezpieczna odległość 3 metry. Zapytacie co zrobiłem z łobuzem - no właśnie nic nie zrobiłem ;-)
poza tym że dałem mu dużo czasu i spokój. Nie wydaje mi się że Coffee jest trudniejszym psem i co ważne jest zdrowy ( Kuba trafił do mnie z zaawansowaną nużyca i cały czas jest leczony ). Jestem przekonany że można następnego łobuza wyprowadzić na prosta. Ja jak dostałem Kube nie wiedziałem o nim nic wiec zaczynaliśmy od zera. Z Coffee jest łatwiej ponieważ wiemy już co to za gamoń i myśle że wiemy jak wyprowadzić go na prosta ;-) . Mam nadzieje że wreszcie znajdzie gamoń swój ukochany dom;-)
Pozdrawiamy
Rzej z rodziną i korbami Jadzia i Kuba

Załączniki:
Komentarz: na kanapie leży leń puszcza bąki cały dzień ;-)
kuba.jpg
kuba.jpg [ 143.6 KiB | Przeglądane 88 razy ]
Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr wrz 13, 2017 6:38 am 

Jak słodko śpi, widać, że chłopak już wie, że jest u siebie, ta blogosc na faflach mówi sama,za siebie :-)
Oby Leon w niedługim czasie też zaznał takiego spokoju :-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr wrz 13, 2017 8:01 am 

Święte słowa rzej... właśnie o takim domku marzę dla Coffieego - jaki Wy daliście Kubusiowi... Nadal w to wierzę, że ktoś mądry da temu łotrowi miłość na dobre i na złe.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr wrz 13, 2017 8:41 am 

Dom Fundacyjny

Aktualnie z Coffiem nie ma problemu :)
Wnikliwie obserwuje i przetwarza. Umie się ustawić w życiu ;) Wczoraj ukochaną klatkę zamienił na łóżko pani behawiorystki :D
Z psami się poukładał i nie wchodzi im w drogę.
Do ludzi boski, można mu spokojnie nawet w misce grzebać. Bardzo się przwyiązuje do opiekuna.
Zostaje sam z innymi psami i nie ma póki co żadnych problemów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr wrz 13, 2017 9:14 am 

Starszy Marynarz

Kurde. Nasz Bob w poprzednim dt niby podgryzał. Mówię niby, bo u nas tego nie robi. Albo inaczej - próbował, ale my się nie baliśmy. A już mój mąż szczególnie miał to w dupie, czy go pies chapnie czy nie :D jak trzeba wyczyścić uszy, to trzeba i tyle :D
I też miał 2-3 epizody że poszedł na nas z zębami - bo się najnormalniej wystraszył. Raz skończyło się na zranieniu Michała do krwi.
No i walki psów też miałam w 2 dobie. Gdzie musiałam się wyryczeć, że co to my zrobiliśmy, że one się nam zjedzą wzajemnie i bla bla bla. Ale...pogadałam sobie z ludźmi który mają co najmniej dwa psy, poprosiłam ich o filmiki z nagraniem zabawy i z nagraniem agresji. I się uspokoiłam. A przynajmniej poczułam pewniej w ocenie, kiedy interweniować a kiedy nie. Co więcej widzę, że po czasie, psy nauczyły się poznawać siebie i swoje odruchy. I jak jeden warknie, to drugi odpuszcza. I odwrotnie.
Konkludując - szkoda, że ludzie tak szybko odpuszczają.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr wrz 13, 2017 1:42 pm 

NO I FAJNIE :D Oby tak dalej przystojniaku

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 347 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]