Teraz jest Wt maja 13, 2025 8:12 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: So gru 10, 2016 12:33 am 

Kochani wiek swoja drogą ale Gapcia pochodzi z pseudo, w ktorej spędziła cale swoje życie, ona po prostu nie wie co to zabawa, pragnie miłości najbardziej na świecie bo nigdy jej nie zaznala!
Ona pewnie teraz po prostu odpoczywa o ciezkim życiu przez ktore przeszlo. 8 lat to już dosc sporo, moja Boni tez niedlugo kończy 8 i zauwazylam coraz mniejsza ochote na zabawe,.najchętniej to by tylki jsdla, spała, i zeby ktoś ją mizial :-)
Ale to nie znaczy, ze Gapcia jeszcze Was nie zaskoczy. Dziewczyny czasami opisują, ze np.dopiero po roku pobytu zalapuja o co chodzi z zabawkami, ale jaka wtedy jest radosc :-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So gru 10, 2016 1:09 am 

Marynarz Dom stały (2 psy)

hah! to jest odpowiedz... mizianie przede wszystkim i od razu zasypia... a jak jest po spacerze i jedzeniu to już w ogóle :) a tylko zdejmę rękę... najpierw oczy na mnie a potem w drugą stronę głowa i foszek... zdjęcia są gdzieś poniżej... . Zdaję sobie sprawę że jest z pseudo i zabawy nie jest nauczona oraz że ma swoje lata,a jednak wiadomo... jako nowy pańciu chciałbym ją zachęcić jakoś do tego :). Uważam i tak za duży krok u niej to że chodzi przy nodze jak ją odepnę ze smyczy( wiem że po osiedlu to nie odpowiedzialne po tak krótkim czasie, ale sprawdzane u moich rodziców na wielkim ogrodzonym placu na wsi:) ) i odejdzie na max 2 metry i trzyma się nóżki, poza tym w końcu reaguje na swoje imię, chociaż podstawowych komend typu "chodź tu do mnie", "zostaw" "czy nie wolno" nie czai- rozumiem nie nauczona, prędzej jak powiem Gapka to na mnie spojrzy niż na takie rzeczy i super sprawa po tygodniu zaczęła szczekać:):) już myśleliśmy że to się nigdy nie stanie, a tu takie mile zaskoczenie jak ktoś nas odwiedza, a dziś to już przeszła samą siebie i szczekała jak najęta, tak po prostu podczas dnia:). Jeszcze jest jedna rzecz o której chce wspomnieć, przychodzi np do jedzenia, czy w ogóle wołam ją do siebie i od razu się kuli :( przysiada na tylne łapki i chowa główkę... wiem pseudo:( i na pewno to że ktoś skrzywdził ją łamiąc jej szczękę,wybijając ząbki czy wiele innych:( i strasznie trzeba na nią uważać, bardzo jest na to wrażliwa, podchodzi pod nogi, ale wygląda to tak że jak jestem w kuchni ( teraz już wiem ze nie mogę się odwrócić bez patrzenia pod nogi, bo nawet jej nadzianie się czy lekkie odbicie od nogi jest skutkowane skuleniem:( o dziwo nie ucieczką czy piskiem czy skomleniem ( pisk ani skomlenie u niej nie występuje zupełnie)... czyli ktoś za ucieczkę musiał ją karać :( ciągle się siebie uczymy.

PS: Oczywiście od 3 dni śpi z nami... mimo iż moja partnerka się zarzekała że nigdy psa do łózka nie wpuści, niech śpi obok... :) - a teraz oby dwie śpią same beze mnie
PS2: Swobodnie lata po domu i czuje się pewnie, nie wstaje jak np wychodzimy do łazienki
PS3: Ma mistrza! dziś w celu sępienia wskoczyła przednimi łapami na stół :):) oczywiście tak jak pisałem, " nie wolno" nie skutkowało tylko "gapcia"

PSS: Jesteśmy mega szczęśliwi:) i mamy 1 marzenie... żeby w końcu te jej oczko i mordka były uśmiechnięte :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So gru 10, 2016 11:02 am 

Dom stały (1 pies)

U mnie jest podobnie, Mela też nie przejawia zainteresowwania zabawa, jest z nami od sierpnia tamtego roku. Na poczatku zero zainteresowania, po dlugim czasie zaczela bawic się z Maja,naszym pierwszym psiakiem. Z nami bawi sie raz na jakiś czas,sama nie zaczepia,brzuszek wywala bardzo bardzo rzadko, jak juz to zrobi to bardzo nas to cieszy :)

Minelo duzo czasu,kazda scena zabaw,zaczepiania bardzo nas cieszy i czekamy na wiecej :) Wam też tego zycze :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So gru 10, 2016 4:17 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Ale się czyta <3

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So gru 10, 2016 7:01 pm 

Ale fajnie, że Gapcia do Was trafiła, widać, że ją bardzo pokochaliscie :-)
Na pewno niedługo zacznie się uśmiechać :-) potrzebuje tylko jeszcze troszke czasu, i tak z tego co.piszecie mała już się rozkręcila :-)
Co do puszczania luzem, na ogrodzonym terenie jak najbardziej, jednak w innych miejscach tego nie róbcie-sami wiecie ze mała ma lęki, nigdy nie wiadomo czego i kiedy może sie wystraszyc. Juz w,zalodze bylo kilka ucieczek psów :-( Ja mojej suni nigdy nie puszczam luzem na nieogrodzonym terenie, po prostu nie wybaczylabym sobie gdyby cos jej sie stało!
Buziaczki dla Gapciuni :-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N gru 11, 2016 3:13 pm 

wczoraj byliśmy u Żanetki rodziców:). w domu jest rozszczekana jak ktoś przechodzi, a tam potulna.... hihih nie jej miejscówka a dziś szczebiota jak najęta;) jutro lub we wtorek kolejna wizyta w medorze ( u weta) :) ale ona lubi i sama idzie do pani Katarzyny:)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N gru 11, 2016 3:53 pm 

czy szczekanie to oznaka radości?? bo mi wydaje się że gapciulec w ten sposób się cieeszy :):)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N gru 11, 2016 8:09 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Rządzi się :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N gru 11, 2016 9:48 pm 

można dać Gapci chleb.chleb z masłem??? moje owczarki jadły... chciałbym zaczerpnąć porządnej i specjalistycznej rady.. gdyż lubi na pewno... :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N gru 11, 2016 10:02 pm 

chyba jednak jutro będziemy u weta :) bo strasznie drapie sie po mordce;( i dziwnie dyszy:( Sasi polecałą nam karme doline Noteci, ale daliśmy jej i po tym się to zaczeło, wycieranie jezyka o cokolwiek i dziwne dyszenie oraz swędzenie:( może puchnie jej podniebienie? przestaliśmy od razu::( w miare wróciło do normy ale dziś przy obiedzie daliśmy jej kawałek jałowego kotleta ( mięso wieprzowe)doslownie po chwili sie zaczela drapac- wg mnie to przypadek, nie moze byc chyba prawdopodobne by cos tak szybko uczulilo. mamy etykiete z karmy i pomyślimy z naszą doktorką:).

PS: Mamy takie pytanko , chodzi o ciekawość ile mogą kosztować testy uczuleniowe:>??

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N gru 11, 2016 11:18 pm 

Objawy alergii moga się pojawić niestety bardzo szybko, z tego co piszecie to u Was właśnie to nastąpiło, Dolina Noteci to niestety niezbyt dobra jakościowo karma.
Najlepiej jak nie bedziecie dawac Gapciuni ludzkiego jedzenia. Ja za testy alergiczne z krwi pokarmowe i kontaktowe placilam ok.800 zł ale podobno tez nie daja one 100% pewnosci.
Najlepiej będzie jak wprowadzicie Gapci jakąś karme dla alergików, w szantach mamy wątek o karmach, poczytajcie, na pewno coś dla Gapci wybierzecie.
Dużo osób poleca karmę trovet ohd, możecie jej spróbować :-)
Na pewno nie Dolina Noteci!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N gru 11, 2016 11:52 pm 

jak jej sami gotujemy nie ma takich objawów :) i znów ma pierś z ryżem i jest dobrze:):)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N gru 11, 2016 11:53 pm 

do tego marchew i w ciągu dnia jabłko... jakąs jego część :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn gru 12, 2016 4:34 pm 

Dom stały (1 pies) Transport

Testy to strata kasy. Są niemiarodajne. U nas nic nie wyszło a alergia jest ewidentnie.
Spróbujcie TROVET OHD, u nas się świetnie sprawdza.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn gru 12, 2016 4:41 pm 

Starszy Marynarz Dom stały (2 psy) Transport

ja uważam jak Monika, że testy to strata kasy i brak pewności, bo równie dobrze może mieć alergie kontaktową która w badaniach nie wyjdzie - np na kurze pyłki czy coś innego

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn gru 12, 2016 7:23 pm 

byliśmy u weta , dostała clemastinum i ma 3 dni brac jak nie bedzie poprawy to będzie jakiś steryd

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn gru 12, 2016 7:39 pm 

ja tam wetem nie jestem ale wydaje mi się, że w przypadku Gapci nie ma co startować ze sterydami, sterydy to już naprawdę ostatecznośc. Spróbujcie najpierw wyeliminowac produkty ktore ją uczulaja i byc moze obejdzie,sie bez leków. Sami napisaliście, ze jak jej gotujecie pierś z marchewka to nic sie nie dzieje, myślę zatem ze spokojnie mizecie Gapci dopasować jakieś jedzonko bez faszerowania jej lekami.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn gru 12, 2016 8:06 pm 

Starszy Bosman Dom stały (2 psy) Dom Fundacyjny Transport

Nasz Aleksander dostał takiej sraczki po Dolinie Noteci....oszczędzę Wam opisu. Natomiast u nas sprawdza się GranCarno Animonda, na zooplus.pl są w dobrej cenie. Próbowałam rowniez Bozitę, z opisu lepsza, nawet droższa, ale Aleksander kręci nosem...za to dziewczyny bardzo zadowolone jak przejęły do konsumpcji to, co Aleksander odrzucił :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn gru 12, 2016 11:18 pm 

Dom stały (1 pies)

Ja na krotkich wczasach w Polsce kupiłam Meli mokra karme Doliny to nawet nie polizala.
Lukullus kupilam i zjadla ze smakiem, pamietam,ze była z kaczką :)

W przypadku Gapci pewnie sprawdzi sie karma dla alergików

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn gru 12, 2016 11:59 pm 

tak zrobiliśmy, wyrzuciliśmy wszystko, dostanie tylko swoje, o stole może tylko pomarzyć, no ale niby w dt dostawala doline to co? niby że sie uczulałą non stop ?? ;/? sterydy tak jak pisaliscie w ostatecznosci , tak tez powiedziala pani doktor, poprostu też się o nią martwi i jak jej nie zejdzie i uporczywie nie przestanie się drapać po 3 dniach to dopiero:(, wieczorem była masakra jak targała buzią po wszystkim co szorstkie:( a potem w lozku lize sobie lapki non stop:(

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]