Teraz jest Śr cze 25, 2025 10:30 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 460 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr lut 10, 2016 8:43 am 

Marynarz Dom stały (2 psy)

Ja się pytam, dlaczego nikt mi nie powiedział, że jak się ma 2 mopsy, to się automatycznie staje ich niewolnikiem? Jak Gustaw był sam, to byliśmy w stanie go z Mateuszem przegłosować. Teraz, jak jest Mona, to niby jest remis, ale jakoś zawsze wychodzi na ich....
Dziś w nocy kumkały, charczały, śpiewały i tańczyły nam pod drzwiami sypialni. Że jak to, że mopsy mają spać 4 noc z rzędu w przedpokoju? Na swoich posłaniach? No to skoro one nie mogą spać na łóżku, to my tez nie pośpimy...
Jako, że Mateusz dziś o 5:30 pojechał do Krakowa, to poranne wychodzenie spadło na mnie. 15 minut namawiania mopsów, że o 6 rano jest fajnie na dworze, że przyjemnie, że nie trzeba spać do 9, w końcu poskutkowało. Musiałam Gustawa wyciągać spod biurka tylko 3 razy. W końcu wyszliśmy. Gdy Gustaw poczuł deszczową bryzę po otwarciu drzwi do bloku, to zrobił w tył zwrot i polazł z powrotem do windy. Został zmuszony do wyjścia, więc obraził się i wlekł się z tyłu, solennie obiecując mi pod nosem, że nasika mi na poduszkę. Mona zrobiła tylko siusiu i od razu próbowała wrócić do domu. Gdy wyciągnęłam je kawałek dalej, to się dopiero nasłuchałam. Że jestem nienormalna, powinnam się leczyć i że to podchodzi pod znęcanie się nad zwierzętami. Kupy u żadnego nie uświadczyłam, więc zrezygnowana wróciłam z Kluskami do domu. Okazało się, że pomimo, że mopsy przed 9 rano kupy nie robią, to jeść, owszem jedzą. Nie ma złej pory na jedzenie w kalendarzu mopsa. Karma została pożarta do ostatniej kulki, dobrze, że bez miski. Ale kiedy zobaczyły, że się ubieram i chcę iść do pracy.... Foch stulecia. Poszła na mnie skarga do TOZu. I już wiem, jakie twarde dowody obrazy mopsiego majestatu dzisiaj znajdę po powrocie z pracy....

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr lut 10, 2016 8:55 am 

:lol: :lol: :lol: ale się uśmiałam :lol: :lol: :lol:
no ciekawe jakie podziękowanie zastaniesz? :P

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr lut 10, 2016 3:31 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Magda, ja nie wiem czy Ty to widzisz na fb, ale w nadchodzącą sobotę mamy walentynkowe spotkanie Mopsów Śląskich. Tym razem spotykamy się w Bielsku-Białej, jakbyś miała ochotę, to będziecie mile oczekiwanymi gośćmi. Będzie wiele osób z naszego regionu, kojarzonych z mopsami np. wybierają się Skuterowie z Mopsią :) Jedziemy tradycyjnie PKP, więc jakbyście chcieli to możecie się podłączyć pod te wyprawę. Jakby co to daj zna telefonicznie to się ugadamy :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr lut 10, 2016 3:32 pm 

Asiu, pamiętamy o Walentynkach Mopsowych, dlatego tez umówiłam termin u Kudły na 12, a potem nocowanie w Bielsku :D Tylko że Mona ma końcówkę cieczki i się zastanawiamy, czy możemy z nią tam wparować...

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr lut 10, 2016 3:36 pm 

madzia napisał(a):
Asiu, pamiętamy o Walentynkach Mopsowych, dlatego tez umówiłam termin u Kudły na 12, a potem nocowanie w Bielsku :D Tylko że Mona ma końcówkę cieczki i się zastanawiamy, czy możemy z nią tam wparować...

Oooo, to świetnie! Widzimy się zatem już w sobotę. Kupcie sobie taki spray na zapach cieczki. Można dostać na Stawowej. Kosztuje grosze i działa! Wiem, bo wystawiałam kiedyś sukę w cieczce na wystawie i żaden pies się za nią nie oglądnął...:) Z góry się cieszę na spotkanie.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr lut 10, 2016 3:40 pm 

Gdzie na Stawowej, bo mam po drodze z pracy?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr lut 10, 2016 10:40 pm 

madzia napisał(a):
Gdzie na Stawowej, bo mam po drodze z pracy?

To jest w ostatniej bramie po lewej jak idziesz od strony ul. 3 Maja.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt lut 12, 2016 12:27 am 

Gustaw dzisiaj zrobił 2 razy siku na dworze. Na dwóch różnych spacerach. Po raz pierwszy od kastracji po prostu przysiadł i zrobił siusiu, zamiast kręcić się w okół własnej osi przez 5 minut. Po raz pierwszy od kastracji zrobił też siku przed blokiem. Ostatni raz w tym miejscu wysikał się w dniu zabiegu, gdy przyjechaliśmy z nim od weta.
Oczywiście oba siki były w to samo miejsce, gdzie minutę wcześniej sikała Mona. Oba pieski dostały przysmaki za wzorowe zachowanie. Od 3 dni nie musimy myć codziennie podłogi w domu. Mój kręgosłup taki szczęśliwy :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt lut 12, 2016 12:31 am 

Starszy Marynarz Dom stały (2 psy) Transport

Oby tak dalej :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt lut 12, 2016 9:57 am 

skoro Mona ma taki pozytywny wpływ na Gucia to madzia nie masz wyjścia, musisz oficjalnie zrobić z nich rodzeństwo :P
super wieści :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt lut 12, 2016 9:58 am 

Marynarz

brawo Guciu, jestem z ciebie taka dumna :D Mona uleczyłaś brata :lol:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt lut 12, 2016 2:14 pm 

Starszy Bosman Dom stały (2 psy) Dom Fundacyjny Transport

MadamePiano napisał(a):
Magda, ja nie wiem czy Ty to widzisz na fb, ale w nadchodzącą sobotę mamy walentynkowe spotkanie Mopsów Śląskich. Tym razem spotykamy się w Bielsku-Białej, jakbyś miała ochotę, to będziecie mile oczekiwanymi gośćmi. Będzie wiele osób z naszego regionu, kojarzonych z mopsami np. wybierają się Skuterowie z Mopsią :) Jedziemy tradycyjnie PKP, więc jakbyście chcieli to możecie się podłączyć pod te wyprawę. Jakby co to daj zna telefonicznie to się ugadamy :)

Czy to spotkanie jest zamknięte? Do Bielska mamy rzut beretem :) Tylko mamy jednego mopsa i 3BF.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt lut 12, 2016 4:18 pm 

Chyba nie jest. Wiem, że jest przez śląskie mopsy organizowane.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt lut 12, 2016 4:45 pm 

Anula napisał(a):
MadamePiano napisał(a):

Czy to spotkanie jest zamknięte? Do Bielska mamy rzut beretem :) Tylko mamy jednego mopsa i 3BF.

Aniu, oczywiście, że zapraszamy. Będzie nam ogromnie miło. Spotykamy się o godzinie 15:00 w Bielsku- Białej ul. Rynek 4 w Klubie Opium. Zapraszam również do Śląskich Mopsów - zaproszenie wysłane - o widzę, że już jesteś :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N lut 14, 2016 12:22 am 

Starszy Marynarz Dom stały (2 psy) Transport

Madziu i jak tam konsultacja Gustawa ?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N lut 14, 2016 2:24 am 

Wieści będą pewnie dziś wieczorkiem :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N lut 14, 2016 1:37 pm 

Niestety, moja przyjaciółka w Bielsku mieszka w takim miejscu, że żeby porozmawiać przez telefon, trzeba wychodzić do ogrodu. O internecie można zapomnieć.
Gustaw był u Kudły i trzeba zrobić operację podniebienia i noska, ale to było wiadome. W kręgosłupie w środkowej części pomiędzy dwoma kręgami jest przewężenie, ale jeżeli nie daje ono póki co dolegliwości bólowych, to nie ma co wydawać kasy na rezonans. Dopiero jak coś się bezie działo (niedowład tylnych nóg, ból, powłóczenie nogami etc) to to prawdopodobnie będzie winowajca. Gustaw na trochę kuleje na przednią łapą, Pan doktor stwierdził, że inaczej chodzą przednie łapy od siebie, że jest jakiś luz w stawie, ale nie miał jakiegoś przyrządu żeby to sprawdzić, więc to ewentualnie przy okazji korekty podniebienia. Nic groźnego. Gustaw troszkę mógłby schudnąć, ale Kudła stwierdził, że Gustaw jest ładnie "zbity" w sobie i że po prostu wystarczy trochę więcej ruchu jak się ładnie zrobi. Dr postara się też ściągnąć dr Garncarza do siebie na konsultację, ale jak się nie uda, to w porozumieniu z nim może nam przepisać cyklosporynę na oczy Gustawa. Poza tym wszystko w porządku.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N lut 14, 2016 1:39 pm 

Po zdjęcia Gustawa zapraszam do wątku Mony w Adopcjach. Postaram się też wrzucić jakieś foty dzisiaj wieczorem.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lut 15, 2016 9:19 am 

Starszy Bosman Dom stały (2 psy) Dom Fundacyjny Transport

@Madziu, jak będziesz wiedzieć kiedy Garncarz będzie u Kudły to daj znać proszę, bo bym z Aleksandrem pojechała.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lut 15, 2016 10:05 am 

Anula napisał(a):
@Madziu, jak będziesz wiedzieć kiedy Garncarz będzie u Kudły to daj znać proszę, bo bym z Aleksandrem pojechała.

jasne, że dam znać, póki co śledzimy na stronie Garncarza konsultacje wyjazdowe, ale nie ma nic na śląsku :(

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 460 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]