Teraz jest Pt cze 06, 2025 9:53 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 393 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz kwi 16, 2015 9:33 pm 

Marynarz

Po wizycie, dopiero udało się oporządzić Franka oczy, uszy, fałda.

Normalnie robiłam notatki u naszej Vetki bo inaczej nie dało by sie spamiętać:)

Uszy obustronne zapalenie, niestety nie jest spowodowane alergia. Tutaj codziennie musimy czyścić uszną breję i zakraplać surolanem.

Oczy, próbowaliśmy mu dziś schować ręcznie cherry eye, żeby to oko mu sie tak nie mazało, ale jest tak wielki że narazie się nie udało. Mamy Maxitrol żeby zmniejszyć obrzęk i sztuczne łzy.

Przeziębienie a raczej zapalenie gardła i tu syropek i vit. C powinno przejść bo nie jest w zaawansowanym stadium.

Łapy - obcięte pazury :) więc paluchy się nie wykręcaja. Ta ranka o której pisałam wcześniej miedzy paluchami to niestety ropień. Franciszek najprawdopodobniej miał przebita łapę i trochę - zostało i mamy ten paskudny ropień. Próbowaliśmy to dziś oczyścić ale nie dało sie do końca, mamy moczyć i naciskać może obejdzie się bez większego grzebania. Jeśli się nie obejdzie, to grzebną w łapie przy okazji kastracji i oka.

Pod ogonem jednak nie jest tak cudownie ale tragicznie też nie, mamy to przemywać.

Jeśli chodzi o diagnostykę czasem ociągającej sie tylnej łapy to patrzeć będziemy na to w przyszłym tygodniu, jak ogarniemy najpilniejsze potrzeby.

W poniedziałek kontrola, spróbujemy znów schować gruczoł pod powiekę :) może się uda :)

Jeśli chodzi o samego Franciszka, to Aniołkiem nie jest :)
Owszem Bazar też nie jest i to pewnie nie pomaga, ale....
Franek wg moich osobistych (znajomych psiarzy i nie tylko też) obserwacji jest bardzo dominującym psem, ma być najważniejszy i już :)
Nawet jak próbuje się przywitać z innym psem to Franek rości sobie do mnie prawa i okazuje agresje.
Jak wspominałam wcześniej upatrzył sobie mnie, no i jestem jego :)
Do suczek i małych psów nie zauważyłam póki co, ale do psów podobnych gabarytów lub większych warczy i pokazuje zęby. Jak ten większy pies tez warknie i pokaże zęby to Franek jest już sfokusowany na ataku, bywa że się rzuci.

Dobrze by było by trafił do domu z małym psem/suczką najlepiej jednym albo żeby był sam.

I w zasadzie to jedyny jego minus...

Nie przepada za zabiegami kosmetycznymi które wykonuje mu w uszach, przy nosie i oczach ale jak juz pokaże mu że nie ma zmiłuj to czeka cierpliwie aż skończę i nie burknie nawet.

Widząc smycz robi "w tył zwrot" i nie chce iść na spacer :)
Taki z niego leniwiec :)
Za smakołyka zrobi wiele, ale nie koniecznie dalej pójdzie :)
Generalnie głównie odsypia, czasem się przebudza zrobi rundkę po mieszkaniu, chwile posiedzi poobserwuje i dalej idzie spać :D
Idealny do miziania i na kanapę :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz kwi 16, 2015 9:37 pm 

Marynarz

Ewa napisał(a):
Ojej, ojej, doskonały! A jak Franulec reaguje gdy Bazar prycha?

Czekamy na wieści po wizycie :)

Ewa no właśnie, niestety nie ignoruje tego, a z każdą chwilą Franciszek czuje się u nas co raz pewniej i sam zaczyna pokazywać zęby...:) zreszta nie tylko do Bazara :)
Będziemy się w tej kwestii obserwować :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz kwi 16, 2015 11:19 pm 

Kapitan Dom stały (2 psy) Dom tymczasowy Transport

Ignorujcie ich, bo zabiegają o Waszą uwagę. Można też zastosować izolację (parę minut w łazience) żeby ten, kto zaczyna poczuł, że nie akceptujecie takiego zachowania. Ta kara często wywołuje spore wrażenie na psie, który jest przecież stadny i woli spędzać czas w szerszym gronie ;)

Ciekawa jestem co z tą łapką się okaże.

Powodzenia!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt kwi 17, 2015 7:53 am 

Marynarz

Ewa napisał(a):
Ignorujcie ich, bo zabiegają o Waszą uwagę. Można też zastosować izolację (parę minut w łazience) żeby ten, kto zaczyna poczuł, że nie akceptujecie takiego zachowania. Ta kara często wywołuje spore wrażenie na psie, który jest przecież stadny i woli spędzać czas w szerszym gronie ;)

Ciekawa jestem co z tą łapką się okaże.

Powodzenia!

Ewa, wiem :) każdy pies który zabiega o moja uwagę w większym lub troche mniejszym stopniu jest dla Franka zagrożeniem. Frankowi i Bazarowi jasno dajemy do zrozumienia ze tego nie akceptujemy :)
Gorzej z Frankiem na spacerze, ale tutaj tez idzie odpowiednia komenda :)
Czasami jeszcze jedna łazienka by sie przydała :) a mamy niestety tylko jedna :)
I nie dziekuje, bo sie cholernie przyda :) dobrze ze zaraz weekend to będzie więcej czasu :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt kwi 17, 2015 12:17 pm 

Marynarz

Dzień dobry, przed wczoraj miałam wizytę przed adopcyjną odnośnie Frania.
Czekam cały czas na telefon, ale postanowiłam zajrzeć tutaj i widzę, że Franio jest już w Łodzi.
Co dalej z moją adopcją? Proszę o kontakt, Magdalena

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt kwi 17, 2015 12:35 pm 

Marynarz

Placyda napisał(a):
Dzień dobry, przed wczoraj miałam wizytę przed adopcyjną odnośnie Frania.
Czekam cały czas na telefon, ale postanowiłam zajrzeć tutaj i widzę, że Franio jest już w Łodzi.
Co dalej z moją adopcją? Proszę o kontakt, Magdalena

Pani Magdaleno. Franek jest w DT w Warszawie. Jest diagnozowany i obserwowany. Proszę uzbroić się w cierpliwość. Do adopcji zapewne będzie dopiero po kastracji i całej diagnostyce.
Zarząd fundacji podejmie najlepszą z możliwych decyzji odnośnie domu dla Franciszka.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt kwi 17, 2015 1:00 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies) Transport

Franek jest w DT, tak jak napisał już dom tymczasowy trzeba uzbroić się w cierpliwość bo Franio przyjechał właściwie kilka dni temu i przez jakiś czas jeszcze pozostanie u tymczasowych rodziców :)
Także trzeba czekać cierpliwie na decyzje i obserwować losy Franka :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt kwi 17, 2015 1:09 pm 

Marynarz

Tak dziś o 16:30 dokładnie będą dwa dni, odkąd jest u nas na tymczasie :)

Kilka zdjęć co by Franek mógł poczytać trochę komplementów :)

Załączniki:
Komentarz: Z wczorajszej drogi do Veta :)
IMG_20150417_131414-600x835.jpg
IMG_20150417_131414-600x835.jpg [ 120.02 KiB | Przeglądane 4644 razy ]
Komentarz: Podczas wizyty u Veta :)
IMG_20150417_130134-600x830.jpg
IMG_20150417_130134-600x830.jpg [ 83.93 KiB | Przeglądane 4644 razy ]
Komentarz: Drzemka zawsze fajna :) najlepiej w ciągu dnia, żeby w nocy buszować i budzić domowników :)
IMG_20150417_130049.jpg
IMG_20150417_130049.jpg [ 135.37 KiB | Przeglądane 4644 razy ]
Komentarz: Wyleguje się i obserwuje :)
IMG_20150417_130238.jpg
IMG_20150417_130238.jpg [ 121.64 KiB | Przeglądane 4647 razy ]

Ostatnio edytowano Pt kwi 17, 2015 1:34 pm przez Nov, łącznie edytowano 1 raz
Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt kwi 17, 2015 1:27 pm 

on ma minę jak moja Lola :D no dwa dni to zdecydowanie za krótko żeby stwierdzić co dalej, a wy w ogóle myślicie o zostaniu DS ? :))

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt kwi 17, 2015 1:39 pm 

Marynarz

Ela&Kuba napisał(a):
on ma minę jak moja Lola :D no dwa dni to zdecydowanie za krótko żeby stwierdzić co dalej, a wy w ogóle myślicie o zostaniu DS ? :))

Eh...to trudne pytanie :) bo ja już go kocham :) ale Łukasz mój głos rozsądku mówi że przez najbliższy rok dobrze by było nie przygarniac kolejnego członka rodziny :( na jesieni przyszłego roku przeprowadzamy się do większego mieszkania i śmiejemy się ze wtedy zwierzaki będą mały nawet swój pokój :-)

Zatem Franek będzie do adopcji, już w negocjacjach z Paulina mówiliśmy o tymczasie.
Chociaż Franciszek tak pięknie sobie mnie upodobali, że będzie to dla mnie bardzo trudne.
On po prostu wielbi drugiego człowieka, który poświęci mu chociaż trochę uwagi :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt kwi 17, 2015 2:20 pm 

Starszy Bosman Dom stały (2 psy) Dom Fundacyjny Transport

Nov napisał(a):
Ela&Kuba napisał(a):

Eh...to trudne pytanie :) bo ja już go kocham :) ale Łukasz mój głos rozsądku mówi że przez najbliższy rok dobrze by było nie przygarniac kolejnego członka rodziny :( na jesieni przyszłego roku przeprowadzamy się do większego mieszkania i śmiejemy się ze wtedy zwierzaki będą mały nawet swój pokój :-)

Zatem Franek będzie do adopcji, już w negocjacjach z Paulina mówiliśmy o tymczasie.
Chociaż Franciszek tak pięknie sobie mnie upodobali, że będzie to dla mnie bardzo trudne.
On po prostu wielbi drugiego człowieka, który poświęci mu chociaż trochę uwagi :)

U mnie Tola też miała być na DT ale mój P. jej nie chciał "oddać", co mnie niezmiernie ucieszyło ;) Jesteśmy nierozsądni :D mamy 3 dziewczynki, niestety nie dostaliśmy Kart Dużej Rodziny ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt kwi 17, 2015 2:22 pm 

Marynarz

Anula napisał(a):
Nov napisał(a):
Ela&Kuba napisał(a):

U mnie Tola też miała być na DT ale mój P. jej nie chciał "oddać", co mnie niezmiernie ucieszyło ;) Jesteśmy nierozsądni :D mamy 3 dziewczynki, niestety nie dostaliśmy Kart Dużej Rodziny ;)

Niestety mój Łukasz chyba podtrzyma swoją wersję :) my mamy już dwóch chłopaków :) w tym jednego od 3 tygodni :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt kwi 17, 2015 2:33 pm 

Starszy Bosman Dom stały (2 psy) Dom Fundacyjny Transport

Tak to czasem bywa, ważne, że w DT przystojniak wyjdzie na tzw.prostą a Zarząd na pewno wybierze przecudowny i odpowiedni DS.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt kwi 17, 2015 2:36 pm 

Marynarz

Anula napisał(a):
Tak to czasem bywa, ważne, że w DT przystojniak wyjdzie na tzw.prostą a Zarząd na pewno wybierze przecudowny i odpowiedni DS.

Na pewno przed nim dużo miłości i tylko lepsze czasy :) a chłopak jest przecudowny i szybko odwzajemnia się swoim oddaniem :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So kwi 18, 2015 12:59 pm 

Marynarz

Dziękuje za odpowiedź i bardzo się ciesze, że Franio jest w domu tymczasowym pod tak dobrą opieką :)
Jestem zdecydowana na adopcje od początku jak go tylko zobaczyłam w kundlowisku(włocławek)
Razem z moim narzeczonym czekamy na decyzje odnośnie adopcji :)
Będę śledzić jego losy tutaj :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So kwi 18, 2015 9:22 pm 

Marynarz Dom stały (2 psy)

Cześć Franiu z tej strony Franco! :) Słyszałem o Tobie jak wracałem z Pauliną z rehabilitacji.
Masz cudowną mamę DT i myślę, że wszystko będzie dobrze - tak jak powoli u mnie zaczyna się dobrze układać. Masz bardzo słodkiego pychola. Moja matka mówi, że całowałaby każdą oplutą fałdkę :D Tak jak moje. Życzę Ci, abyś trafił do superowego DS choć mam nadzieję, że matka tymczasowa jednak Cię przygarnie. Pozdrówki! :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N kwi 19, 2015 11:07 am 

ja nadal mam nadzieję,że serce wygra z rozumem :P bo jesteście wspaniałym domkiem.
A jak relacje chłopaków ? :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N kwi 19, 2015 9:16 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

A ja niezmiennie podtrzymuję chęć przyjęcia pod swoje skrzydła Frania.
Jestem przekonana, że stworzę mu równie wspaniały DS.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N kwi 19, 2015 11:13 pm 

Marynarz

czytam ,czytam.....dobrze by bylo gdyby FRANEK mogl zostac na zawsze w DT.....
pozdrawiam :-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn kwi 20, 2015 2:02 pm 

Marynarz

alicja93nd napisał(a):
Cześć Franiu z tej strony Franco! :) Słyszałem o Tobie jak wracałem z Pauliną z rehabilitacji.
Masz cudowną mamę DT i myślę, że wszystko będzie dobrze - tak jak powoli u mnie zaczyna się dobrze układać. Masz bardzo słodkiego pychola. Moja matka mówi, że całowałaby każdą oplutą fałdkę :D Tak jak moje. Życzę Ci, abyś trafił do superowego DS choć mam nadzieję, że matka tymczasowa jednak Cię przygarnie. Pozdrówki! :)

Cześć mały Franco :) ah te wieści o mnie się tak szybko rozchodzą :) dlatego pewnie mnie tak uszy bolały :) ale z moimi uszami już lepiej chociaż i tak udaję że ich nie słyszę :) czyli czuje się co raz lepiej zupełnie jak Ty w Twoim cudownym domku.
Slyszałem jak rozmawiali o mnie i On chyba też się trochę łamie, ale zobaczymy jeszcze co będzie :)
Buziaki Franco.

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 393 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]