Teraz jest Śr kwi 16, 2025 1:28 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 195 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr lip 05, 2017 8:38 am 

Marynarz Dom tymczasowy

Hej :)

Szwy już zdjęte, Buzz ma się dobrze! :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr lip 05, 2017 9:05 am 

Marynarz Dom stały (1 pies) Dom tymczasowy

Super! Czekamy w takim razie na jakąś decyzję gdzie zacumuje ten cudny chłopak :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr lip 05, 2017 9:23 pm 

Kapitan Dom stały (2 psy) Transport

Mops Buzz zacumował w porcie u betula

Naprawdę serce nam rośnie kiedy starsze psy dostają szansę na piękne życie w kochającym je domu. Buzz jesteś ogromnym szczęściarzem i jeszcze o tym nie wiesz, ale czeka już na ciebie wspaniała rodzina :D

Betula,Buzz życzymy Wam wielu wspólnych lat razem!

Danutka byliście świetnym DT dla chłopaka. Buzz u was odżył i wypiękniał, teraz jest gotowy do drogi „na swoje”. Ogromnie Wam dziękujemy!

DS ma 14 dni na dopełnienie formalności adopcyjnych począwszy od dnia otrzymania umowy adopcyjnej na adres e-mail podany podczas rejestracji. Brak ich dopełnienia może skutkować ponownym skierowaniem psa do adopcji.

https://www.facebook.com/Frida-Kr%C3%B3 ... ne/?ref=hl

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr lip 05, 2017 9:50 pm 

Dom Fundacyjny

Danusia raz jeszcze: dziękujemy!

Betula gratulacje! Mopsy, a zwłaszcza "dziadki" mają w sobie coś magicznego <3

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr lip 05, 2017 10:15 pm 

Marynarz Dom stały (2 psy)

AAAA! Ależ jesteśmy szczęśliwi! I nie możemy się już doczekać, kiedy po niego pojedziemy! Danutko-dołączamy się do chóru podziękowań. Widać, że u Was rozkwitł... Jutro się skontaktuję i zarzucę Cię pytaniami o wszystko, co muszę wiedzieć, zanim Buzz trafi do nas-a dzisiaj idę świętować decyzję Zarządu (któremu też bardzo dziękuję!!!)

Elf i Bazyl-za Tęczowym Mostem, ale w sercu z nami na zawsze!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lip 06, 2017 7:55 am 

Starszy Marynarz Dom stały (4 psy)

Betula, życzę wam szczęśliwego wspólnego życia :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lip 06, 2017 8:04 am 

Gratulacje! Nie mogło być inaczej :) niech Hela już piecze swoje pyszne ciasto na przyjęcie nowego członka rodziny :D :D :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lip 06, 2017 10:30 am 

Dom stały (1 pies)

gratulujemy :D :D :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lip 06, 2017 1:15 pm 

Starszy Marynarz Dom stały (3 psy) Transport

Super. Gratulujemy nowej rodzince :-) Buzz szczęśliwego Nowego życia :-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lip 06, 2017 3:48 pm 

Pięknie dziękujemy wszystkim za gratulacje! (Kitty.kate-Hela na szczęście ma na tyle doświadczenia z psami, że raczej nie przyjdzie jej do głowy karmić Buzza takim ciastem, jak Ciebie podczas wizyty PA-bo wie, że mogłaby je stracić ;) Ale będę ją miała na oku!)
Odbiór kawalera umówiony na niedzielę wczesnym wieczorem, już się nie mogę doczekać, a w międzyczasie-w pocie czoła kompletuję wyprawkę :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lip 06, 2017 11:02 pm 

Haha :D nie wiem o czym mówisz ciasto było pycha, szkoda, że nie starczyło dla mnie na wynos ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So lip 08, 2017 11:29 am 

Marynarz Dom stały (1 pies)

piekny chlopak! gratulacje betula :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N lip 09, 2017 5:21 pm 

Raz, dwa, trzy-próba mikrofonu... Wyprawka tymczasowa, więc nie ma czym się chwalić, ale chcę sprawdzić, czy umiem dodawać zdjęcia-bo właśnie jedziemy po naszego Buzza, a coś mi mówi, że jak go odbierzemy, mogę nie mieć czasu się uczyć... Ahoj przygodo! :D

Załączniki:
Komentarz: Moje pierwsze zdjęcie na forum ZB. Na kolejnym będzie już pies!!!:D
Wyprawka.jpg
Wyprawka.jpg [ 45.98 KiB | Przeglądane 3034 razy ]

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N lip 09, 2017 5:39 pm 

Jest fotka, brawo :-)
To teraz czekam na,foty z Buzzkiem :-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N lip 09, 2017 6:21 pm 

Też bardzo czekam na relacje z pierwszych wspólnych chwil :) powodzenia!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lip 10, 2017 4:33 am 

Meldujemy: o północy, czyli dużo później niż planowaliśmy (chociaż bez przygód) dotarliśmy z Buzzem do domu! Chłopak przy zapoznaniu wykazał stoicki spokój, absolutnie bezproblemowo dał się przekazać (Danutka! Jeszcze raz wielkie dzięki za opiekę nad nim przez ostatni miesiąc, oraz za dzisiejszą cierpliwość, wyrozumiałość-i pomoc z szelkami! :P ), przez całą 2,5-godzinną podróż siedział mi w nogach, jakby go nie było (chociaż prawie nie spał), po przyjeździe, niezrażony ciemnościami i rosą przespacerował się po osiedlowym trawniku i zostawił na nim "jedynkę" i "dwójkę", w domu błyskawicznie ogarnął kwestię misek (a jakże!) i legowiska (które prześmiesznie "ścieli"), obszedł kilka razy wszystkie kąty, przyszedł kilka razy na mizianko-i już zaczęłam się zastanawiać, za jakie zasługi Opatrzność nagrodziła mnie psem idealnym, kiedy odkryłam, że mój ideał postanowił "oznaczyć" zasłonkę... :P A kiedy zapierałam plamę, zastanawiając się, czy to ze stresu, czy może wyczuł na materiale zapach naszego kota, winowajca stanął 5 centymetrów dalej i już zaczął znowu podnosić nogę... Powiedziałam mu grzecznie acz stanowczo, co o tym myślę, i wyglądał na autentycznie zawstydzonego. Ciekawe, na jak długo ;) Na pewno swój charakterek ma-zaliczyliśmy już nagły atak paraliżu i/lub głuchoty na progu, kiedy usiłowałam go wywołać z pokoju, który miał być zamknięty na noc, a on koniecznie chciał go obejrzeć teraz zaraz już ;) Ale trudno mieć mu cokolwiek za złe, kiedy usypia w pozycji "Chlebek z Języczkiem"... I ogólnie cały czas nie mogę się nadziwić, jak bardzo jest spokojny i wyluzowany (dostał ksywkę "Dude", na cześć bohatera filmu "Big Lebowski", bo jego nastawienie do życia wydaje nam się bardzo podobne ;) ), a jednocześnie zapatrzony w człowieka (parę razy już się o niego potknęłam, a zdjęcie udało mi się zrobić dopiero jak mocno zasnął-każdy przejaw uwagi traktuje jak przywołanie... Ja zasnęłam w trakcie tworzenia tego wpisu, kiedy otworzyłam oko 3 godziny później, Buzz nadal grzecznie spał w swoim legowisku u nas w sypialni-ale jak tylko mój mąż na chwilę ruszył się z łóżka, pies ruszył za nim...).
Jestem przeszczęśliwa i myślę, że będzie nam razem naprawdę fajnie :) I jeszcze raz, bardzo dziękuję Załodze za powierzenie mi tego płaskopyskiego cuda!

Załączniki:
Komentarz: Chlebek z Języczkiem śni pierwszy sen w nowym domu ;)
19964889_10155566310742425_1519696605_n.jpg
19964889_10155566310742425_1519696605_n.jpg [ 56.55 KiB | Przeglądane 3027 razy ]

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lip 10, 2017 6:30 am 

Czyli pierwsza noc w miarę spokojnie :D Czekamy na relację z pierwszego wspólnego dnia i oczywiście z zapoznania z dzieciakami :D :D :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lip 10, 2017 10:02 am 

Marynarz Dom tymczasowy

Cieszę się, że trafił do tak fajnej rodzinki! Ja również czekam na relacje jak tam się miewa, no i życzę powodzenia! :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lip 10, 2017 7:18 pm 

Dom Fundacyjny

Ach, pierwsze cgwile w nowym domu! Fajnie mieć forum, które potem Wam przypomni jak to było :D

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lip 10, 2017 9:05 pm 

Pierwszy dzień pobytu Buzza u nas ma się ku końcowi-pora na wyczerpujący raport :)
- Zapoznanie z dziećmi przebiegło równie gładko, jak z nami-zero stresów i napięć i trochę psiastek na zachętę. Jedyny dramatyczny moment nastąpił, kiedy Hela (która rano kontaktuje słabo) po przebudzeniu zobaczyła nowego domownika pierwszy raz-i z zaskoczenia wskoczyła na kanapę ;) Dzieci są absolutnie zachwycone, chętnie pomagają mi we wszystkich obowiązkach związanych z psem (a nuż im tak zostanie?) i entuzjastycznie się z nim bawią (sama jego obecność jest taką atrakcją, że obtańcowują go na różne sposoby i nie przeszkadza im wcale, że kawaler niespecjalnie się angażuje w zabawę :P ). Wiedzą, co powinny robić, co mogą, a co nie-jedyne, czego musimy pilnować, to żeby nie podkarmiały go po kryjomu smaczkami, bo najchętniej nagradzałyby go za absolutnie wszystko ;)
- Zapoznanie z kotem przebiegło... na razie przez szybę. Kiedy przyjechaliśmy, kocica była poza domem (w lecie spędza dużo czasu w terenie), a jak się pojawiła w nocy i zażądała wpuszczenia do domu, Buzz ją obszczekał przez oszklone drzwi (był to drugi raz, kiedy słyszeliśmy jego szczekanie-pierwszy nastąpił, kiedy coś mu się przyśniło. Odgłos idealnie pasuje do jego powierzchowności ;) ). Sytuacja powtórzyła się rano i kocica na razie trzyma się na dystans-ale będziemy nad tym pracować. Wiem, że u Danutki Buzz bezproblemowo koegzystował z kotem, ale może przeprowadzka jakoś go zmieniła-bo na widok innych kotów z okolicy, łażących po płocie ogródka, też szczekał...)
- Zapoznanie z innymi okolicznymi zwierzakami... właściwie trudno nazwać zapoznaniem. Z jednym z osiedlowych psów (który nas zawsze przedtem obszczekiwał, a na niego nawet nie mruknął) zawarł znajomość pokojowo, psy szczekające na niego przez płoty podczas spaceru nie wzbudziły w nim żadnych emocji.
- Zabiegi pielęgnacyjne (czyszczenie fałdki, smarowanie noska i przemywanie ślepek) zniósł z godnością, chociaż bez entuzjazmu. Jedyny przykry incydent miał miejsce przy czesaniu-na razie mamy taką dużą rękawicę z gumowymi wypustkami i kiedy ją założyłam i podeszłam do pieseła z uniesioną ręką, aż się skulił na chwilę... Serce mi się ścisnęło-wygląda na to, że w poprzednim życiu ktoś na niego rękę podnosił :( Ale to był jedyny raz, kiedy zaobserwowałam coś takiego, samo czesanie wyraźnie sprawiało mu przyjemność, a jutro mają nam dostarczyć zamówiony furminator-może spodoba mu się bardziej.
- Zabawki mogłyby właściwie nie istnieć. Piłki dzieci łaskawie zauważa, ale nie mieszczą mu się w pysku, specjalną psią piłkę ignoruje, a na widok zabawki z liny, którą bardzo mi dla niego polecano, robi niepewną minę. Albo jest zbyt dojrzały na takie rzeczy, albo nie trafiliśmy jeszcze w jego gust ;)
- Już wiem, jak długo trwała skrucha po wczorajszym incydencie z zasłonami (do chwili, kiedy się zorientował, że w drugim pokoju są takie same :P ). Potem przerzucił się na stołki kuchenne-i na tym na razie poprzestał (może dlatego, że na razie podwinęłam zasłony-ale już od południa spokój!). Za to jak nie mógł się doczekać wieczornego spaceru, sam grzecznie wyszedł do ogródka (który, póki co, chętniej ogląda przez szybę) i "dwójkę" zrobił na trawkę-czyli kuma, o co chodzi :)
- Dorobił się w ciągu dnia dziesiątków wariantów swojego imienia, z których wszystkie ignoruje z równym wdziękiem :) Mam wrażenie, że w tej kwestii jest jak kot: wie, o co nam chodzi, kiedy go wołamy, ale reaguje zależnie od nastroju-przychodzi, ogląda się za siebie, żeby sprawdzić do kogo mówimy-albo się kładzie z miną "nie wstanę, tak będę leżał" :P Na spacerach czasami znienacka puszcza się truchtem-ale udział w moich treningach nordic walking na razie mu chyba nie grozi ;)
- Dzisiejszy upał go trochę zmęczył (jak wszystkich), ział i pił jak smok, ale oddychał nienajgorzej, zdecydowanie ciszej niż wczoraj.
-W ogóle - w porównaniu z wczoraj, czy nawet z dzisiejszym porankiem, wyraźnie się rozluźnił. Nie reaguje już tak mocno na każdy nasz ruch, nie krąży po domu, więcej czasu spędza, odpoczywając spokojnie (na tyle, na ile to możliwe przy dzieciach w pobliżu ;) ), ogonek przez większość czasu nosi w górze-oby tak dalej... (U ludzkiej części rodziny emocje nadal szaleją-ale same pozytywne!)
- Jego widok wywołuje bardzo żywiołowe reakcje-moje ulubione do tej pory to okrzyk mojej babci "O matko przenajświętsza!" i wywód sąsiada, który chciał powiedzieć dzieciom coś miłego i stwierdził, że nasz piesek wygląda jak buldog francuski. Słusznie oburzona Hela odpowiedziała: ale w środku jest mopsem!!! :D
Mam nadzieję, że wyczerpujący raport nie wyczerpał czytelników ;) Żegnam się na dzisiaj i pozdrawiam wszystkich od całej rodzinki i Buzza/Bazylka/Bazyliszka, który słodko śpi tuż obok. Dobrze nam razem!

Załączniki:
Komentarz: Wdrażanie w ulubione hobby rodziny (Wynik: słuchał cierpliwie. Będzie komu czytać na głos, jak dzieci z tego wyrosną ;) )
klub książki.jpg
klub książki.jpg [ 76.95 KiB | Przeglądane 3013 razy ]
Komentarz: Pokaz tańca, kiedy spacerowicz stanął jak wryty (Wynik: jak stał, tak stał :D )
tak będę stał.jpg
tak będę stał.jpg [ 85.23 KiB | Przeglądane 3013 razy ]
Komentarz: Prywatny pokaz baniek (Wynik: widz odpłynął...)
bańki.jpg
bańki.jpg [ 71.46 KiB | Przeglądane 3013 razy ]
Komentarz: Inspekcja: czy nowe miski i odrobina oleju z łososia wpływają na apetyt? (Wynik: nie, apetyt nadal wzorowy :P )
inspekcja.jpg
inspekcja.jpg [ 57.7 KiB | Przeglądane 3013 razy ]

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 195 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]