Teraz jest N cze 22, 2025 4:07 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 184 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz maja 11, 2017 6:35 am 

Marynarz Dom tymczasowy

Ale się cieszę!!! :) cichutko trzymałam kciuki, że tak będzie :) extra! No to teraz trzymam kciuki za operacje.
P.S. jesteście wielcy :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz maja 11, 2017 8:17 am 

super :P
trzymamy kciuki!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz maja 11, 2017 8:36 am 

Starszy Marynarz Dom stały (4 psy)

Gratuluję decyzji. Szczęśliwego życia, Rodzinko!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz maja 11, 2017 8:55 am 

Dom Fundacyjny

Trzymam kciuki za operację!
I zatem zmieniam imię w wątku na to przyciągająco właściwe :D

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz maja 11, 2017 9:42 am 

Marynarz Dom stały (1 pies) Dom tymczasowy

Gratulacje kochani! :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz maja 11, 2017 9:57 am 

Marynarz

Tak myślałam, że płonne te moje nadzieje na Magnesika. I wcale się nie dziwię :-)
To dobra wiadomość dla chłopaka. Trzymam kciuki za dzisiaj.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz maja 11, 2017 8:06 pm 

Kapitan Dom stały (2 psy) Transport

Buldog Francuski MagnEs zacumował w porcie u Kalia

Kalia długo i cierpliwie czekała na telefon w sprawie DT, kiedy nadszedł ten moment, bez wahania zgodziła się pomóc!

Myślę, że warto było czekać na przyciągającego MagnEsa, który rozkochał w sobie całą rodzinkę a przede wszystkim tymczasową mamusię :D

Bardzo się cieszymy, że dzisiaj możemy oficjalnie ogłosić, że chłopak znalazł swój port już na zawsze i nigdzie się z niego nie rusza! Kalia, Gratulacje :D

*DT ma 14 dni na dopełnienie formalności adopcyjnych, w przeciwnym razie pies zostanie ponownie skierowany do adopcji.

https://www.facebook.com/Frida-Kr%C3%B3 ... ne/?ref=hl

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz maja 11, 2017 9:56 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Już spieszę z informacjami operacyjnymi.
MagnEsik ok 17 wrócił do domu z kloszem na głowie :D
Ogólnie czuje się coraz lepiej. Jest trochę osowiały i bardzo chce pić, bo wysiaduje w kuchni w miejscu gdzie zawsze jest miska z wodą - i czeka :roll: a ja mu za wiele nie mogę dać.
Operację przeszedł bardzo dzielnie. Niestety nie udało się go wykastrować za jednym razem, tak jak było w założeniu. Lekarki skupiły się na jego podniebieniu bo było tam więcej do zrobienia niż przewidywały. Na kastrację już czasu zabrakło. Do tego nosek zrobiony. Piękne, duże dziurki :) Jestem w szoku, że aż taka różnica jest.
Jutro idziemy na kontrolę. Dostaliśmy leki przeciwbólowe do podania jutro i antybiotyk.
Będę miała też więcej informacji, bo dziś go mąż odbierał i nie wszystko zakodował - tylko te najważniejsze informacje :) ( to takie w jego stylu :D )
Panicz jest jakby trochę obrażony. Choć wolę myśleć ,że raczej obolały. Minę ma struchlałą- taki lekki foch z wyrzutem pt. ' gdzie żeś mnie wywiozła kobieto?!". No ale mam nadzieję,że zaraz zapomni i będzie wdzięczny że mu teraz lepiej mordka działa. ;)

Fotka Pana Lampiona słaba, bo z powodu obrazy nie bardzo chce mu się pozować :
Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz maja 11, 2017 10:16 pm 

kasiailukasz napisał(a):

Kalia długo i cierpliwie czekała na telefon w sprawie DT, kiedy nadszedł ten moment, bez wahania zgodziła się pomóc!

Myślę, że warto było czekać na przyciągającego MagnEsa, który rozkochał w sobie całą rodzinkę a przede wszystkim tymczasową mamusię :D

Bardzo się cieszymy, że dzisiaj możemy oficjalnie ogłosić, że chłopak znalazł swój port już na zawsze i nigdzie się z niego nie rusza! Kalia, Gratulacje :D

*DT ma 14 dni na dopełnienie formalności adopcyjnych, w przeciwnym razie pies zostanie ponownie skierowany do adopcji.

Bardzo się cieszę,że tu trafilam. Że poznałam Ciebie , Kasię i Kamilę z Michałem. Tworzycie tu wszyscy super ekipę. Robicie wiele dobrego. Dlatego jestem dumna ,że tu jestem razem z Wami. :oops: :D

No i nie ukrywam ,zgłaszając się do ZB założenia miałam inne. Chciałam być tymczasem. Tak miało być. Jeden psiak, drugi, trzeci. Pomoc po kolei dla każdego rozbitka. Przechować, naprawić, puścić dalej. ;) No ale... .... jako pierwszy trafił się on. Ten on, który przede wszystkim pokochał moje dzieci. Tym skradł moje serce. To taka piękna cecha :)
Pan Jan też nas kocha - ale tak raczej na swój sposób ;) . Charakter kota mu się trafił - pieść mnie kiedy ja chcę, pobaw się ze mną ale może później. Pogłaskać możesz, ale lepiej, żebyś sobie już poszła. Tego małego łysego to nie ugryzę, ale weź już to stąd bo mi palce do ucha wkłada. Ja tu poleżę sobie cały dzień i wypocznę a potem mnie zabierz na siku, ale nie za długo, bo mi legowisko wystygnie :mrgreen:
Magnus natomiast pokazał nam, że pies i przyjdzie sam do ciebie i przyniesie zabawkę i wskoczy na kolana i zaczepi i przylezie jak dziecko śpi ,żeby położyć się obok i grzać plecki. Typowy towarzysz, który podarował moim dzieciom wiele radości.
No więc jak mogłabym go komuś oddać ?
I mimo niesprzyjających wiatrów w pewnych naszych sprawach, wiedziałam ,że muszę zrobić wszystko żeby Panicz stąd nie zniknął. Musiałam to dobrze przemyśleć, rozważyć, poradzić się, upewnić,że damy radę.

No ale kto jak nie my ?? :D :) ;)

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz maja 11, 2017 10:52 pm 

Starszy Marynarz Dom stały (4 psy)

Piękne zdjęcie! Z tego co piszesz, szykuje się wielka przyjaźń i tego wa życzę.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz maja 11, 2017 11:10 pm 

Marynarz Dom tymczasowy

U nas było tak samo. Też chcieliśmy przechowywać i "naprawiać" pieski ale... trafił nam się Piniu. Piniu którego sytuacja prawna wyjaśni się dopiero w ciągu kilku LAT. Myśleliśmy, że trafimy na psiaka na kilka miesięcy i potem kolejny. A tu zalogant na tak długi czas. I weź się nie przywiąż do niego po takim czasie, obserwując jak fizycznie i psychicznie kwitnie ;) odnośnie Magnusa na prawdę łezki mi stanęły w oczach jak przeczytałam że zostaje. Cieszę się, że się udało i trafił na doświadczony, odpowiedzialny dom :) wiem, że mogę być spokojna o niego. Powodzenia! W razie potrzeby służymy pomocą :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt maja 12, 2017 7:57 am 

Marynarz

Kalia napisał(a):
kasiailukasz napisał(a):

Bardzo się cieszę,że tu trafilam. Że poznałam Ciebie , Kasię i Kamilę z Michałem. Tworzycie tu wszyscy super ekipę. Robicie wiele dobrego. Dlatego jestem dumna ,że tu jestem razem z Wami. :oops: :D

No i nie ukrywam ,zgłaszając się do ZB założenia miałam inne. Chciałam być tymczasem. Tak miało być. Jeden psiak, drugi, trzeci. Pomoc po kolei dla każdego rozbitka. Przechować, naprawić, puścić dalej. ;) No ale... .... jako pierwszy trafił się on. Ten on, który przede wszystkim pokochał moje dzieci. Tym skradł moje serce. To taka piękna cecha :)
Pan Jan też nas kocha - ale tak raczej na swój sposób ;) . Charakter kota mu się trafił - pieść mnie kiedy ja chcę, pobaw się ze mną ale może później. Pogłaskać możesz, ale lepiej, żebyś sobie już poszła. Tego małego łysego to nie ugryzę, ale weź już to stąd bo mi palce do ucha wkłada. Ja tu poleżę sobie cały dzień i wypocznę a potem mnie zabierz na siku, ale nie za długo, bo mi legowisko wystygnie :mrgreen:
Magnus natomiast pokazał nam, że pies i przyjdzie sam do ciebie i przyniesie zabawkę i wskoczy na kolana i zaczepi i przylezie jak dziecko śpi ,żeby położyć się obok i grzać plecki. Typowy towarzysz, który podarował moim dzieciom wiele radości.
No więc jak mogłabym go komuś oddać ?
I mimo niesprzyjających wiatrów w pewnych naszych sprawach, wiedziałam ,że muszę zrobić wszystko żeby Panicz stąd nie zniknął. Musiałam to dobrze przemyśleć, rozważyć, poradzić się, upewnić,że damy radę.

No ale kto jak nie my ?? :D :) ;)

Obrazek

Ciesze sie ze Magnus znalazł taki kochany dom i przyjaciół. Troszkę mi smutno bo wysyłałam ankiete adopcyjna właśnie z myślą o Magnusie. Teraz pozostało mi śledzić forum i czekać na innego MOJEGO pieska.

Ostatnio edytowano Pt maja 12, 2017 9:30 am przez Pagosowa, łącznie edytowano 1 raz

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt maja 12, 2017 8:48 am 

piękna fotka :)
gratulacje kochani, i niech miłość kwitnie :P

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt maja 12, 2017 9:50 am 

Super wiesci :) I juz w nowym dziale :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt maja 12, 2017 11:36 pm 

Dom Fundacyjny

Kalia... uwielbiam, takie opisy <3

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N maja 14, 2017 5:43 pm 

Marynarz Dom tymczasowy

Jak się miewacie? :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N maja 14, 2017 10:21 pm 

A dobrze dobrze :D
Po Paniczu nie widać, że miał jakąś operację. Szybko wrócił do siebie. Jedynie klosz na głowie zdradza,że coś przy nim kombinowano. Szwy w nochalu są rozpuszczalne, więc coraz bardziej znikają.
Co do ulewana, to jest duża poprawa. W sumie nie ma już krztuszenia i plucia śliną. Został jedynie chrap. Ale on też ma się zmniejszyć, bo teraz jest jeszcze gardło po rurce intubacyjnej podrażnione ( znam ten ból, ja dwa tygodnie po tej rurce chrząkałam :shock: )
Ciężko nam si tulić, bo kolega wbija mi się tym kloszem w czoło :roll: ciągle haczy o drzwi, stoly, krzesła. Taka gapcia z niego :) :)
No i dziś nam trzy razy siku zrobił w domu.
W sumie to trochę dziwne, bo raz pół godziny po spacerze. Nie wiem czym to spowodowane. Przedtem mu się może dwa razy zdarzyło na samym początku. Myślicie że może mieć coś z pęcherzem czy to jakieś jego zagrywki ??? ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn maja 15, 2017 11:59 am 

Dom Fundacyjny

To może być krótkotrwały efekt po lekach z narkozy. Gdyby się to jednak utrzymywało, to zbadajcie siuśki :)

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt maja 16, 2017 6:36 am 

Super, że się tak szybko pozbierał, ani się obejrzycie jak wszystko się pięknie zagoi i będzie się można tulić bez klosza :D Uściski dla całej dzielnej rodzinki :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt maja 16, 2017 9:03 pm 

Starszy Bosman Dom stały (2 psy) Dom Fundacyjny Transport

Jeszcze ja z gratulacjami!

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 184 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]