Shila wita z DT!
Wyniki krwi są w Poznaniu w każdym razie wszystkie parametry w normie!
Uszka stan zapalny, ale już ma zaleczane, gruczoły okołoodbytowe wyciśnięte, niepokoi mnie wypadająca sierść i na dworze kładzie się na plecy żeby się podrapać poza tym ma tam małe strupy więc został podany steryd jeśli alergia pokarmowa to powinno ustąpić na chwilę i wtedy będziemy działać w tym kierunku poza tym wykąpałam ją bdb szamponem hypoalergicznym dla psów od wet. Podniebienie ok. Pazury zostaną obcięte w czwartek podczas kolejnej wizyty, nie chciałyśmy jej stresować chociaż nie wiem czy to w jej przypadku możliwe
Jeśli chodzi o charakter! Podróż pociągiem celująco! Trochę się pobawiła zabawkami, następnie zasnęła na moich kolanach. ZERO PROBLEMÓW póki co w stosunku do ludzi a poznała już dziś kilka osób. Cieszy się ze wszystkiego, wulkan energii, lubi się przytulać, nie ma żadnych problemów z socjalizacją. Weszła do mieszkania jakby była tutaj od zawsze- wbiegła na łóżko, zaczęła szaleć, do kuchni, żarcie, miski ogólnie jestem trochę zaskoczona, ale w gruncie rzeczy pozytywnie. Musiałam ją zostawić samą z chłopakiem w domu, ponoć odciągnęła Go od komputera trącając łapką i poprosiła o drapanie pleców, w końcu przekonała Go by poleniuchował z nią w łóżku
W weekend przetestuję jak reaguje na samca chihuahua, może się polubią;)
Załatwiła się w domu, niestety nie na matę- chociaż może dlatego, że to pierwszy dzień, trudno stwierdzić. Czy ktoś z Was stosował płyn który wabi ponoć psy do miejsca gdzie mają się załatwiać? Skuteczny?