Teraz jest So maja 10, 2025 10:29 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 596 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 30  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt sie 31, 2018 9:06 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! świetny!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn wrz 03, 2018 10:11 am 

Dom stały (1 pies) Dom Fundacyjny Transport

U Bożki wszystko w porządku. Poniosły nas wczoraj zakupy i wzięliśmy dziewczynom legowiska. Nie są jakieś fenomenalnie duże, ale Bożena lubi się wciskać właśnie w takie miękkie rzeczy :)
[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180903/26b9c0f43aa4878ffb2b676f56a0be20.jpg[/img]
[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180903/5377918cb52e0bb73685d770c4434bae.jpg[/img]
[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180903/eb8440d43ecd20728460a25405c9330b.jpg[/img]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr wrz 05, 2018 12:27 pm 

U Bożki życie na wypasie. Dostaliśmy wyniki kału i wszystko jest w porządku. Jednak problem śluzowato-glutowatych qpek jeszcze się zdarza, więc Pani dr dała nam tabletkę na odrobaczenie, jakąś super ekstra z tego co w internecie przeczytałam, bo jednak kosztuje troszkę więcej niż te inne (sama za nią zapłaciłam gdyby co). Od piątku mamy też wdrożyć Calcium Panthothenicum (też kupię i kolejne opakowanie Synoquinu wkrótce. Zostało nam jeszcze kilka tabletek. Gabapentinu jest sporo w opakowaniu, więc mamy zaś póki co).
Dzisiaj musieliśmy skorzystać z komunikacji miejskiej i o ile dojechaliśmy na miejsce bez problemu, tak powrót zajął nam trochę dłużej Wszyscy zachwycali się Bożeną, Pani z Gryfa powiedziała, że jest to niesamowicie sympatyczny psiak. W tramwaju Bożka się rozwalała, co zresztą zobaczycie zaraz na zdjęciach.

Ponadto widziałam się na moment z dr Bocheńską (również wymiziała Bożenę). Rozmawiałyśmy na temat sterylizacji i korekty, bo z Załogi odpowiedzi o łączeniu tych zabiegów w praktyce nie dostałam.
Bocheńska powiedziała, że się skonsultuje i da nam w piątek znać, czy w przypadku Bożeny możemy ją teraz poddawać operacji. Jednak skłania się ku rozdzieleniu zabiegów, ponieważ jama ustna jest bardzo bakteryjnym miejscem. Dokładnie mamy to omówić za dwa dni na spokojnie.
Dzwoniłam jakiś czas temu do VIVy, Centrum Medycyny Weterynaryjnej w Poznaniu i dr Goli z Wrocławia. Oprócz Vivy, oni również są za rozdzieleniem zabiegów. Powiem szczerze, że chciałam tego uniknąć, bo nie chce poddawać Bożeny tylu znieczuleniom. Jednak sterylizacje potrafią być bardzo krwawe i zbyt długie znieczulenie także może jej wyjść na złe. Także zdecyduje się prawdopodobnie za radą dr Bocheńskiej najpierw na korektę podniebienia i nosa - to jest priorytet. Bożka się męczy i przydusza. Chciałabym również zaszczepić Bożenę przeciw chorobom wirusowym z racji tego, że takie szczepienie miała jako szczeniak. Czyli praktycznie dwa lata temu.

Gdy omówię te kwestie w piątek z Dr Bocheńską i ustalimy najlepszą dla Bożenki kolejność działań, to odezwę się do Łukasza, aby pogadał z resztą zarządu, co dalej.

PS. Bożka ma wkrótce urodziny. Mamy w planach super niespodziankę dla niej ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr wrz 05, 2018 12:31 pm 

[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180905/d4a754998faeec4f9bc0d6561df60be8.jpg[/img]

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr wrz 05, 2018 12:32 pm 

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr wrz 05, 2018 12:50 pm 

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr wrz 05, 2018 1:08 pm 

Na korektę zdecydujecie się w Gryfie czy w Vivie? I na kiedy mniej więcej ją planujecie? Pozdrawiamy Bożenkę i resztę ekipy ;)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr wrz 05, 2018 1:44 pm 

Gasek napisał(a):
Na korektę zdecydujecie się w Gryfie czy w Vivie? I na kiedy mniej więcej ją planujecie? Pozdrawiamy Bożenkę i resztę ekipy ;)

Szczerze mówiąc wolałabym w Gryfie, bo lekarze tam wzbudzają bardzo moje zaufanie i są naprawdę kompetentni. Ale nie mają znieczulenia wziewnego, na które ja kładę nacisk, więc pójdziemy do Vivy. Vivę polecała nam ZB i Pociak, która kilka postów wyżej napisała nawet nazwisko lekarza, którego poleca do zabiegu :) Chciałabym, żeby Bożka miała korektę najpóźniej w październiku. Wszystko zależy od opinii Bocheńskiej i później Załogi, czy mogę ją dać na zabieg.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr wrz 05, 2018 6:59 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies) Transport Dom Fundacyjny

My w Vivie miałyśmy 3 operacje :) ale Gryf to również bardzo dobra przychodnia, więc to od Was zależy :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr wrz 05, 2018 7:01 pm 

Starszy Marynarz Dom stały (1 pies)

My też planujemy podniebienie w Vivie. Robią teraz najnowszą metodą, którą pochwalił też Kudła. Ostatnio doktor Marta Pasikowska operowała nią buldożka. Ja mam zaufanie do Vivy, kładą duży nacisk na jakość więc myślę, że warto.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr wrz 05, 2018 7:10 pm 

agaria napisał(a):
My też planujemy podniebienie w Vivie. Robią teraz najnowszą metodą, którą pochwalił też Kudła. Ostatnio doktor Marta Pasikowska operowała nią buldożka. Ja mam zaufanie do Vivy, kładą duży nacisk na jakość więc myślę, że warto.

A polecasz konkretnego lekarza?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr wrz 05, 2018 7:13 pm 

Dr Pasikowska jest ok ale będę robić jeszcze "wywiad" na tą okoliczność
Pociak, polecisz kogoś?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 06, 2018 8:19 am 

Marynarz Dom stały (1 pies) Transport Dom Fundacyjny

też widziałam, że Pasikowska teraz podwija, więc prawdopodobnie to ona będzie "oddelegowana" do operacji :) w każdym razie oni w Vivie mają bardzo jasno określone kto czym się zajmuje, więc nie bardzo ma się pole do manipulacji. Ja sercem jestem przy Oli Czumak, ona na 99 proc. będzie znieczulać , naprawdę zna się na rzeczy. Przy doktor Oli u boku możecie operować u każdego :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 06, 2018 6:33 pm 

Dzięki jestem już spokojna Trzeba się zatem umawiać na dogadanie szczegółów i na sam zabieg

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt wrz 07, 2018 11:29 am 

No, już po tygodniowej dawce magneto i lasero. Jesteśmy umówieni na cały przyszły tydzień, codziennie.
Wpadła do nas na moment dr Bocheńska. Pytała o cieczkę Bożeny (według poprzedniej właścicielki była 23 lutego) i przeliczając zaniepokoiła się, że do tej pory nie było drugiej. Powiedziałam jej, że w lipcu Bożena miała śluz oraz usg, które nic nie wykazało. Zaleciła zrobić Bożenie cytologię i po tym mamy określić termin sterylizacji. Na ten moment chce zrobić jej korektę noska i podniebienia. Sterylizacja musi się przełożyć w czasie, ponieważ Pani dr uznała, że skoro jest w tym czasie między cieczkowym, to możemy narobić problemów z hormonami.

Co do okazjonalnego i nieświadomego robienia kup - tak, to wina ucisku na rdzeń i powiedziała, że tak się będzie zdarzać.

W ogóle mieliśmy dzisiaj chorą sytuacje. Jakaś babeczka w tramwaju wsiadła na mnie, żebym spojrzała na to jak pokłada się Bożena (leżała z nóżkami do tyłu. Robi często łapki pod dziwnym kątem bo po prostu nie czuje, że są w nienaturalnej pozycji). Że to ją boli, że jaki biedny pies i to na pewno przez to, że jest taki tłuściutki. Najmilej jak potrafiłam uświadomiłam Panią, że Bożena ma dysplazje i uciski na rdzeń, ale nie trafiło to do niej i jeszcze poużalała się nad Bożeną, jakbym zrobiła jej jakąś krzywdę

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt wrz 07, 2018 11:31 am 

[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180907/340feff9fbe081a7a358d67376fed80f.jpg[/img]

[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180907/ed70cda1c668f028a4e53fe5589bd6ed.jpg[/img]
[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180907/b598faf24d041b5c773b34386fe8199c.jpg[/img]

[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180907/193b0eda227aed707da81eb2186a6535.jpg[/img]

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt wrz 07, 2018 12:51 pm 

My też spotykamy się z takimi żalami na codzień. Co osobiście mnie wyprowadza z równowagi. I już kilka razy na to zareagowałam. Ludzie widzą problem w tym, że się charczy i sapie, że ma sutki takie wyciągnięte i za dużo waży. Jakbyśmy robili jej krzywdę największą na świecie, jakbyśmy my ją do takiego stanu doprowadzili. A my pracujemy nad wyleczeniem tego, co zrobiły jakieś potwory.
Reakcje są przeróżne jedni wypytują o jej historie, a inni widzą, że coś jest tylko czarne albo białe.
Biorąc takiego psa niestety, trzeba być na to przygotowanym. Ja nie byłam, bardzo zawiodłam się na ludziach.
Tłumaczę sobie to brakiem wiedzy tych osób.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So wrz 08, 2018 11:19 am 

Gasek napisał(a):
My też spotykamy się z takimi żalami na codzień. Co osobiście mnie wyprowadza z równowagi. I już kilka razy na to zareagowałam. Ludzie widzą problem w tym, że się charczy i sapie, że ma sutki takie wyciągnięte i za dużo waży. Jakbyśmy robili jej krzywdę największą na świecie, jakbyśmy my ją do takiego stanu doprowadzili. A my pracujemy nad wyleczeniem tego, co zrobiły jakieś potwory.
Reakcje są przeróżne jedni wypytują o jej historie, a inni widzą, że coś jest tylko czarne albo białe.
Biorąc takiego psa niestety, trzeba być na to przygotowanym. Ja nie byłam, bardzo zawiodłam się na ludziach.
Tłumaczę sobie to brakiem wiedzy tych osób.

My też jeździmy na fizjo, ciągle diagnozujący i chcemy jak najbadziej poprawić komfort życia Bożeny, bo w tym momencie są duże zaległości przez poprzednich właścicieli. Pierwszy raz spotkałam się z takimi komentarzami, choć wcześniej też były jakieś aluzje, że jaki grubasek i jak się męczy i dyszy, ale nie brałam tego tak do siebie. Tamto było jednak jawnym oskarżeniem mnie o coś, czego nie zrobiłam. Strasznie przykre doświadczenie i pewnie też będę próbowała tłumaczyć to zwykłą ludzką niewiedzą

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So wrz 08, 2018 11:34 am 

[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180908/e54fb8a32e4d2f9c039176fae360ac3c.jpg[/img]

Gdy nie wiesz, które legowisko wybrać

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So wrz 08, 2018 12:27 pm 

[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180908/3ac62e535b5021b1936822e077913985.jpg[/img]

[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180908/423d44f63da3b00f14bfa49a953892d2.jpg[/img]

U Mamy najlepiej [HEAVY BLACK HEART]️

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 596 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 30  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]