U Bożki życie na wypasie. Dostaliśmy wyniki kału i wszystko jest w porządku. Jednak problem śluzowato-glutowatych qpek jeszcze się zdarza, więc Pani dr dała nam tabletkę na odrobaczenie, jakąś super ekstra z tego co w internecie przeczytałam, bo jednak kosztuje troszkę więcej niż te inne (sama za nią zapłaciłam gdyby co). Od piątku mamy też wdrożyć Calcium Panthothenicum (też kupię i kolejne opakowanie Synoquinu wkrótce. Zostało nam jeszcze kilka tabletek. Gabapentinu jest sporo w opakowaniu, więc mamy zaś póki co).
Dzisiaj musieliśmy skorzystać z komunikacji miejskiej i o ile dojechaliśmy na miejsce bez problemu, tak powrót zajął nam trochę dłużej

Wszyscy zachwycali się Bożeną, Pani z Gryfa powiedziała, że jest to niesamowicie sympatyczny psiak. W tramwaju Bożka się rozwalała, co zresztą zobaczycie zaraz na zdjęciach.
Ponadto widziałam się na moment z dr Bocheńską (również wymiziała Bożenę). Rozmawiałyśmy na temat sterylizacji i korekty, bo z Załogi odpowiedzi o łączeniu tych zabiegów w praktyce nie dostałam.
Bocheńska powiedziała, że się skonsultuje i da nam w piątek znać, czy w przypadku Bożeny możemy ją teraz poddawać operacji. Jednak skłania się ku rozdzieleniu zabiegów, ponieważ jama ustna jest bardzo bakteryjnym miejscem. Dokładnie mamy to omówić za dwa dni na spokojnie.
Dzwoniłam jakiś czas temu do VIVy, Centrum Medycyny Weterynaryjnej w Poznaniu i dr Goli z Wrocławia. Oprócz Vivy, oni również są za rozdzieleniem zabiegów. Powiem szczerze, że chciałam tego uniknąć, bo nie chce poddawać Bożeny tylu znieczuleniom. Jednak sterylizacje potrafią być bardzo krwawe i zbyt długie znieczulenie także może jej wyjść na złe. Także zdecyduje się prawdopodobnie za radą dr Bocheńskiej najpierw na korektę podniebienia i nosa - to jest priorytet. Bożka się męczy i przydusza. Chciałabym również zaszczepić Bożenę przeciw chorobom wirusowym z racji tego, że takie szczepienie miała jako szczeniak. Czyli praktycznie dwa lata temu.
Gdy omówię te kwestie w piątek z Dr Bocheńską i ustalimy najlepszą dla Bożenki kolejność działań, to odezwę się do Łukasza, aby pogadał z resztą zarządu, co dalej.
PS. Bożka ma wkrótce urodziny. Mamy w planach super niespodziankę dla niej
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk