Teraz jest N kwi 27, 2025 1:40 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 191 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn lut 27, 2017 9:42 am 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Siemano,

Minął tydzień jak Vespin jest ze mną i powiem Wam że czuje się już naprawdę swobodnie. Łazikuje po całym domu, noce przesypia całe bez sprawdzania czy jestem w sypialni, apetyt ma, micha wylizana do końca, spacerujemy i ćwiczymy nogę. W piątek byliśmy po raz pierwszy na hydroterapii (bieżnia wodna). Pani rehabilitantka po pomiarach obwodu nogi i przyglądnięciu się jak Vesp chodzi, stwierdziła że odciążą łapę ale nie kuleje i widać że ćwiczenia w domu dużo dają. Spacery max 10-15 minut i nadal noszenie po schodach.
Pan Bulwa z Mają dogadują się całkiem dobrze. Maja trochę jeszcze jest pospinana ale wszystko idzie w dobrą stronę :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lut 27, 2017 9:46 am 

Marynarz Transport

Super bulwa:)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lut 27, 2017 10:09 am 

Brawo Wy:)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lut 27, 2017 11:03 am 

Dom stały (1 pies) Transport

Świetnie wam idzie! Mega jestem z was dumna ;) Buziaki dla synusia

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lut 27, 2017 11:24 am 

Agnieszka Karas napisał(a):
Buziaki dla synusia

przekażę buziaka od "matki chrzestnej" ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lut 27, 2017 12:36 pm 

Marynarz

a do sypialni jeszcze nie próbował się wpakować? :D
ja tam widzę uśmiech u Mai i Vespinka, będzie przyjaźń ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lut 27, 2017 1:26 pm 

pinia napisał(a):
a do sypialni jeszcze nie próbował się wpakować? :D
ja tam widzę uśmiech u Mai i Vespinka, będzie przyjaźń ;)

Oczywiście wbija i do sypialni. Wejdzie, sprawdzi i idzie na swoje. Na tą chwilę nie wybiera się ani na łózko w sypialni ani na kanapy w salonie. Ale za to kącik kawowy w jadalni został już przejęty przez zasiedzenie ;)
Co do przyjaźni to pewnie że będzie :) Podczas zabaw i miziania w trójkę, chętnie podchodzi do Majuchy i się "tulą". W sobotę dawała mu michę, poza tym widać że się cieszy na jej widok. Na tą chwilę jeszcze nie prowadzi VESPina na smyczy z tego względu że "występują" w jednej wadze (22 kg) i pomimo że Pan Bulwa chodzi WZORCOWO na smyczy, bez jakiegokolwiek szarpania i ciągnięcia, jeszcze mam obawy coby się to nie skończyło źle :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lut 27, 2017 9:20 pm 

Fajnie sie na,Was patrzy i czyta relacje :-)
Tworzycie fajna rodzinke :-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt mar 07, 2017 11:12 am 

Cześć i czołem!!!!
Chwilę nas nie było, ale już nadrabiamy. Wczoraj byliśmy na wizycie kontrolnej w Krakowie po operowanej rzepce i wszystko wygląda znakomicie. Po RTG, zaczątki zrostu już widać, nie ma żadnej opuchlizny. Jedyna niepokojąca mnie informacja to taka, że podczas kolejnej wizyty, może się okazać że trzeba będzie wyciągać gwoździe stabilizujące, co wiąże się z kolejną narkozą. Ale to dopiero za 6-8 tygodni.
Poza tym chodzimy na tą bieżnię wodną i wczoraj szliśmy już 18 minut!!!!! poza samą bieżnią w gabinecie jak i w domu, ćwiczenia, masaże i takie tam.
W domu VESPin czuję się znakomicie, chodzi szybkim krokiem, jest mega skory do zabawy, merda tym swoim małym ogonkiem i uwielbia się miziać i pieszczotkować. Na spacerkach kupka, siku raz dwa. To że chodzi przy nodze, krok w krok, bez szarpania, przeciągania, już pisałem. Jest super :)
Boi się wózków, takich dziecinnych, z dziećmi. Generalnie jak taki jedzie na wprost nas to się chowa za mną i nie ma ochoty na chodzenie. Przezwyciężymy i ten strach.
Tak więc, chodzimy, ćwiczymy, żyjemy w pełnej symbiozie. Jest super psiurem. Taki Pan Bulwa.
Wrzucam filmik z dzisiejszego jedzenia. Z żarciem rozprawia się migiem, pędem :)
https://www.youtube.com/watch?v=p1lRnio5afw

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr mar 08, 2017 12:25 pm 

Marynarz

a co ten Pan Bulwa je takiego dobrego? i jak ładnie tańczy przy misce :lol:
to rozumie, że ciotka nie może przyjść z jojdającą Jagodą bo Vespin nas nie polubi?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr mar 08, 2017 12:39 pm 

Przechodzimy z mokrego na suche więc miał w misce po połowie ;)
A co do odwiedzin to zapraszamy serdecznie. Wózek zostanie na dole więc nie będzie lęków, tylko przyjdźcie z Verką żeby się zapoznali :)
To że Jagódka będzie jojdała w niczym nie przeszkadza, zobaczymy jak zareaguje Vespin ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt mar 14, 2017 9:25 pm 

Dzisiaj znów byliśmy na rehabilitacji. Na początek masowanie, wyprosty, ugięcia, a na koniec bieżnia wodna. Uwaga: 21 minut non stop chodzenia!!!! Dzielny Pan Bulwa!!!!! Wszystko w najlepszym porządku i zaczyna nam już odrastać sierść na wygolonej nodze :)
Miedzy czasie przeszliśmy na suchą karmę. To co ten chłopak wyprawia z michą, widzieliście w poprzednim filmiku. Jabłuszko, marcheweczka też wyjątkowo nie gryzie w podniebienie i chętnie wciągnie. Dwójeczka twarda, elegancja do zbiórki. 3-4 razy dziennie mamy swój rytuał ze spacerkiem. Chodzimy po chodnikach, pazurki nam się ścierają, nie trzeba będzie przycinać ;)
Dwa razy zdarzyło się siknąć w domu, ale to bardziej moja wina niż Vespina. Obydwa razy zdarzyły się po moim powrocie do domu, nieopisanej radości Pana Bulwy, zabawach i zamiast od razu go zabrać na pole to zajmowałem się swoimi rzeczami.
Ryje się na wypoczynki, stara się wychodzić, wyskrobywać, ale że łapcie króciutkie to i problem jest nie mały. Raz go podniosłem i wsadziłem to sobie miejsca nie mógł znaleźć, kręcił się i grzebał więc do widzenia, na dół i po problemie. No i lubi mi podpierdzielić klapka z garderoby. Wtedy jest taka aż nienaturalna cisza, od razu wiem że coś jest nie teges :)
W firmie został okrzyknięty maskotką firmową, jeszcze chwila i wpisze się go w logo ;) hahahahha

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr mar 15, 2017 1:47 pm 

ale super dbasz o niego :D dziękuję w imieniu całej załogi :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz mar 16, 2017 11:44 am 

Dom Fundacyjny

Boskie szelki :D Męska klata angola dobrze się w nich prenetuje 8-)

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr mar 22, 2017 7:42 pm 

Powiem Wam że Pan Bulwa rozkręcił się już na całego. Mam nadzieję że juz otworzył się całkiem bo jak jeszcze go coś hamuje i ma w zamiarze się jeszcze bardziej czuć pewnie to ja tego nie przezyję. Po prostu umrę ze śmiechu :) Nie mogę przy nim zachować powagi. Co to jest za ciapa.

Pies w domu to radosć, ale co ja mam w tym Vespinem to Wam mówie. Z zabiegu na rzepce pozostały już tylko chyba zdjęcia RTG. Zapierdziela po domu jak meserszmit. na spacerach też dynda przy nodze. Ciekawski wszystkiego. I strachliwy. Dwa dni temu zbiera się do "dwójki" kręci się kręci i nagle zobaczył mój cień na murze i posrane. Zerwał się, zdupia i kolejne 15 minut łażenia żeby się wywalił przed nocą coby nie było zasadzki w domu. Wczoraj idziemy i przy takiej wielkiej bramie chciał sobie siknąć, tyle że podniesiąną noga trącił tą bramę. brama z blachy, zaczeła brzęczęć a ten nie patrzy gdzie spylać, byle przed siebie i ryp mnie w nogi. Nie wiele brakło a bym leżał jak długi. Ale złościć się na niego nie da. Ja nie potrafię. Uwielbiam go :)

Co na podłodze to jego. ścierka w kuchni spadnie to już jego. zapierdziela z nia przez cały dom z radością na swoje legowisko. Skończona butelka z napoju? proszę bardzo, odkręcę, rozgniotę. taki ze mnie pomocnik. A i pranie pomogę rozwiesić. nie daj Boże coś wypadnie mi przy przenoszeniu pralki na suszarkę to od razu jest w japie jegomościa :)
Tutaj zabawa z butelką - https://www.youtube.com/watch?v=nKefEzJ6e-o

Na spacerach mieliśmy już spotkania i z wiekszymi i z mniejszymi braćmi psimi ale do każdego podejście VESP'ina jest identyczne. Nawet nie ma zbytniej ochoty się obwąchać. popatrzy i idziemy dalej. Zero zaiteresowania.

Od wczoraj wbija mi się na sofy. Jak nie na jedną to na drugą. I nie że się wspina. Bo jak się próbował wdrapać to byłem w stanie go powstrzymać i zepchnąc przednie łapy. Teraz poszedł na sposób i wali na chama, jak taran, nie patrzy na nic. Harat i już jest na górze. Jednym susem. bylebym tylko mu nie przeszkodził. NO i jak się juz wbije to nie ma znaczenia że ja tam jestem czy nie. Wsadzi dupę na mnie i zadowolony. Położył mi się na ręce. Myślę sobie, zaraz będzie mu niewygodnie i pewnie zejdzie. A gdzież tam. Wygodnie mu jak na puchu i nawet nie ma zamiaru się ruszyć. Po trzech minutach ręka ścierpnięta, do ucha sapie, zipie, a za chwilę chrapie i nie pozostaje nic innego jak wyciagnąć rękę spod Bulwy i podgłosić tv żeby cokolwiek słyszeć.
Wczoraj idąc spać zrzuciłem go na dól i wysłałem na swoje. Poszedł, połozył się. Wszystko git. Zgadnijcie gdzie go zastałem rano? Odpowiedż - https://www.youtube.com/watch?v=zFvIkX3F6_0

Wczoraj i dzisiaj wstając parę minut przed godziną 7 rano, zastałem Panicza chrapiącego w najlepsze. No dobra, rozumiem, sen jest potrzebny, BA to urodzone spiochy, ale żebym się kręcił po domu a ten TYP nawet nie wstał się przywitać to wydaje mi się delikatną olewką i wyjebką :)

Przestaw go na suchą karmę, mówili, będzie gryzł i ścierał kamień. Yhy. Jasne. Gryzienie jest dla mięczaków zdaje się mówić i sprzata michę w pięć sekund!!!!

No mówie Wam nie ma lepszego antydepresanta niż ten oto Pan Bulwa. Jest mega :)

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr mar 22, 2017 8:58 pm 

Świetny wpis i widać, ze jesteście dla siebie stworzeni:)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr mar 22, 2017 9:14 pm 

Marynarz

genialny post, niektórzy użytkownicy powinni uczyć się od ciebie :lol:
w końcu kawaler zawładną kanapą, tylko czekać kiedy właduje się do twojego łóżka :lol: :lol:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr mar 22, 2017 10:06 pm 

pinia napisał(a):
w końcu kawaler zawładną kanapą, tylko czekać kiedy właduje się do twojego łóżka :lol: :lol:

dobra przyznaję, tą bitwę przegrałem ale WOJNA trwa dalej :evil: Na sypialnie ZGODY nie będzie nigdy, przenigdy ;) tzn przy łózku to i owszem, ale nie na nim. NIE ma opcji :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr mar 22, 2017 10:12 pm 

Hahaha, daje Ci jeszcze 2 tygodnie;-) A właściwie Vespinowi. Każdy bulldog rządzi łóżkiem i zazwyczaj prędzej niż później;-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr mar 22, 2017 10:21 pm 

ehhhhhhhhh @wesolyaligator, dzięki. Zero wsparcia, zero wskazówek jak to pochytać. hahahhahahaha.
Ale będę walczył, do upadłego. NIE i koniec. Już i tak ma całe mieszkanie bez sypialni i pokoju młodej. powinno mu wystarczyć ;)

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 191 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]