Teraz jest Pn cze 09, 2025 9:50 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt gru 15, 2015 11:27 pm 

Na psich batonach ala mortadela z marketów które leżały na dnie lodówki, które kiedyś wygrałam,ale dziś się skończyły a ja nie jestem przekonana czy chcę je kupić, ale jak teraz schudnie bez nich to chyba spróbuję :?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 16, 2015 12:07 am 

Dom stały (1 pies)

moja mama czasem daje taki baton swoim psom, wola domowe jedzenie typu serek wiejski itp. Jak byliśmy latem to akurat zostały i Melusia aż się rzuciła na miske i zjadła,nic jej po tym nie było. Nawet czerwona się nie zrobiła :]

Jednak nie stosujemy tego. Śmieciowe jedzenie dla psiaków. Jednak jak SZarlota po nich tyje to może warto spróbować :) trzymamy kciuki :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So gru 19, 2015 3:54 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Kurcze, odstapie ze 3 kilo od Sisy, ktora zaczela być na diecie 35 dk dziennie. Tylko Sisa jest mniej ruchliwa i trochę zaczela baleronik przypominać

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn gru 21, 2015 6:42 pm 

Hej, Szarlota była przez ostatni weekend u Wolo Dana, pani Daniusia mówiła że dziewczyna grzeczna ale załatwia się w domu, no cóż widocznie tak ma w nowych miejscach :D
U pani Danusi nieco się zaokrągliła, dostałam tez podpowiedz żeby zbadać czy nie ma drożdżaków pod fałtka.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn gru 21, 2015 9:46 pm 

Transport

a nowe foty jakieś są? ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn gru 21, 2015 10:14 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Dzięki weekendowi u ..Dany mogłyśmy się pozna osobiscie. Otwarta i przyjazna dla wszystkich...Szarlotta

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt gru 29, 2015 12:59 am 

Dom stały (1 pies)

Co u Was słychać? ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 31, 2015 12:21 am 

Cześć u nas wyszystko dobrze, musicie wybaczyć nam chwilowy brak zdjęc niestety aparat w mojej komórce przestał działać a innego nie mam dlatego nic nie wstawiam, po nowym roku jednak jak tylko Szarlot zostanie wysterylizowana mamy w planach wybrać się do professionalll fotografi na sesję dzięki której mam nadzieję ludki zobaczą piękno Szarloty i zakochają się w niej.
Po za tym jutrzejszy dzień zapowiada się ciekawie, jedziemy z Szarlot na sylwestra za miasto, mało petard za to psi skład będzie wynosił 6 sztuk.
Jedziemy bez psiej siostry Molly, ta zostaje u Babci jak co roku, ale co do niej mam tę pewność że absolutnie nie boi się wystrzałów, ciekawe jak będzie z Szarot .

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 31, 2015 12:24 am 

Dom stały (1 pies)

Miejmy nadzieję, że będzie dzielna :) Powodzenia jutro i udanej zabawy dziewczyny :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt sty 08, 2016 9:28 pm 

Dom stały (1 pies)

Jak Szarlot zniosła imprezę? :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt sty 08, 2016 10:23 pm 

Transport

i na kiedy macie zaplanowaną sesję? ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N sty 10, 2016 12:19 am 

Hej, mam nadzieję że uda się w najbliższym tygodniu porobić Szarlotce super fotki.
Ostatnimi czasy staram się przestawić dziewczyny na Barfa bardzo małymi kroczkami, Szarlota bardzo dobrze to znosi zmianę diety, Molly trochę gorzej.
Dużo czasu poświęcam też na zagłębianie się w temacie dysplazji, czytam o ortopedii weterynaryjnej,
suplach na stawy i chirurgii ortopedycznej tak aby mieć duży zakres wiedzy którą będę mogła pomóc Szarlotce.
Jeżeli chodzi o relację między dziewczynami to cóż mam powiedzieć.... :roll: :roll: Mówią od nienawiści do miłości jeden krok, tutaj jest " od oziębłości do miłości" ale to nie przypomina siostrzanej miłości.
Dziewczyny wolne chwile spędzają na wzajemnym myciu się( wszędzie, śpią na sobie , bawią się czule się a każda zabawa zawsze kończy się próbą kopulacji jednej przez drugą, no cóż poradzić- miłość nie wybiera ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N sty 10, 2016 12:24 am 

Marynarz

Oj mówią, że kobiety są z natury bi ;)
Wiem, że tu o Szarlotce głównie, ale przy okazji powiedź jak Molly "odbija się" negatywnie zmiana ?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N sty 10, 2016 12:44 am 

Albo ma zatwardzenie albo luźne stolce, co dziwne jedzą praktycznie to samo mięso zawsze więc nie wiem skąd taka rozbieżność, być może PH w żołądku Szarloty obniżyło się szybciej, ale jeżeli sytuacja się nie zmieni na dniach będę musiała na razie jej odpuścić, szkoda bo po za tym czuje się bardzo dobrze, wszystko zjada ze smakiem a jak jej nakładam to wychodzi z siebie bo nie może się doczekać porcji :(

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N sty 10, 2016 1:38 am 

Marynarz

ronnie - my stosujemy barfa, ale zaawsze dodajemy do niego oleju (u nas lniany jest na topie) i warzyw - starte buraczki, marchewkę, ogórka zielonego. Jak ma zaparcia, trza więcej błonnika :D
Gorzej jak na przemian - próbowałaś żołądków? Mają dużo bakterii i korzystnie działają (raz na jakiś czas) na przewód pokarmowy
http://wesolalapka.pl/porady/weterynari ... wym-miesem

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N sty 10, 2016 1:49 am 

Oczywiście podajemy olej, olej podawałam psom już za nim pojawił sie bafr, żołądki dostawały do suchego już dużo wcześniej niż pojawiło się pierwsze mięso, owoce i warzywa podaję oddzielnie od mięsa zgodnie z wytycznymi.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N sty 10, 2016 10:35 am 

Dom stały (1 pies)

Jest przy tym trochę kombinacji, ale trzymam kciuki żeby wszystko się wyregulowało ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 13, 2016 8:15 pm 

Cześć wszystkim! W tym tygodniu sesji nie będzie, Szarlot zaczęła troszkę prychać i pakuję w nią wit. C. Po za tym czuje się dobrze, dziś dostała golonkę z indyka, jak się okazło barf okazał się super sprawą na kamień nazębny, bardzo jej się poprawił stan uzębienia po tej diecie ;)

Załączniki:
Zdjęcie-0005.jpg
Zdjęcie-0005.jpg [ 1.66 MiB | Przeglądane 6296 razy ]
Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 13, 2016 11:32 pm 

zdrowiej Malutka :D
teraz taki okres, wszyscy prychają :!: bee...

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt sty 19, 2016 2:18 am 

https://www.youtube.com/watch?v=wFEIpb3b68A

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]