Teraz jest N cze 15, 2025 12:51 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 264 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr cze 20, 2018 12:25 pm 

Marynarz

Dziękuję bardzo i będę śledzić wątki, również ten. Szczerze mówiąc mi samej serce mocniej zabije przy prawie każdym ;-), ale niestety miesiąc czy dwa a pół roku lub dłużej ma dla sytuacji, w której się znajduję, ogromne znaczenie. Niemniej jednak dziękuję.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr cze 20, 2018 3:48 pm 

dagmara.ch napisał(a):
Dziękuję bardzo i będę śledzić wątki, również ten. Szczerze mówiąc mi samej serce mocniej zabije przy prawie każdym ;-), ale niestety miesiąc czy dwa a pół roku lub dłużej ma dla sytuacji, w której się znajduję, ogromne znaczenie. Niemniej jednak dziękuję.

Tak jak pisała Ewa, należy śledzić wszystkie wątki i czekać aż serce zabije mocniej na widok i historię "tego jedynego".
Niemniej jednak trzeba zastanowić się czy da się radę z BA, to jednak większy pies gabarytowo niż BF.

PostNapisane: Śr cze 20, 2018 5:45 pm 

Marynarz

Milena&Kuba napisał(a):
dagmara.ch napisał(a):

Tak jak pisała Ewa, należy śledzić wszystkie wątki i czekać aż serce zabije mocniej na widok i historię "tego jedynego".
Niemniej jednak trzeba zastanowić się czy da się radę z BA, to jednak większy pies gabarytowo niż BF.

Pani Mileno, da się radę, bo rozmowy domowe już były ;-) :-). Pisząc o Państwa polityce nie mam na myśli nic złego - wręcz przeciwnie, szanuję przyjętą przez Państwa Fundację strategię. I po części doskonale ją rozumiem. Tylko jest w tym szczególnie duża doza niepewności - może za pół roku albo za osiem miesięcy zdecydujecie Państwo, że akurat ten psiak może trafić do mnie - oczywiście zawsze podejmujecie najlepsze decyzje dla futrzaków. Ale gdzieś indziej (w innej organizacji) czeka jakiś inny buldogowaty, którego może będę mogła uszczęśiliwić za miesiąc. :-) A w moim przypadku ten czas akurat ma znaczenie.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr cze 20, 2018 8:28 pm 

Marynarz

Witajcie kochanie...
Przesyłam kolejne dobre wieści Mia jest od dziś super pieszczochem... chce żeby cały czas ja głaskać i koniecznie chce żeby z nią siedzieć
Załącznik:
IMG_0389.JPG
IMG_0389.JPG [ 282.1 KiB | Przeglądane 147 razy ]
[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180620/97d0b8d8c34c13034dc5b5542be52cc5.png[/img]

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr cze 20, 2018 8:48 pm 

Dom stały (1 pies)

Czyli nic tylko kochać i miziac ;) :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr cze 20, 2018 9:24 pm 

Starszy Marynarz Dom stały (4 psy)

Znamy to :) Super chwile.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr cze 20, 2018 11:32 pm 

Dom stały (1 pies) Transport

dagmara.ch napisał(a):
Milena&Kuba napisał(a):
dagmara.ch napisał(a):

Pani Mileno, da się radę, bo rozmowy domowe już były ;-) :-). Pisząc o Państwa polityce nie mam na myśli nic złego - wręcz przeciwnie, szanuję przyjętą przez Państwa Fundację strategię. I po części doskonale ją rozumiem. Tylko jest w tym szczególnie duża doza niepewności - może za pół roku albo za osiem miesięcy zdecydujecie Państwo, że akurat ten psiak może trafić do mnie - oczywiście zawsze podejmujecie najlepsze decyzje dla futrzaków. Ale gdzieś indziej (w innej organizacji) czeka jakiś inny buldogowaty, którego może będę mogła uszczęśiliwić za miesiąc. :-) A w moim przypadku ten czas akurat ma znaczenie.

Dagmara ja zawsze chciałam sunię BF, a trafił do mnie samiec BA i za żadne skarby bym nie zamieniła go na żaden inny egzemplarz. A uwierz mi jest strasznym zbójem :D Na wszystko jest odpowiedni czas, a bycie DT jest na prawdę niesamowite. Niepewność jest zawsze, bo psiaki po przejściach są bardzo różne. Nie ma reguły.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz cze 21, 2018 10:59 pm 

Marynarz

Dagmara ja zawsze chciałam sunię BF, a trafił do mnie samiec BA i za żadne skarby bym nie zamieniła go na żaden inny egzemplarz. A uwierz mi jest strasznym zbójem :D Na wszystko jest odpowiedni czas, a bycie DT jest na prawdę niesamowite. Niepewność jest zawsze, bo psiaki po przejściach są bardzo różne. Nie ma reguły.[/quote]

Pani Agnieszko, nie wątpię, że bycie DT jest czymś bardzo pozytywnym, ale naprawdę nie każdy ma taką możliwość ze względu na sytuację rodzinną (proszę mi wierzyć, że nie zdaje sobie Pani sprawy z pewnych uwarnkowań życiowych). Osobiście nie mam żadnych szczególnych preferencji - BF są cudowne, tak jak mopsy i BA, mimo iż większych gabarytów. I nie na wszystko jest w życiu czas - naprawdę, czasem może okazać się, że jest za późno. Jeszcze raz podkreślę, że szanuję i akceptuję strategię Państwa Fundacji i dobre serca osób, które w niej działają. Niemniej jednak kilkumiesięczny czas oczekiwania na adopcję obarczoną tak dużą dozą niepewności jest po prostu dla mnie dużym utrudnieniem. :-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt cze 22, 2018 8:10 am 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Staram się zrozumieć, jak może być tak, że sytuacja życiowa absolutnie wyklucza adopcję tymczasową (bo coś się może zmienić za kilka miesięcy) i ta sama sytuacja życiowa pozwala na adopcję stałą (od której nie powinno być odwrotu bez względu na jakiekolwiek uwarunkowania). Coś tu nie gra.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt cze 22, 2018 9:20 am 

Dom Fundacyjny

Przypominamy, że jest to wątek Mai.
Jeżeli chcecie kontynuować rozważania na temat różnicy pomiędzy byciem DT a DS, prosimy przenieście konwersację do Szant.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt cze 22, 2018 7:18 pm 

Dom stały (1 pies)

MAJA juz oficjalnie rozpoczyna casting na nowy domek!!! MAJA SZUKA DOMU. ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt cze 22, 2018 9:10 pm 

Czekamy na długą kolejkę. Warto, bo Maja na pewno będzie wspaniałą, wierną towarzyszką.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So cze 23, 2018 8:36 am 

Marynarz

Mia pozdrawia z rana
Załącznik:
IMG_1224.JPG
IMG_1224.JPG [ 458.44 KiB | Przeglądane 123 razy ]

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So cze 23, 2018 9:19 am 

Dom Fundacyjny

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So cze 23, 2018 9:57 am 

Mechanik pokładowy Dom stały (1 pies)

Cóż za słodki pyszczek. Kolejka się ustawi po taką ślicznotkę :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So cze 23, 2018 1:13 pm 

Rozbraja na całego. Gdzie ci kandydaci? ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N cze 24, 2018 3:22 pm 

Marynarz

Siedzę sobie na kanapie pije kawkę a pewna Pani ma ochotę wyjsc na kanapę i pic ze mną
Załącznik:
IMG_1235.JPG
IMG_1235.JPG [ 355.81 KiB | Przeglądane 96 razy ]

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N cze 24, 2018 3:24 pm 

Dom stały (1 pies)

Slicznota :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N cze 24, 2018 5:59 pm 

No bo jak to tak, te kilka minut bez głaskania??? :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N cze 24, 2018 7:05 pm 

Marynarz Dom stały (4 psy)

Sama słodycz

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 264 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]