Teraz jest N cze 15, 2025 8:06 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 264 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn cze 18, 2018 7:21 pm 

Marynarz

Oczywiście ze damy znac pozdrawiamy... właśnie sobie siedzimy na tarasie
Załącznik:
IMG_0381.JPG
IMG_0381.JPG [ 408.64 KiB | Przeglądane 127 razy ]

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn cze 18, 2018 7:22 pm 

Marynarz

Mia jak księżniczka siedzi na tronie

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn cze 18, 2018 7:38 pm 

Dom stały (1 pies)

Wy lepiej nam powiedzcie czy księżniczka ma juz tron na stałe czy będzie szukać nowego domku? ;) :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn cze 18, 2018 7:45 pm 

Starszy Marynarz Dom stały (4 psy)

Jaka zadowolona ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt cze 19, 2018 8:15 pm 

Marynarz

Dzień dobry, dziewczynka jest urocza. Choć nie jest gotowa do adopcji, podpytam, kiedy będzie :-) (I dodam, że całe wieki temu moja sunia godzinę po wybudzeniu z narkozy po sterylizacji wymaszerowała sama z kliniki ;-). Szwy chirurgiczne i sposób ich zakładania u psów wytrzymują nie takie ekscesy, jak spacer ;-) ).

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt cze 19, 2018 8:29 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

dagmara.ch napisał(a):
Dzień dobry, dziewczynka jest urocza. Choć nie jest gotowa do adopcji, podpytam, kiedy będzie :-) (I dodam, że całe wieki temu moja sunia godzinę po wybudzeniu z narkozy po sterylizacji wymaszerowała sama z kliniki ;-). Szwy chirurgiczne i sposób ich zakładania u psów wytrzymują nie takie ekscesy, jak spacer ;-) ).
A w Załodze zdarzyło się, że szwy pękły (w domu) i trzeba było walczyć w lecznicy, żeby nie weszła martwica jelit (bo wypadły). Oczywiście, że to wyjątkowa sytuacja, ale zawsze warto minimalizować wszelkie ryzyko. Mój post nie był złośliwy, wybaczcie, jeśli zabrzmiało to jak mądrzenie się. Jestem po prostu zwolennikiem dmuchania na zimne i stawiania bezpieczeństwa psów zawsze na pierwszym miejscu, co niestety często jest odbierane jak czepialstwo, zdaję sobie z tego sprawę :(

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt cze 19, 2018 8:35 pm 

Marynarz

bobikbobik napisał(a):
dagmara.ch napisał(a):
A w Załodze zdarzyło się, że szwy pękły (w domu) i trzeba było walczyć w lecznicy, żeby nie weszła martwica jelit (bo wypadły). Oczywiście, że to wyjątkowa sytuacja, ale zawsze warto minimalizować wszelkie ryzyko. Mój post nie był złośliwy, wybaczcie, jeśli zabrzmiało to jak mądrzenie się. Jestem po prostu zwolennikiem dmuchania na zimne i stawiania bezpieczeństwa psów zawsze na pierwszym miejscu, co niestety często jest odbierane jak czepialstwo, zdaję sobie z tego sprawę :(

Pewnie, zawsze trzeba dmuchać na zimne :-). Tylko spokojna aktywność fizyczna, wolny spacerek nie jest przeciwwskazany (akurat mam wykształcenie kierunkowe - naprawdę dobre szwy i prawidłowo założone nie powinny pękać, ale zawsze może się coś zdarzyć, co przeczy regule).

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt cze 19, 2018 8:39 pm 

Marynarz

W każdym bądź razie dopisuję się do listy starających o Maję :-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt cze 19, 2018 10:04 pm 

Marynarz

Piękna jest! Słodziak niesamowity.
I wygląda jakby żadnej operacji nie było.
Ja też zerkam mocno w Jej stronę.... ale nie wierzę, że DT wypuści taki skarb ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt cze 19, 2018 10:52 pm 

Marynarz

Mia po wizycie kontrolnej, wszystko w jak najlepszym porządku , szwy nie puściły i pięknie wszystko się goi. Pani doktor nawet usunęła kilka szwów. Panienka pięknie załatwia się na zewnątrz i uwaga wczoraj zaszczekala pierwszy raz... a dziś zaczęła wylegiwać się na kanapie.... stosunek do dzieci i zwierząt dalej cudowny... zakochałam się w niej... i powiem Wam kochani moi ze z całego serca pragnę ja zostawić ale niestety jest jeden problem... nad którym pracuje.. mój młodszy synek się jej boi , głównie jej chrapania... i tu serce mi pęka bo mam rozterkę i łezka w oku się kręci .. szczególnie ze jak to pisze to leży obok mnie i widać ze jest taka szczęśliwa ....
Ps. Za tydzień kontrola.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr cze 20, 2018 8:40 am 

Starszy Marynarz Dom stały (4 psy)

Ojej... Mam nadzieję, że synek jednak się przekona. Szkoda by było tego co już was łączy.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr cze 20, 2018 10:05 am 

Marynarz

Jak widać, żeby wystarać się o adopcję, to chyba trzeba zostać DT (niestety nie mam takiej możliwości, więc jestem baaaaarddzo daleko w blokach startowych - i chyba z góry na przegranej pozycji ;-) ), bo inaczej ciężka sprawa ;-) :-( .

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr cze 20, 2018 10:29 am 

Dom Fundacyjny

dagmara.ch napisał(a):
Jak widać, żeby wystarać się o adopcję, to chyba trzeba zostać DT (niestety nie mam takiej możliwości, więc jestem baaaaarddzo daleko w blokach startowych - i chyba z góry na przegranej pozycji ;-) ), bo inaczej ciężka sprawa ;-) :-( .

Zapewne zostało to wyjaśnione na wizycie przedadopcyjnej, nie jest to miejsce na tego typu uwagi, ale skoro zostało to poruszone, to odpowiemy.
Tak - większość psów zostaje w swoich Domach Tymczasowych. Co nas bardzo cieszy. Z tego powodu właśnie wybraliśmy taką formę działania, a nie inną. Starannie wybieramy DT, aby oszczędzić psom przeprowadzek - one w odróżnieniu od człowieków nie wiedzą, że to może byc sytuacja tymczasowa ;) (oczywiście nie zawsze da się uniknąć tych przeprowadzek, ale naprawdę nie na tym nam zależy - zależy nam na tym, żeby zminimalizować ilość tych wędrówek)
Bywają sytuację kiedy pies nie zostaje w swoim DT i wtedy każdy ma szansę na zostanie DS. Wybieramy zawsze najlepszy dom dla psa, danego psa.

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr cze 20, 2018 10:34 am 

Marynarz

nika1377 napisał(a):
dagmara.ch napisał(a):

Zapewne zostało to wyjaśnione na wizycie przedadopcyjnej, nie jest to miejsce na tego typu uwagi, ale skoro zostało to poruszone, to odpowiemy.
Tak - większość psów zostaje w swoich Domach Tymczasowych. Co nas bardzo cieszy. Z tego powodu właśnie wybraliśmy taką formę działania, a nie inną. Starannie wybieramy DT, aby oszczędzić psom przeprowadzek - one w odróżnieniu od człowieków nie wiedzą, że to może byc sytuacja tymczasowa ;) (oczywiście nie zawsze da się uniknąć tych przeprowadzek, ale naprawdę nie na tym nam zależy - zależy nam na tym, żeby zminimalizować ilość tych wędrówek)
Bywają sytuację kiedy pies nie zostaje w swoim DT i wtedy każdy ma szansę na zostanie DS. Wybieramy zawsze najlepszy dom dla psa, danego psa.

Tak, zostało to wyjaśnione. I dziękuję za odpowiedź. Niemniej jednak moja sytuacja rodzinna (bardzo specyficzna, z ciężko chorą mamą i z chorobą, ktorej większość osób nie rozumie i nie wie, z czym ma do czynienia, sprawia, że nie jestem w stanie zostać DT) - skoro nie jest to miejsce na tego typu uwagi, to zamieszczam wyjaśnienie. Oczywiście rozumiem, że pies nie rozumie sytuacji tymczasowości i jestem więcej niż pewna, że wybieracie Państwo zawwsze najlepszy dom. I najlepszych oopiekunów, jakich pies mógłby mieć. To tyle, dziękuję.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr cze 20, 2018 10:36 am 

Marynarz

I jeszcze przeproszę za zamieszczenie niestosownej uwagi - proszę wybaczyć komentarz.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr cze 20, 2018 10:43 am 

Marynarz

Jeśli taka jest Państwa strategia (którą oczywście szanuję), to niestety nie mam szans na żadną adopcję i muszę po prostu skierować swoją uwagę na inne fundacje, które przyjęły trochę inny sposób działania. Moim celem - jedynym zresztą - jest stworzenie kochającego domu dla psa.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr cze 20, 2018 11:01 am 

Marynarz Dom stały (1 pies)

dagmara.ch napisał(a):
Jeśli taka jest Państwa strategia (którą oczywście szanuję), to niestety nie mam szans na żadną adopcję i muszę po prostu skierować swoją uwagę na inne fundacje, które przyjęły trochę inny sposób działania. Moim celem - jedynym zresztą - jest stworzenie kochającego domu dla psa.
Przepraszam, że się wtrącę, ale to jednak trochę przesada. Faktycznie wiele psów zostaje w dt, ale to nie wszystkie, ani nawet prawie wszystkie. To, że akurat teraz masz pecha, że sunia, która skradła Ci serce, ma szansę zostać na stałe w swoim dt, nie jest winą fundancji. W tym momencie w załodze są inne psy gotowe do adopcji, także BA, np. Żaba (w wątku opiekunka pisała, że Żaba rozgląda się za domem stałym). Ja pół roku temu adoptowałam BA mimo że nie byłam dt. Dorobiłaś sobie regułę do sytuacji, w której się znalazłaś. Jest naprawdę mnóstwo psów na forum, które zacumowały w innych portach niż dt. Rozumiem rozżalenie, ale taka roszczeniowa postawa także jest dość przykra a uwaga, że nie masz szans przez politykę zb, jest po prostu nie w porządku.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr cze 20, 2018 11:11 am 

Marynarz

Naprawdę nie mam roszczeniowej postawy, tylko jest to bardzo duże utrudnienie, a ja, zważywszy na swoją sytuację, muszę brać pod uwagę mnóstwo czynników. Jesteście Państwo wspaniałą Fundacją i jestem przekonana, że setki psów znajdą dzięki Państwu cudowne domy. Po prostu spróbuję również gdzie indziej - wiele buldgowatych futrzaków w wielu Fundacjach czeka na domy. A czynnik ludzki ma tu też ogromne znacczenie :-).

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr cze 20, 2018 11:14 am 

Marynarz

A w miarę możliwości chętnie wspomogę Państwa Fundację finansowo, choćby przez FaniMani. :-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr cze 20, 2018 11:25 am 

Dom stały (1 pies)

Myślę, że co miało być wytłumaczone, juz zostało napisane ;) . Pani Dagmaro jest Pani wpisana jako chętna na Maję,dajmy czas dt na decyzje- nie powiedzieli oni jeszcze ostatniego słowa. Tak czy inaczej wiele psów nie pozostaje w dt i szuka ds- nie można się zniechęcać . Niektorzy z nas czekali na tego jedynego pare miesięcy :D Nie kazdy może sobie pozwolić na bycie domem tymczasowym i całkowicie to rozumiemy. Najlepiej obserwować wszystkie wątki, a nóż przy którymś zabije mocniej serce.

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 264 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]