Teraz jest So cze 07, 2025 3:11 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 470 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 24  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: N gru 10, 2017 8:01 pm 

Kapitan Dom stały (2 psy) Transport

Chłopak jest kochany, grzeczny. Naprawdę nikt nie chce takiego przyjaciela?

https://www.facebook.com/Frida-Kr%C3%B3 ... ne/?ref=hl

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N gru 10, 2017 10:12 pm 

Mechanik pokładowy Dom stały (1 pies)

Jeszcze domek dla Skandala się nie odezwał. Ale wierzę, że znajdzie się ktoś kto zechcę przygarnąć i pokochać takie cudo.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn gru 11, 2017 1:43 am 

Marynarz Dom stały (2 psy)

Mój Damian zakochał się w dziadku od pierwszego wejrzenia. A ja się boję... Mamy w domu Gabi, dominę. Nie mam pojęcia jak ona zareaguje na chłopaka. Dużo pracujemy - czy to nie przeszkoda przy psiaku z takimi dyzfunkcjami? Czy on nie będzie potrzebował człowieka 24/7? :(

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn gru 11, 2017 5:00 am 

Nie mogę się, oczywiście, wypowiadać za Olgę i Dominika, a reakcja zwierzaków-rezydentów na adopciaka to zawsze bardzo indywidualna sprawa, ale jako matka (na razie tymczasowa) Elfa-psiaka "z takimi dysfunkcjami" (tylko jeszcze trochę starszego ;) ), mogę stwierdzić, że potrzeby opieki 24/7 zdecydowanie nie ma-jeżeli pies nie ma innych poważnych problemów zdrowotnych ani behawioralnych (a wygląda na to, że Skandal jest pod tym względem jeszcze bardziej bezproblemowy niż nasze Elfisko), wystarczy mu odrobina wsparcia na początku, w czasie rozpoznania terenu, a potem sam świetnie sobie da radę, wykorzystując węch i dotyk, i wcale nie trzeba non stop nad nim czuwać. Trzymam kciuki za wspaniały dom dla Skandala!

Elf i Bazyl-za Tęczowym Mostem, ale w sercu z nami na zawsze!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn gru 11, 2017 10:03 am 

betula napisał(a):
Nie mogę się, oczywiście, wypowiadać za Olgę i Dominika, a reakcja zwierzaków-rezydentów na adopciaka to zawsze bardzo indywidualna sprawa, ale jako matka (na razie tymczasowa) Elfa-psiaka "z takimi dysfunkcjami" (tylko jeszcze trochę starszego ;) ), mogę stwierdzić, że potrzeby opieki 24/7 zdecydowanie nie ma-jeżeli pies nie ma innych poważnych problemów zdrowotnych ani behawioralnych (a wygląda na to, że Skandal jest pod tym względem jeszcze bardziej bezproblemowy niż nasze Elfisko), wystarczy mu odrobina wsparcia na początku, w czasie rozpoznania terenu, a potem sam świetnie sobie da radę, wykorzystując węch i dotyk, i wcale nie trzeba non stop nad nim czuwać. Trzymam kciuki za wspaniały dom dla Skandala!

Dziękuję za słowa wsparcia. ❤❤❤ Musimy we dwoje podjąć najrozsądniejszą decyzję. Na pewno nie jest ona najłatwiejsza. :(

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn gru 11, 2017 12:42 pm 

Dom stały (1 pies) Transport

Echh to nigdy nie jest łatwa decyzja bo chodzi o żywą istotę, jeśli pies ma takie dysfunkcje to tym bardziej.
Nie mniej Skandal potrzebuje kogoś kto da mu miłość na te ostatnie latka życia.
Co do opieki to uważam, że dla takiego psa jednak jest mega ważny psi rezydent i chyba to nawet lepiej, że go ustawi po swojemu ;)
Gabrycha też mogłaby na tym skorzystać w sumie :mrgreen:
To nie jest broń Boże namawianie ale jeśli nie spróbujecie to nigdy się nie dowiecie i pozostanie tylko gdybanie :o

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn gru 11, 2017 12:57 pm 

Bosman Dom stały (2 psy) Dom tymczasowy

usiadzwygodnie napisał(a):
Mój Damian zakochał się w dziadku od pierwszego wejrzenia. A ja się boję... Mamy w domu Gabi, dominę. Nie mam pojęcia jak ona zareaguje na chłopaka. Dużo pracujemy - czy to nie przeszkoda przy psiaku z takimi dyzfunkcjami? Czy on nie będzie potrzebował człowieka 24/7? :(

Skandal nie potrzebuję opieki 24h/7 dni. My też normalnie pracujemy i w tym czasie on śpi w domu( laduję się na łóżko lub kanapę). Jak wracamy już nas wyczuwa i wstaje i nawet sam zeskakuję jak nie zdąrzymy go zdjąć:)
Jak pozna mieszkanie i okolicę po której się ma poruszać to osoba która nie wie, nawet nie zauważy że Skandal nie widzi, u nas już bardzo dobrze sobie radzi i szybko się nauczył.
Jedyne co, to znosimy go po schodach żeby nie było przypadku że spadnie, ale po schodach już sam bardzo ładnie wchodzi. Bardzo przydałby się mu psiak w domu który też go będzie prowadził bo w tedy też łatwiej byłoby mu się odnaleźć w nowym domu.
Lubi się bawić, ma swoją kostkę gumową( KONGO) które potrafi 2 godziny siedzieć i rzuć aż padnie :D
Jest plus bo wg nas zaczyna też już słyszeć głosniejsze dziwęki np jak zagwiżdzemy to odwraca głowę co nas bardzo cieszy :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn gru 11, 2017 1:14 pm 

Marynarz Dom stały (2 psy) Transport

WOW!! Świetne wieści! Jesteście mega, że daliście mu szansę na super życie! Na pewno odpłaci się duuuuuużą miłością!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn gru 11, 2017 8:41 pm 

Dom stały (1 pies) Transport

Olga serio z tym słuchem?? No mega się cieszę :mrgreen: Czyli jednak może usunięcie tego - i leczenie pomoże choć częściowo odzyskać słuch.
Nasz Toś też jest głuchy, Jasia prawie ślepa i wiem, że dla Tosia szczególnie to, że przebywa w stadzie jest bardzo ważne.Wzroku mu nie badaliśmy ale zamierzamy bo zauważyłam, że jak jest niezbyt jasno lub dość daleko coś widzi to szczeka bo nie rozpoznaje, tak jakby coś mu majaczylo ale nie wie dokładnie co lub kto.

Olga i Dominik, dziękuję Wam za wszystko co robicie dla Skandala, naprawdę macie wielkie serca i bardzo dużo cierpliwości. Dzięki Wam w końcu może poczuć się kochany.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn gru 11, 2017 9:44 pm 

Monia napisał(a):
Olga serio z tym słuchem?? No mega się cieszę :mrgreen: Czyli jednak może usunięcie tego - i leczenie pomoże choć częściowo odzyskać słuch.
Nasz Toś też jest głuchy, Jasia prawie ślepa i wiem, że dla Tosia szczególnie to, że przebywa w stadzie jest bardzo ważne.Wzroku mu nie badaliśmy ale zamierzamy bo zauważyłam, że jak jest niezbyt jasno lub dość daleko coś widzi to szczeka bo nie rozpoznaje, tak jakby coś mu majaczylo ale nie wie dokładnie co lub kto.

Olga i Dominik, dziękuję Wam za wszystko co robicie dla Skandala, naprawdę macie wielkie serca i bardzo dużo cierpliwości. Dzięki Wam w końcu może poczuć się kochany.

Nie wiem czy leczenie wyleczy słuch Skandala ale wg nas pojedyncze dźwięki zaczyna słyszeć wiec jakaś nadzieja jest ze bedzie moze z nim mozna komunikować sie słownie :D Dkandal szuka domu w którym by miał innego psiaka jako przewodnika bo w jego przypadku to jest bardzo ważni.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt gru 12, 2017 8:47 am 

Marynarz Dom stały (1 pies) Dom tymczasowy

To super wieści :D Fajnie, że chłopak tak sobie dobrze radzi!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt gru 12, 2017 10:05 am 

Jak się czuje Skandal kilka dni po zabiegu? :*

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt gru 12, 2017 10:25 am 

usiadzwygodnie napisał(a):
Jak się czuje Skandal kilka dni po zabiegu? :*

Radzi sobie bardzo dobrze, nie widać po nim ze miał zabieg, ma anergie i dużo siły :D
Jakby mógł to by ciagle jadł lub dyndał swoją kostkę z przerwami na nichanie i tuptaniem za Muńkiem.
W czwartek idziemy na kontrolę z nim czy tam wszystko jest w porządku i ładnie się goi.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 14, 2017 12:23 am 

Maluchu skradłeś moje serce! :oops: Zakochałam się w Tobie totalnie :roll:
MILENA.

PostNapisane: Cz gru 14, 2017 9:44 am 

Skandal jest kochany i ma w sobie iskre szczeniaka, odkryliśmy że uwielbia patyki i ma przy walce z nim ogromna ilosć siły jak na ślepego i głuchego :D
Na gwizdy głośniejsze już Skandal reaguję i mam wrażenie że słyszy dzwięk domofonu, bo jak wracamy do domu to już stoi na łózku( co zoncza że przed chwilą spał) i czeka na nas i się cieszy.
Poniżej aktualne zdjęcia Skandala( przepraszam za jakość ale w nocy mój telefon robi złej jakości zdjęcia).

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/12/1 ... 4833_o.jpg
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/12/1 ... 379_o1.jpg
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/12/1 ... 6150_o.jpg

Ostatnio edytowano Cz gru 14, 2017 9:59 am przez OlgaiDominik, łącznie edytowano 1 raz

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 14, 2017 9:53 am 

Marynarz Dom stały (1 pies) Dom tymczasowy

Fajny chłopak z tego Skandala :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 14, 2017 10:27 am 

Mechanik pokładowy Dom stały (1 pies)

Cudowny piesek. Oby szybko znalazł kochający domek.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 14, 2017 4:31 pm 

Starszy Marynarz Dom stały (4 psy)

Kto by czasem czegoś nie podziamkał? 8-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 14, 2017 11:18 pm 

Starszy Marynarz Dom stały (3 psy) Transport

Kochany... Swietnie sobie radzisz. Jestem z Ciebie dumna

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 15, 2017 9:57 am 

OlgaiDominik napisał(a):
Skandal jest kochany i ma w sobie iskre szczeniaka, odkryliśmy że uwielbia patyki i ma przy walce z nim ogromna ilosć siły jak na ślepego i głuchego :D
Na gwizdy głośniejsze już Skandal reaguję i mam wrażenie że słyszy dzwięk domofonu, bo jak wracamy do domu to już stoi na łózku( co zoncza że przed chwilą spał) i czeka na nas i się cieszy.
Poniżej aktualne zdjęcia Skandala( przepraszam za jakość ale w nocy mój telefon robi złej jakości zdjęcia).

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/12/1 ... 4833_o.jpg
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/12/1 ... 379_o1.jpg
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/12/1 ... 6150_o.jpg

To świetne wieści!!! :)

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 470 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]