Teraz jest Śr maja 07, 2025 3:58 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 466 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 24  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz lis 02, 2017 11:06 am 

Dom stały (1 pies) Transport

A ja bym chciała wiedzieć co to za behawiorysta? Z imienia i nazwiska ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lis 02, 2017 1:46 pm 

Krzysztof Regulski z Olsztyna :)

PostNapisane: Pt lis 03, 2017 9:57 pm 

Hej!

Z moimi rodzicami jest mi dobrze ;) . Mówią mi nawet, że mnie kochają :) :). Więc niezły Lovelas ze mnie :roll: :D.
Póki co jestem grzecznym chłopakiem i robię dobre wrażenie :oops: :oops:, chociaż już zdążyłem zauważyć, że mam konsekwentną Mamę i nie da sobie wejść na głowę, ani sobą rządzić :shock: :D
Tata powoli się tego uczy, bo miękka klucha z niego :D :D. Mogę Go bez końca całować i na wszystko najchętniej by mi pozwolił :D :D. Ale Mama pilnuje porządku i każe się trzymać wyznaczonych zasad :roll: :roll:

Obrazek

Jeśli chodzi o moich "Francuskich Braciszków" to dogadujemy się coraz lepiej :D :D. Mój już starszy Brat (bo na takim etapie już jesteśmy 8-)) czasami kradnie mi poduchę i nie mogę sobie jej pociumkać :? :?. Chociaż po części go rozumiem bo jest starszy i chce sobie odpocząć. A jeśli chodzi o młodszego Braciaka to jest nawet spoko, czasami nawet śpimy razem w legowisku :oops: :D.
Ogólnie rzecz biorąc żyje Nam się dobrze 8-) 8-).
BOB.

Obrazek

Jeśli chodzi o behawiorystę, to sprawa została wyjaśniona. Okazało się, że Pan behawiorysta w drodze do Nas miał wypadek. Więc teraz będziemy czekać na wizytę w ciągu najbliższych dni mamy nadzieję, że dotrze :D :D.
MILENA.

Ostatnio edytowano Pt lis 03, 2017 11:27 pm przez Milena&Kuba, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pt lis 03, 2017 10:51 pm 

Dom Fundacyjny

Oby też już bez niespodzianek dotarł :!:

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt lis 03, 2017 11:25 pm 

Starszy Marynarz Dom stały (4 psy)

Kubariemer napisał(a):
Ogólnie rzecz biorąc żyje Nam się dobrze 8-) 8-).
[/b]

To akurat nawet widać :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So lis 04, 2017 12:02 am 

Starszy Marynarz Dom stały (3 psy) Transport

Bob, kradzież serduszka oj kradniesz:-) rodzickibtez juz zakochani... Świetnie, że tak się Wam układa.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So lis 04, 2017 9:01 am 

Marynarz Dom stały (1 pies) Dom tymczasowy

Ja tam się wcale tacie nie dziwię... :roll: ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt lis 14, 2017 10:13 pm 

Dom Fundacyjny

Co słychać? Dojechał behawiorysta? ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lis 16, 2017 5:45 pm 

Hej!
Trochę mnie tu nie było, ale u mnie wszystko dobrze ;). Ostatnio jestem strasznym draniem :roll: :roll:.
Zdarzyło mi się już raz ugryźć moją Mamę :shock:, ale od tamtej pory jestem dla Niej już raczej miły. Kilka razy próbowałem też złapać mojego Tatę :roll: :roll: . Z czego widziałem, że moi rodzice nie byli zadowoleni :oops:.
Ale ogólnie to jestem kochany, tylko podgryzam ciągle rodziców do zabawy :D :D. Trochę ostatnio upodobałem sobie klapki i nie chcę ich oddawać i szczekam z nimi w pyszczku na rodziców.

Obrazek

Z moimi Braćmi dogaduję się bardzo dobrze. Skifer mnie lekceważy, a z Franiem czasami się bawię, ale jestem dla Niego bardzo delikatny i rodzice mnie za to chwalą :) :oops:.

Obrazek

Jak widzicie całkiem nieźle razem pozujemy :oops: :oops:. Mamka co jakiś czas nie może się powstrzymać i próbuje zrobić Nam wspólne zdjęcia razem :D :D. Mówi, że chce, żeby w ich nowej sypialni było jakieś większe zdjęcie Naszej trójki :roll: :roll:.

Obrazek

Pomimo tego, że z Dziadziem Skiferem w ciągu dnia się lekceważymy i omijamy (chyba, że coś przeskrobię bo wtedy na mnie próbuje szczekać, a robi to jak prawdziwy dziadek) :lol: :lol:.
Ale wieczorkiem lubimy leżeć razem w jednym legowisku 8-) 8-).

Obrazek

Nie mogę powiedzieć też, że nie lubię spać z Franiem, bo w sumie to mi On nie wadzi. A lubię mieć kogoś przy sobie, żeby było mi raźniej i milej :) :).

Obrazek

U rodziców mojej Mamy poznałem też trzy inne psy ;). Są tam dwie sunie, które mnie unikają i chyba mnie nie lubią (zachowują się jak jakieś paniusie). Ale jest tam też pies trochę większy ode mnie :roll:, biały bokser. W sumie to z początku fajnie się z Nim dogadywałem, a nawet spaliśmy razem i nie było żadnego problemu :oops:. Tylko ostatnio z niewiadomych powodów zacząłem skakać jemu do gardła.
Raz jak chciał wejść do legowiska (w którym nie przebywałem), a później to już w ogóle nie mógł pokazać mi się na oczy :roll: :roll:. Tata po tych zdarzeniach był z Nami na podwórku i już później było dobrze ;). Natalia powiedziała, że czasami muszę wyjść na dwór i zresetować mózg :D :D Wczoraj wymyśliłem sobie, że będę go posuwać :lol:, ale tak się przeraził, że wszedł Tacie na kolana i nie chciał z nich zejść :lol: :lol:.
Jestem chwilami strasznym demonem :?.

Obrazek

Ostatnio upodobałem sobie koszyczek tej jednej z suń, która mnie nie lubi i postanowiłem w nim spać :). Pomimo tego, że w nim śpi 10kg sunia, ale i ja się w nim mieszczę (można tak powiedzieć :lol:)
BOB.

Obrazek

Bobuś jest naprawdę psim aniołem i bardzo szybko skradł Nasze serca, ale chwilami i Nam ręce opadają. Wydaje mi się, że próbuje trochę rządzić Kubą, bo pokazuje mu swoją wyższość i próbuje go złapać, z czego nie jestem zadowolona. A Bob widzi, że u mnie nie może sobie na wiele pozwolić. Trochę szkoda mi w tym wszystkim Kuby, bo On jest chyba NAJCUDOWNIEJSZYM FACETEM NA ŚWIECIE!, który niemiłosiernie mocno Kocha tych Łobuzów.
Co chwila siedzi z psami na podłodze, bawi się z Nimi, przytula i daje tak bardzo dużo uczucia ;). A Bob chyba wyczuł jego słabość i próbuje się pokazać. Trochę martwi Nas to, że jak już widzimy zmianę w zachowaniu Boba to za jakiś czas znów pokazuje Nam co potrafi :| :| i najczęściej trafia na Kubę..

Jeśli chodzi o behawiorystę to oczywiście wszystko wyjaśniłam i okazało się, że w drodze do Nas miał wypadek i ma skasowany samochód. Odezwał się do Nas od razu jak oddali mu telefon w szpitalu i wyjaśnił sytuację. Teraz na dniach będziemy oczekiwać już jego wizyty. Mamy nadzieję, że już w weekend uda Nam się spotkać.

Bobusiowi też zrobiły się większe zacieki i oczka zaczęły bardziej łzawić, ale wybieramy się jutro do weterynarza. Mamy nadzieję, że dostaniemy coś jeszcze, żeby zapobiec łzawieniu, ale nie możemy doczekać się, aż będzie po zabiegu oczka ;). Powoli już też będziemy umawiać go na konsultacje z chirurgiem/ortopędą w sprawie łapek i oczka Boba. Chyba troszkę już Nas poznał i trzeba się już za to powoli zabierać ;). Bardzo zależy Nam na zdrowiu i w miarę normalnym funkcjonowania (pod względem łapek) tego Naszego Kochanego Drania ;).

A z takich milszych rzeczy to zamówiłam Chłopakom takie same obróżki z fransji elegansji I teraz z niecierpliwością czekamy na przesyłkę. A zanim będzie to w Naszych rękach to troszkę czasu jeszcze minie. Dziś jeszcze usiądę, żeby zamówić adresówki dla chłopaków, żeby mieli dodatek do obroży I ładnie się prezentowali, ale żeby Nam też żyło się lepiej ze świadomością, że je mają ;).
MILENA.

PostNapisane: Cz lis 16, 2017 7:30 pm 

Dom Fundacyjny

Utrzymujecie karmę, którą jadł? Bo to mi się jako pierwsze rzuciło do głowy, co może być przyczyną powrotu zacieków pod oczami :oops:

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lis 16, 2017 7:43 pm 

Tak, karma jest ciągle ta sama, Jutro jedziemy odebrac kolejny worek Trovet OHD ;) podpytam jeszcze weterynarza jutro ;)
MILENA.

PostNapisane: Cz lis 16, 2017 8:11 pm 

Dom Fundacyjny

Woda?
Z ciekawych rozwiązań mogę też podpowiedzieć - chusteczki Malacetic (https://aptekazwierzat.pl/produkty/11-m ... wipes.html 55 zł), z prostych rozwiązań Borasol.

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lis 16, 2017 8:17 pm 

Chusteczki mamy I używamy. Tak się zastanawiałam. Może Difadol 3 razy dziennie nie jest już skuteczny I podpytam weterynarza czy można zwiększyć chociażby do 4. On ma za zadanie chronić oczko, więc podpytam ;) Nie chce też na własną rękę robić ;). Skonsultujemy I damy znać ;).
MILENA.

PostNapisane: Cz lis 16, 2017 8:37 pm 

Bob, nie rozrabiaj, draniu kochany; takich fajnych rodziców masz! Zdjęcie w koszyku urocze. A co tam, przecież Bobuś chudziutki jest ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt lis 17, 2017 7:27 am 

Boninek jest rozkoszny pomimo jego draniowatosci ;-)
Bądź grzeczny chlopaku!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lis 27, 2017 6:58 pm 

Hej!
Chciałbym się Wam dziś pochwalić, że ostatnio jestem coraz aktywniejszy na świeżym powietrzu :) :). Biegam nie tylko za kotami, ale również sam :D Rodzice się bardzo z tego cieszą ;)
Dziś zrobiłem Rodzicom niespodziankę! Zabrałem Mamę na spacer :oops:, ale nie na taki standardowy 50 metrowy! 8-). Przeszliśmy kilometr i to ja byłem przewodnikiem 8-)

Obrazek

Dziś też miałem lekcje dobrych manier, więc oddawałem zabawki za smaczki :).
Podobno współpraca ze mną jest coraz bardziej przyjemniejsza 8-) i daje duzo uśmiechu innym :oops:
Rodzicom tylko przykro, że nadal się nie lubię z bokserem :shock:. Ostatnio nawet nasikałem do wszystkich legowisk :?.
BOB.

Obrazek

Bobuś jest cudowny!
Wyszłam dziś z Nim na dwór z założeniem " chwilka i będzie chciał do domu". Białasek był na smyczy, ponieważ wprowadzamy ją coraz częściej i Bob już świetnie chodzi! :D. Ale standardowo wyszłam tylko w bluzie i w jakiś klapkach bo na podwórko nie będę się stroić :lol:. A Biały kawaler wyciągnął mnie na spacer! :lol:. Przeszliśmy kilometr i Bob ciągle szedł pierwszy :). Z wrażenia od razu zadzwoniłam do Kuby, żeby mu opowiedzieć, że jestem na spacerze Z BOBEM! :).
W drodze powrotnej dostał pochwałę i smaczki ;).

Dziś też uczyliśmy się oddawania zabawki i Bob jest bardzo podatny na naukę co Nas bardzo cieszy, bo niedługo będzie psem idealnym :roll:.
Ostatnio nawet wskoczył do Kuby na łózko i wyglądał tak słodko w pościeli, że chciałam podejść i go przytulić, ale nie wiedziałam czym to mogłoby się skończyć, więc Bob za smaczka zszedł, więc na szczęście obeszło się bez śladów zębów Bobiszcza :).

Jesteśmy już umówieni na konsultację z chirurgiem na czwartek i będziemy wtedy umawiać się na zabiegi.
Po lekach przeciwbólowych, które mamy nadzieję Bob przyjmie w czwartek przyjedzie do Nas behawiorysta, ponieważ powiedział, że chce najpierw, żeby Bob dostał coś przeciwbólowego i żeby odbyła się rozmowa z chirurgiem. A Pan od "charakternych zwierząt"przy tym będzie bo jest również weterynarzem w tym gabinecie ;).
MILENA.

PostNapisane: Pn lis 27, 2017 9:17 pm 

Bob robi świetne postępy, oby tak dalej :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lis 30, 2017 1:05 pm 

Mechanik pokładowy Dom stały (1 pies)

Gratulacje Bobuś ;) . Oby tak dalej. Piękny z Ciebie Buldog.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 06, 2017 11:20 pm 

Starszy Marynarz

Dawać zdjęcia Bobiszcza!
Przecież wiem, że Milena na bank strzela foty :D

Bobiszcze jeszcze Was na spacer wyprowadza? :lol:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 07, 2017 1:02 am 

Hej!
Bob ostatnio w nocy daje mi nieźle popalić i pilnuje żebym się nie wyspała.
Odkąd nie ma Kuby w domu to mi szaleje, najpierw robi się smutniejszy(taki niby wszystko OK ale nie do końca). Więc Nam się chłopak przywiązał♡.
A w nocy ten mój " psi inwalida" wchodzi do mnie do łóżka (chyba nie lubi jak ktos sam spi i wykorzystuje wolne miejsce ) tak, że nawet tego nie czuje! Budze się tylko jak widzę, że schodzi bo drepcze w miejscu I ustawia łapy tak żeby zejść na tą zdrowsza.
A później próbuje z każdej strony wejść do łóżka i całymi nocami powtarzam, że nie wolno :cry: . Ale za to o 6 idzie już do siebie, a o 6.30 jest oburzony, że trzeba wstać na dwór :lol: . On Nam oszalał,a ja później przysypiam w dzień kiedy tylko mogę :shock: :lol:
Najpierw denerwowalam się na Kubę jak wstawalam z łóżka że wracam A Bob już się gości I nie wierzyłam jak mówił, że nie czuł, a jak widać Bob nieźle sobie radzi z przyczajką!
:shock: :lol:
Jak Kuba wraca do domu w weekend to jest istna euforia, Bob bardzo się cieszy I nie potrafi usiąść na to swoje piekne białe dupsko :lol:

Ostatnio nie wyprowadza Nas na spacery tylko biega sam po podwórku. Obstawiam, że nie widzi mu się wychodne w taka pogodę, bo nawet Franio nie chce wychodzić :shock:.
Ale za to Bobiszcz zaczął skakać I dosyc mocno wybijać się na tylnych łapach, A to wszystko tylko po to żeby złapać kota za ogon :lol:
Jak wracam do domu staram się po zdjęciu butów siadać na podłogę bo ostatnio coś przesadza z tym skakaniem Gamoń jeden taki się żywczyk nagle zrobił! :lol:
MILENA.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 466 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]