Teraz jest Śr kwi 16, 2025 1:19 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz mar 23, 2017 11:47 am 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Anula napisał(a):
Pełny przegląd ma dziewczyna a ile jedzenia, normalnie cud miód! A jak jej zachowanie? Przyzwyczaja się do otoczenia?

Ma aktualny przegląd to przecież oczywista oczywistość :D do wglądu

Nadal się boi wszystkiego, naprawdę wszystkiego.
Wyjście z mieszkania to misja imposybilna, trzęsie się niemiłosiernie. Siku to mnóstwo cierpliwości.
Dziś rano 30 minut spaceru i siku dosłownie w biegu, bo jak zaczęła to akurat pojawił się jakiś ludź w zasięgu wzroku. Ptaki, psy, koty, ludzie płoszą ją chowa się za co tylko się da, a samochód to szczyt wszystkiego. Ucieka aż się kurzy :cry:
Specem nie jestem, ale jak na moje oko jest po mega przejściach. Mieszkanie w mieście jest nie dla niej, kosztuję ją to sporo stresu i nerwów. Moim zdaniem powinna mieszkać w spokojnej okolicy gdzie nie będzie zbyt wiele hałasu i bodźców z zewnątrz.

Wczoraj jak wracałem od weta, poszliśmy jeszcze na zakupy i zapoznawczy spacer po okolicy.
Jak na milejdi przystało, usiadła z tyłkiem na środku chodnika odwróciła głowę i siedziała i tak co 5-10 metrów. Ożyła trochę orzy kebabie, mięsnym i McDonald's :lol: :lol:

Jesteśmy po nie przespanej nocy dziś :(

Kilka razy "zaatakowała" mnie i probowała "wykorzystać", raczej moje ręce do głaskania :lol:
Cały dzień wczoraj miała na przytulanki, mizianki i inne pieszczoty a milejdi wybrała sobie akurat przedział godzinowy 2-5 w nocy. Schematyczne działanie, micha z jedzeniem, chwila siorbania wody, potem próba "poromansowania" w łóżku pod kołderką, po reprymendzie dyskusja i tak ze 3-4 razy. Zrezygnowała nad ranem ale dawała znać o sobie i o swoim fochu bo siedziała na posłaniu ewidentnie obrażona i chrumkała :lol: :lol:

Opracowałem szatański plan na dzisiejsza noc :idea: :mrgreen:

Posłanie i pieseł eksmisja do przedpokoju, miski z jedzeniem poza zasięgiem wzroku, węchu i jęzora. Odgradzam się od niej, żeby się nauczyła że noc jest od spania a nie romansów :twisted: :lol:

PS.
Trochę się jej dziwie ze ładuje się do łóżka, ono jest takie twarde i duże. Wczoraj kupiłem jej koszyk tam jest tak mięttko wygodnie i wszystko widać :lol: :lol:

Załączniki:
IMG_6678.JPG
IMG_6678.JPG [ 113.72 KiB | Przeglądane 4555 razy ]
Skanuj 3.jpeg
Skanuj 3.jpeg [ 73.42 KiB | Przeglądane 4555 razy ]
Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz mar 23, 2017 12:10 pm 

Dom Fundacyjny

Tomek_De napisał(a):
Anula napisał(a):
Nadal się boi wszystkiego, naprawdę wszystkiego.
Wyjście z mieszkania to misja imposybilna, trzęsie się niemiłosiernie. Siku to mnóstwo cierpliwości.
Dziś rano 30 minut spaceru i siku dosłownie w biegu, bo jak zaczęła to akurat pojawił się jakiś ludź w zasięgu wzroku. Ptaki, psy, koty, ludzie płoszą ją chowa się za co tylko się da, a samochód to szczyt wszystkiego. Ucieka aż się kurzy :cry:
Specem nie jestem, ale jak na moje oko jest po mega przejściach. Mieszkanie w mieście jest nie dla niej, kosztuję ją to sporo stresu i nerwów. Moim zdaniem powinna mieszkać w spokojnej okolicy gdzie nie będzie zbyt wiele hałasu i bodźców z zewnątrz.

Daj jej czas :) Oczywiście może być tak, że panna Figa potrzebuje wiejskiej ciszy, a może nas i Ciebie zaskoczyć 8-) i stanie się miastową lwicą :D

Trzymam kciuki za leczenie uszek :* i oby stan skóry się poprawił!
Ha, nie wiem jak może Cie dziwić jej chęć spania w łóżku - to jakoś wszystkie idealnie kumają :lol:

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz mar 23, 2017 8:02 pm 

Figa dziś została sama w domu, przez 3 godziny zastanawiałem się co zastane jak wrócę...
Wracając do mieszkania miałem wizje jak to mogła już udekorować mieszkanie, wracam otwieram mieszkanie a milejdi leży na posłaniu i paczy, leży i paczy... :lol:

To było bardzo miłe zaskoczenie.

Nadal trzeba do niej podchodzić powoli i zniżać się do jej wysokości a ze jest dość niska ona to muszę się czołgać 8-)

Dziś zrobiliśmy jej posłanie, taki tam HomeMade/HandMade :mrgreen:

A Figa i tak na kanapie się wyleguje :ugeek:

Załączniki:
ppetmpdup.jpg
ppetmpdup.jpg [ 200.31 KiB | Przeglądane 4543 razy ]
ppetmpdup.jpg
ppetmpdup.jpg [ 379.21 KiB | Przeglądane 4543 razy ]
Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz mar 23, 2017 8:28 pm 

Dom Fundacyjny

Bo bliżej Pancia :D

p.s. takich kostek unikajcie: https://www.youtube.com/watch?v=Oc265q0ZRss zwłaszcza, jeżeli Figa ma alergię :oops:

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz mar 23, 2017 11:12 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies) Dom tymczasowy

No koszyczek uroczy naprawdę godny milejdi :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt mar 24, 2017 12:04 am 

Starszy Bosman Dom stały (2 psy) Dom Fundacyjny Transport

Miejsce bulw jest na kanapie, to ich naturalne środowisko :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt mar 24, 2017 9:22 am 

Dom stały (1 pies) Transport

Tomek, uwielbiam Cię :roll:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt mar 24, 2017 10:10 am 

Monia napisał(a):
Tomek, uwielbiam Cię :roll:

Mnie ? Hmmm....
No dobrze, dobrze tylko bez jakiś ekscesów proszę zeby nie było scen zazdrości :mrgreen:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt mar 24, 2017 3:23 pm 

Kapitan Dom stały (1 pies) Dom tymczasowy Transport

o ja ale super koszyczek!! A jaka ekstra marynarska kokarda :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt mar 24, 2017 10:51 pm 

Zaczynam być Waszą fanką :D ;) :D
Super tymczas się Pindzi trafił :) :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So mar 25, 2017 5:40 pm 

Tomek, pamiętajcie tylki, zeby odczekac ze sterylka 2, a nawet 3 miesiące od,zakończenia cieczki.
I jeszcze chcialam zwrócić Waszą uwage na jedną kwestie-generalnie większość weterynarzy odradza i nie robi czyszczenia ząbków podczas jednego zabiegu polaczpnego ze sterylizacja, istnieje ryzyko dostania sie niebezpiecznych bakterii z jamy ustnej do rany, jest to bardzo niebezpieczne. Proponuję z ząbkami poczekac jeśli to nie takie pilne. Wiem, że niektorzy weci kamień ściągają na tzw.glupim Jasiu, nie daja pełnej narkozy.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So mar 25, 2017 6:51 pm 

Bonita napisał(a):
Tomek, pamiętajcie tylki, zeby odczekac ze sterylka 2, a nawet 3 miesiące od,zakończenia cieczki.
I jeszcze chcialam zwrócić Waszą uwage na jedną kwestie-generalnie większość weterynarzy odradza i nie robi czyszczenia ząbków podczas jednego zabiegu polaczpnego ze sterylizacja, istnieje ryzyko dostania sie niebezpiecznych bakterii z jamy ustnej do rany, jest to bardzo niebezpieczne. Proponuję z ząbkami poczekac jeśli to nie takie pilne. Wiem, że niektorzy weci kamień ściągają na tzw.glupim Jasiu, nie daja pełnej narkozy.

Weterynarka powiedziała, że najwcześniej zabieg sterylizacji można wykonać na koniec maja (więc dwa miesiące miną), jeżeli chodzi o zęby to proponowała przy jednym zabieg ze względu na to żeby znieczulenie będzie wziewne, bo przy zwykłym mogłyby być problemy z wybudzeniem i powiedziała też wprost, że ze względu na koszty lepiej zrobić od razu. Strasznie jej z pyska śmierdzi przez te problemy z zębami.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N mar 26, 2017 1:25 pm 

Ahoj!

Milejdi wczoraj była na spacerze na Cyratadeli, okazało się ze nasza dama ma charakter. Przegoniła kawalera który próbował się do niej dobrać :mrgreen: Kilka razy warknęła na niego i nawet pokazała mi zęby :shock:

A dziś pokazała jaka to jest nie zadowolona ze musiała cała noc sama bez miziania i głaskania spać w swoim kojcu :lol:

Załączniki:
ppetmp.jpg
ppetmp.jpg [ 222.53 KiB | Przeglądane 4486 razy ]
ppetmp.jpg
ppetmp.jpg [ 379.65 KiB | Przeglądane 4486 razy ]
Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N mar 26, 2017 1:37 pm 

Ojojjjjjj, jaki biedny piesek ;-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N mar 26, 2017 6:53 pm 

Starszy Bosman Dom stały (2 psy) Dom Fundacyjny Transport

Kobiety z charakterem są ciekawsze i oryginalniejsze - Figa to wie ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn mar 27, 2017 10:15 am 

Moi drodzy potrzebujemy pomocy.

Figa ewudetnie prowadzi nocny tryb życia w przeciwieństwie do nas.
Całymi dniami śpi a jak my się zbieramy do slania to ona zaczyna swoje przechadzki do mieszkaniu, próby zabaw w łóżku, miziania itd
Jest tak od samego początku :cry:

Staram się aby wieczorny spacer ja zmęczył i odprężył przed snem ale nie daje to rezultatów.

Druga sprawa jest taka ze godzinami potrafi wylizywać przednie łapy. Nie ma znaczenia czy to po spacerze czy nie, przypomni się jej i liże. Potrafi tak nawet pół godziny
Nie wiem czy to wynika z alergii czy coś z nimi się dzieje

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn mar 27, 2017 12:19 pm 

Dom Fundacyjny

http://piesologia.pl/jak-zrobic-mate-wechowa-dla-psa/
Może też po spacerze wieczornym zaproponować jej kong - lizanie, ciumkanie, cyckanie jest dla psa czynnością uspokajającą, a dodatkowo naprawdę solidnie męczącą :lol:

Co do wylizywania - może być to jak najbardziej alergiczne. Spróbujcie założyć skarpetki niemowlęce, żeby nie miała jak lizać ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn mar 27, 2017 9:35 pm 

Marynarz

wylizywanie może też być na tle nerwowym.
Może nie pozwólcie jej tyle spać w dzień, zapewnijcie jej jakieś męczące zajęcie, wybiegajcie, wybawcie, może jakieś szykanie, tropienie. Albo jak Nika pisze- kongo, potrafi działać cuda

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn mar 27, 2017 9:50 pm 

Ale ślicznotka. Mam nadzieje, że jej stan zdrowotny zmieni się na lepszy tak szybko jak u naszego panicza.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt mar 28, 2017 5:17 pm 

pinia napisał(a):
wylizywanie może też być na tle nerwowym.
Może nie pozwólcie jej tyle spać w dzień, zapewnijcie jej jakieś męczące zajęcie, wybiegajcie, wybawcie, może jakieś szykanie, tropienie. Albo jak Nika pisze- kongo, potrafi działać cuda

Dziś kupiłem KONGO...
Czekam na cud :D

Bieganie z Figą, zabawa, szukanie, tropienie? Oj nie nie nie... Milejdi leży na kanapie, pachnie jak pies i wyleguje się, rzeczy o których piszesz nie są dla niej no co ty :lol:
Gdyby byłą łakomczuchem to znam mnóstwo zabaw dla takiego zwierza, a ona nic prawie nie je ;/
Śmieci ? Oczywiście !
Słodycze? Nie odchodzi na krok.
Asystent przy obiedzie, czy czasami coś nie spadnie, nie skapnie ze stołu...
Dziś zostawiłem talerz na stole po obiedzie, wyszedłem na 3 minuty słyszałem tylko jak talerz spada na podłogę. Przychodzę a Figa na stole i oblizuje się :geek:

Wczoraj zaliczyliśmy spacer w okół jeziora zaledwie 4 km, w 3/4 drogi usiadła w krzakach i ani myślała się ruszyć dalej.
10 minut proszenia, wołania. W końcu wziąłem ją na ręce i chodu do domu... To jest cwaniactwo 8-)

W tym tygodniu będziemy jechać do weterynarza znów, bo martwią mnie te łapy no i kontrolnie sprawdzić czy leki pomagają.

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]