Teraz jest So cze 14, 2025 2:46 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 259 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn gru 19, 2016 11:53 pm 

Starszy Bosman Dom stały (2 psy) Dom Fundacyjny Transport

Wygląda na drobniutką pannę, no albo to kwestia zdjęcia.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 21, 2016 1:57 am 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Długo mnie tu nie było ;)

Zacznijmy od tego, że na małą wołamy Niki (jest łatwiejsze), ponieważ i tak nie reaguje na podane imię ;)
Niki jest bardzo, ale to bardzo żywym i przekochanym pieskiem. Do naszego domu weszła jak do siebie, niczego się nie boi, obwąchuje każdy kąt i poskromila sobie serce mojego narzeczonego;)

Co do wizyty to ogólny stan jest dobry, natomiast wszystkie badania i leki ma dostać dopiero po świętach. Niki ma straszny łupież, dlatego dziś była kapana już drugi raz, wyczesuje też ją, ponieważ strasznie, ale to strasznie wypada jej sierść. Coś co mi przeszkadza ? Nie uda mi się tego ładnie ująć, dlatego napisze wprost: jedzie jej z pyska masakrycznie, a ona uparla się na lizanie nas, więc musimy to wąchac non stop!

Niki nie ma problemu z chodzeniem na smyczy, wgl mam wrażenie że na dworze czuje się wspaniale, nie jest jej zimno, wszystkim się bardzo interssuje.. bariera nie do przejścia tym razem okazały się schody. Niki panicznie się ich boi, nie pomagają żadne smaczki (których nie potrafi gryzc). Dodam, że na kanapę potrafi wskakiwac, więc schody nie powinny być aż takim problemem :p ale Niki od razu się kuli i nie ma opcji, musimy ją nosić. Całe szczęście jest mała i lekka ;p tylko nadal śmierdzi ;p

Język ma cały czas na wierzchu, więc chyba jakaś wada zgryzu. Przy sterylce trzeba też zadbać o przegrody nosowe, gdyż to jest powodem problemów z oddychaniem i wiecznego chrapania. Jeśli chodzi o jedzenie i picie nie mamy z tym problemów. Podaję jej kurczaka z karmą Acana z jagnięcina. Siusiu robi na dworze i na podkład. Kupsko było wczoraj w domu zanim zdążyłam rozłożyć podkład;p ale jeśli mogę tak powiedzieć to kupa była ładna ;)

Co do życia z nami...Niki jest przesympatyczna, ciągle przychodzi się piescic, każdego w domu wita radośnie i każdego kocha, włącznie z gośćmi ( w przeciwieństwie do Koko)

PROBLEM i to duży jest z tym, że Niki i Koko gryzą się. Obie są bardzo łagodne, ale tak na siebie działają dziś w nocy dały nam strasznie popalić. Nie moglismy ich rozdzielić, Koko nawet poleciała krew (naszczescie nie z ran). Dlatego boimy się, że nie będzie mogła u nas długo zostać. Niestety to Koko objawia zachowania aspoleczne, jest zazdrosna o wszystko, pokazuje, że jest damą, a nie dzieciakiem i przy każdej możliwej okazji zaczepia Niki do walki. Martwimy się o nie, póki co wzięłam wolne na uczelni, żeby nie zostawiać ich samych...żeby się nie pozagryzały...nie faworywowalismy żadnej, obie glaskalismy po równo, zapoznalismy na neutralnym gruncie etc etc...

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 21, 2016 2:10 am 

I jeszcze jedno, coś co mnie załamuje i proszę tu o rady, Koko przy Niki znów zaczęła sikac w domu, płakać mi się chce jak widzę, że moja nauka i praca z nią poszła w las

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 21, 2016 7:41 am 

Marynarz

Część Niki jakaś Ty cudna ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 21, 2016 7:53 am 

Starszy Marynarz Dom stały (2 psy) Transport

Kurde a moŻe to zwykła chęć ustawienia się w stadzie ?'która będzie wyżej itd . I jak dacie im to ustalić to dziewczyny przesraną?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 21, 2016 11:15 am 

Mam nadzieję, ale jeśli dalej tak pójdzie to musimy z narzeczonym rozdzielić się na święta, bo przy tym natłoku ludzi to już wgl

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 21, 2016 11:17 am 

Trzymam kciuki za Dziewczyny i za Was .

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 21, 2016 11:17 am 

Dom Fundacyjny

Też jestem pewna, że dziewczyny się ułożą (miałam już tyle tymczasów i Lucek każdego atakował - a ostatecznie śpał z każdym :D ) - dajcie im trochę czasu, a i może mniej atencji ;)

Co do łupieżu - różna może być przyczyna, u mojego Lucka przyczyną łupieżu jest kurak i zboże. Może odstaw mięsko i zobacz jaka jest różnica?

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 21, 2016 8:10 pm 

Marynarz

łupież u psów często pojawia się na tle nerwowym albo tak jak piszę Nika- kurczak, czyli alergia pokarmowa.
Dlaczego czekacie tak długo z badaniami i leczeniem? przez tydzień można dużo już z psiakiem zrobić

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 21, 2016 8:15 pm 

Ja leki podałabym już? Tydzień to sporo czasu

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 21, 2016 8:33 pm 

Marynarz

Ja się zbytnio nie znam ale dużo czytam na różne tematy :) może to być tak jak piszą dziewczyny powyżej.. Stres, nieodpowiednia dieta, zła kąpiel psa. Często łupież pojawia się kiedy pożywienie naszego psa jest ubogie w aminokwasy i nienasycone kwasy tłuszczowe, przez co czworonóg cierpi nie tylko na łupież, ale również na zły stan swojej sierści (wypadająca i łamliwa). To coś podobnie jak pisałaś.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 21, 2016 11:16 pm 

Marynarz Dom stały (3 psy)

elaa napisał(a):
Ja leki podałabym już? Tydzień to sporo czasu

Z tego co się dowiedziałam od lekarza który badał Nicole na ten moment nie ma potrzeby podawania żadnych leków jej stan jest dobry jedynie ma osad na zębach (ale to norma przy kiepskim jedzeniu), i łupież. Po świętach będą badania krwi i przygotowanie do sterylizacji więc nic wielkiego podawać nie trzeba. Osobiście odstawiłabym kurczaka bo on raczej nie wpłynie korzystnie na stan skóry Nicole.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 22, 2016 8:23 am 

A na takiej zasadzie :) to super że jest na pierwszy rzut oka zdrowa .

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 23, 2016 2:14 am 

Jutro Niki zmienia dom tymczasowy. Serce mi pęka na myśl, że będziemy musieli ją oddać :( :( :( :( . Ze względu na kłótnie z Koko poszukiwalismy innego DT. Na pewno trafi do wspaniałego domu i będzie otoczona miłością z każdej strony. Myślę, że Koko też będzie tęsknic i kiedyś na pewno zapewnimy jej towarzystwo innego psiaka w domu na stałe!

Kilka nowych informacji: jeśli chodzi o załatwianie się w domku to Niki doskonale sobie z tym radzi, a gdy nie wytrzymuje korzysta z podkładów. Na spacerze jest grzeczna. Nadal panicznie boi się schodów. Każdy kto ją zobaczy od razu się w niej zakocha <3 Kochamy Cię Niki

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 23, 2016 11:41 am 

Marynarz

Szkoda, że się nie dogadały:( Cały czas trzymałam za nie kciuki :) Niki jest przekochana na pewno skradnie Serducha nowym tymczasowym rodzicom :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 23, 2016 11:52 am 

A gdzie mała się przeprowadza ?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 23, 2016 11:55 am 

Marynarz

jest piękna takie trochę moje marzenie <3 powodzenia Nikusia :*

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So gru 24, 2016 12:47 pm 

I jak tam przeprowadzka ?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N gru 25, 2016 12:52 am 

Marynarz

Też jestem ciekawa jak tam Panna ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N gru 25, 2016 10:52 am 

Marynarz Dom stały (2 psy)

Co tam jak tam. Gdzie lala wylądowała?

psiegryzki.com

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 259 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]