Teraz jest N cze 08, 2025 5:34 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 576 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 29  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz sie 18, 2016 11:24 am 

Marynarz Dom stały (1 pies)

łoooo matko a Lucek nie opił się po tym rumie ?? bo matka raz na tarasie zostawiła piwko i ja też troszkę polizałam i szybko mi zabrała, bo ja wszystko chce próbować !! ale i tak najbardziej smakuje mi kurczak i ten pstrąg co mi matka dała próbować na urlopie.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz sie 18, 2016 3:38 pm 

Dom Fundacyjny

Oczywiście, że się UPIŁ :P Bekał rumem niczym kapitan Sparrow ;)
Trzy dni na odwyku w lecznicy spędził :P

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz sie 18, 2016 3:45 pm 

ojojoj, to ja się postaram nie próbować nic bez matki pozwolenia, ale to jest dość trudne bo mnie wszystko ciekawi i jestem wiecznie głodna ...

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt sie 19, 2016 8:57 am 

Dom Fundacyjny

Rozumiem to doskonale ;) Dzisiaj na ten przykład Lord wciągnął kiełbasę białą (albo coś co wyglądało, jak biała kiełba :P ) :oops: :roll: Niestety, o ile Lucek opanował już trudną sztukę "nie rusz" i z bólem serca pozostawia przepyszne smaki, jak mu się odpowiednio wcześnie zwróci uwagę :mrgreen: to niestety Lord jeszcze tej sztuki nie posiadł ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt sie 19, 2016 9:23 am 

ja też jeszcze nie znam tej sztuki, ale jak matka widzi że gdzieś sznupam lub mam coś już w japce to mi grzebie w pysiu i zabiera, ale nie było jeszcze żadnej wtopy poza suchym liściem i muchą :P po za tym, ze mną jest inny problem, matka mówi że ktoś mi krzywdę robił, bo jak machnęło się w jakimś celu ręką lub jak się ktoś gwałtowniej ruszył to ja się od razu bałam i kuliłam, i matka ma problem jak mi zwrócić uwagę, żeby nie za głośno, żebym się nie wystraszyła i jesteśmy etapie wymowne Jogi nie wolno i grożenie paluszkiem :P a ja wtedy się do matki cieszę i nie wiem czy coś z tego rozumiem :lol:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt sie 19, 2016 11:39 am 

Kapitan Dom stały (1 pies) Dom tymczasowy Transport

Tylko uwaga, bo przy próbach wyciągania czegoś z pyska może się nieraz zdarzyć, że pies wówczas czym prędzej połyka to coś w całości. Przetestowane! :? :lol:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt sie 19, 2016 11:42 am 

na szczęście Luśkowi nie zdarzyło się nigdy a mnie też nie póki co. Matka nie prowadzi też nas po takich miejscach żeby coś łapnąć, pozwala chapsnąć jak spadnie już coś dobrego z blatu lub stołu :P najgorzej jest na wyjazdach (weekendach, wakacjach ) bo ludzie są okropni, tak wszędzie śmiecą, nawet w lesie :(

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt sie 19, 2016 11:58 am 

Kapitan Dom stały (1 pies) Dom tymczasowy Transport

u nas niestety zdarzyła się jakiś czas temu jakaś kostka niewiadomego pochodzenia :/ ludzie na osiedlu bez pojęcia wywalają te kości, a później tylko problemy.
W każdym razie zanim zdążyłam dobrze się zabrać do dzieła- kości w pysku już nie było :P

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt sie 19, 2016 12:10 pm 

łoooo matko, na kości trzeba uważać, matka bardzo sprawdza jak obiera nam kurczaka żeby nic się nie przmyciło a później do maszynki i mielonko i jedzonko oczywista oczywistość :) niektórzy ludzie są beznadziejni, my jak raz byliśmy w lesie na spacerku to widzieliśmy dużo śmieci i matka z ojcem nas zaraz wzięli w drugą stronę...

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt sie 19, 2016 3:04 pm 

Dom Fundacyjny

A czy Ty Jogusiu to czasem trochę nie grasz? Bo powiem Ci w tajemnicy, że Lucjanek też tak czasem robi i pierwsze parę razy to się nabierałam na tę niewinność i smutek w oczach i całym ciałku :P

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt sie 19, 2016 3:41 pm 

nie ja kocham rodziców :) już się tak rozkręciłam że wszystkie emocje okazuje prawdziwe!! szczekam, biegam, podskakuje, całuje, rozrabiam, podkradam różne rzeczy, troszkę zaczynam żebrać ale babcia powiedziała że jestem najgrzeczniejsza z towarzystwa ( chodzi o braciszka i kuzynkę Koko ) i powinni się ode mnie uczyć, bo tak szaleli u babci podczas śniadania że mało co na stół nie wskoczyli a ja grzecznie czekałam :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt sie 19, 2016 9:46 pm 

A ja jestem dumna z mojej Boni, jak byla mała wciagala niestety wszystko na doacerach, rarytasem były pety i gumy do zucia, zawsze mowilam jej "be" zdecydowanym głosem i odciagalam na smyczy. I wiecie co ona teraz robi jsk napotka cos do jedzenia albo papierek pi jskim jedzeniu - powacha a pitem na to SIKA , he, he :-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So sie 20, 2016 10:49 pm 

Dom stały (1 pies)

Macie niezly ubaw ;)
U nas nie rusz całkiem dobrze skutkuje, nie zawsze ale w wiekszości przypadków tak. Najczęściej jest wtedy jak mela dobiera sie do miski majki ;) dla melki tam są rarytaski,ktorych ona nie moze, czasem uda jej sie skubnąc,ale to czasem ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt sie 23, 2016 12:19 pm 

Marynarz

Grzeczna dziewczynka!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N sie 28, 2016 8:28 pm 

Dom stały (1 pies)

Poprosimy o foteczke cudnej Jogusi ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 01, 2016 8:21 am 

Witam,

Przepraszamy, że się nie odzywaliśmy ale mieliśmy dużo zajęć. ale u nas wszystko w porządku. jestem już rozkręcona i rozpuszczona na maxa. biegam, skacze, szaleje, mam apetyt na maxa !! :) Starzy się śmieją, że wzięli oszołomkę do domu, wychodzi ze mnie diabeł. Dalej ciężko pracuje i znoszę do koszyka różne rzeczy ( głównie buty ) !! jestem asystentką matki na każdym kroku, ogródek już nie jest mi straszny ( nawet ogrodzenie :) ) !! Bardzo lubię jak mama mnie czesze i zajmuje się mną ( myje, czyści, masuje po brzuszku :P ) i co noc budzę matkę około 3 żeby przyjść na tulaski a za mną drepci braciszek :) i matka ma siłkę w nocy bo dźwiga mopsy!! :P a w zeszłym tygodniu musiałam być dzielna i wyrozumiała bo mój braciszek znowu miał chorą łapkę i nie mogłam być zazdrosna że matka nosi go na rękach na spacerze a ja o własnych łapkach, ale kocham braciszka i byłam grzeczna !!
A teraz piękna ja podczas porannego spaceru :)

Załączniki:
IMG_20160831_212116.JPG
IMG_20160831_212116.JPG [ 203.11 KiB | Przeglądane 4767 razy ]
Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 01, 2016 9:43 am 

Dom Fundacyjny

Ale masz krajobrazy 8-)

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 01, 2016 9:46 am 

to u nas za domem ta wielka woda :P rano tam zawsze chodzimy ale my się wkurzamy bo jest rosa a matka już nabyła kalosze pod tą okoliczność :P

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 01, 2016 11:30 am 

Dom Fundacyjny

Macie przy domu prywatną Kałużę Wielką? :o
To Matka musi i Wam nabyć kalosze :D

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 01, 2016 11:39 am 

Prawie prywatną :P 15 m za domem na otwartym terenie naszego sąsiada i pozwala nam tam bez problemu spacerować :P więc korzystamy :) nie ma ruchu, aut, złych piesełów :) po za wściekłymi komarami jest mega :)

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 576 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 29  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]