Teraz jest Pn cze 09, 2025 12:57 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 276 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr gru 10, 2014 11:53 pm 

Starszy Marynarz Dom stały (1 pies)

Dezunia ciąg dalszy :)

Załączniki:
Komentarz: standardowa pozycja proszenia o okruszek
IMAG2050.jpg
IMAG2050.jpg [ 24.59 KiB | Przeglądane 6182 razy ]
IMAG2034.jpg
IMAG2034.jpg [ 15.21 KiB | Przeglądane 6182 razy ]
Komentarz: ogonek
IMAG2048.jpg
IMAG2048.jpg [ 24.45 KiB | Przeglądane 6182 razy ]
IMAG2030.jpg
IMAG2030.jpg [ 28.3 KiB | Przeglądane 6182 razy ]

PostNapisane: Cz gru 11, 2014 8:46 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Moja Bambi też miała łyse, suche placki na ogonie. Smarowałam jej maścią z witaminą A. Skóra zmiękła i zaczęła zarastać. Już prawie śladu nie ma. Nadal smarujemy,z czasem pewnie całkiem zarośnie. Dezunia jak u mnie była to też jej smarowałam. Można spróbować, może i jej zarośnie ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 11, 2014 10:03 pm 

Dom stały (3 psy) Transport

Ogon nie jest tragedią. Miałam buldożkę która miała odleżyny na łapach, takie stałe. Wyglądało jak zrogowaciała skóra ale poza mało wyjściowym wyglądem, w niczym jej to nie przeszkadzało :)

Na pierwszym zdjęciu Dezi ewidentnie mówi, nie rób zdjęć Matka tylko daj coś na ząb :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 12, 2014 2:27 am 

Dom stały (1 pies)

A możesz zobić lepszej jakości foto ogonka? Jakimś aparatem :) Pytam dlatego, że wydaje mi się że to zapalenie mieszków włosowych :) Czy jest tam taka króciutka sierść czy zupełnie łyse?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 12, 2014 1:39 pm 

Megan, dziękujemy za zdjęcia! Są piękne, bo z Dezulą i Wamy :) Im więcej, tym lepiej, bo nie musimy sobie imaginować Was, a możemy zobaczyć, co jest bardzo fajne i przybliża nas do Waszej cudownej rodzinki :)
Nie przepraszaj też i śmiało proś o pomoc, zadawaj pytania.

Tutaj Paulina wrzuciła instrukcję wrzucania zdjęć viewtopic.php?f=10&t=50 Spróbuj :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 12, 2014 1:45 pm 

Oby nie to co myślisz i może zdjęcie jest tylko takie bo mi to znowu przypomina, nie wiem czy widziałaś, taka skórę jak miała Frytka. Jak myślisz?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 12, 2014 6:35 pm 

Helo:) po 48godz przerwie.
Odpowiadajac : Dezi znosi dzielnie wszelkie zabiegi pielegnacyjne lacznie z czyszczeniem uszu.
Ogonek po czesci ma drobniutkie jakby wloski a po czesci calkiem lysy placek.
Alergie ma, bylam skontrolowac to po rozmowach z wami u weterynarza i stwierdzil ze ma tez atopowe zapalenie skory. Dostalismy do przetestowania pokarm suchy weterynaryjny srodek do odkazania skory i zalecenia co do zywienia. Gotujemy sami jej pokarm a mianowicie ryzyk z marchewka brokulami i kurczakiem.
Kontrol kolejna w poniedzialek.
A szelki oczywiscie sciagamy a wlasciwie to chodzi w nich tylko i wylacznie na spacerze bo po domku wcale.

PostNapisane: Pt gru 12, 2014 8:01 pm 

Dobrze ze jesteście tacy czujni i wszystko kontrolujecie. Gratuluję czujności :) W dodatku sama bym nie pogardziła takim jedzeniem :)

Czytając Wasze wpisy jestem zupełnie spokojna o Dezi :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 12, 2014 9:25 pm 

Marynarz

Super,że trafiła na taki odpowiedzialny domek! :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 12, 2014 11:04 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Zamieniła bym kurczaka na wołowinę albo rybkę, bo kurak często uczula. Mordeczka piękna i jak widać otoczona miłością :) Buziaki dla futerka i pozdrowienia dla DT.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So gru 13, 2014 12:52 am 

Fakt, Zjawatom ma rację. Umknęło mi to. Nawet na kurczaka w suchej karmie psy potrafią mieć uczulenie :/

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So gru 13, 2014 1:57 am 

Dom stały (1 pies)

Poobserwuj ją na tym kurczaku, jeśli będzie różowa, to będzie trzeba zmienić. Fakt jest niestety taki że każdy z produktów może uczulać, ale ryzyko że to kurczak jest chyba największe.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So gru 13, 2014 9:15 am 

Wiecie co no niewiem jak w karmie jest przwtwarzany kurczak... Kurczak jest gotowany mysle ze to delikatne miesko wiec nie bedzie problemu, ale mowie to moja nadzieja bo czytalam ze buldozki maja alergie na kurczaka.
Jesli chodzi o przekaski to nie chce marchewki surowej ani jablka. Wyjatek to czas kiedy udaje ze jem i wtedy ona zje takie jablko gdy wydaje jej sie ze ja dokarmiam :)
Jesli chodzi o wolowine to najzwyczajniej w swiecie chyba bym zbankrutowala....
Powoli ucze ja do karmy suchej ale malutkimi kroczkami tej oczywiscie dla alergikow bo ona nie chce patrzec w jej strone nawet.

PostNapisane: So gru 13, 2014 9:21 am 

A o co chodzilo z ogonkiem ze sie boicie o cos?
Wczoraj wykapalismy DEZI smarowalismy ja koncentratem na lapki i inne miejsca zarozowione. Siersc wyglada coraz lepiej, miala poklejone strasznie brudem sutki juz sa mieciutkie a brzuszek z czarnego zamienil sie w rozowiotki.
Powiem wam ze DEZI bardzo lgnie do plci meskiej, no tak sie cieszy jak widzi gdy przychodzi maz z pracy albo gdy tesciu nas odwiedzi to tak sie cieszy... :D

PostNapisane: So gru 13, 2014 2:40 pm 

;)

Załączniki:
IMAG2085.jpg
IMAG2085.jpg [ 32.44 KiB | Przeglądane 6112 razy ]
IMAG2097.jpg
IMAG2097.jpg [ 26.15 KiB | Przeglądane 6112 razy ]
IMAG2100.jpg
IMAG2100.jpg [ 30.59 KiB | Przeglądane 6112 razy ]
IMAG2091.jpg
IMAG2091.jpg [ 36.41 KiB | Przeglądane 6112 razy ]
IMAG2082.jpg
IMAG2082.jpg [ 27.58 KiB | Przeglądane 6112 razy ]

PostNapisane: So gru 13, 2014 2:40 pm 

cdn. :)

Załączniki:
IMAG2051.jpg
IMAG2051.jpg [ 42.28 KiB | Przeglądane 6112 razy ]

PostNapisane: So gru 13, 2014 5:27 pm 

Transport

zdjęcia elegancja francja - na takie szczęście to my lubimy popatrzeć ;)
my mieliśmy duży problem z karmą dla Tami, bo, jak to biała, jest uczulona na kurczaka. Kiedy do nas trafiła, próbowaliśmy z karmą Stasia, właśnie z kurczaka i robiła się różowa. Kupiliśmy jej suchą - z łososiem, nie wchodziła jej. Później łosoś z jagnięciną, to też nie było to. Teraz ma jelenia z bizonem z Taste of the wild i jest super, bardzo jej smakuje. Jeśli masz dobrą suchą karmę, nie trzeba gotować.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N gru 14, 2014 1:32 am 

Ona jest coraz piękniejsza Wspaniale o nią dbacie. A co ze sterylizacją? Czy mamy zielone światło od doktora żeby ją wykonać?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N gru 14, 2014 10:21 am 

Marzena nie zdradzaj DT że nie trzeba gotować, Megan widać że to uwielbia więc po co psuć zabawę :) W dodatku nie wiem czy to moje łakomstwo czy to że jestem bez śniadania sprawia ze jedzenie dla Dezi wygląda jak kapusta na słodko, na która mam ochotę :)

Wiadomo że na kolanach jest najlepiej, nie od dziś, co widać po roześmianym pysku Dezi ;P

Niestety Megan większość suczek po pseudo uwielbia niestety bardziej mężczyzn, ale jest też dobra wiadomość, psy za to lubią bardziej kobiety więc nic straconego ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N gru 14, 2014 3:42 pm 

Hey :) jestem w pociągu w podróży do łodzi:) nie mogłam sie powstrzymać żeby nie wejść na forum.:) jeśli moge karmę zamienić to dawajcie mi takie info bo czasem jak gdzieś jade to jej ugotuje ale nie dłużej niz na 3 dni.
Dezi mnie zadziwia czasem, ostatnio szczekala tzn wczoraj podczas gdy wszyscy byli w domu tak jakby słyszała ze na klatce ktoś jest. No i zawarczala na małe dziecko 3 latka wręcz podbiegla do niego ale moze mi sie wydawało i mylę to z przywitaniem... Będę miała ja na oku... Jak chcecie to ogłaszam darmowe naturalne pierze do poduchy Dezi gubi sierść ze spokojnie można nią wypchac :) p.s. chyba czula ze jade bo kladla sie ciągle na moją torbę

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 276 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]