Teraz jest So kwi 19, 2025 5:49 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 634 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 32  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: N mar 06, 2016 12:04 am 

Dom stały (1 pies)

Powoli i Berta się rozkreci :) potrzeba jej czasu na oswojenie sie z nowym domem i nowym życiem:)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N mar 06, 2016 9:36 am 

Marynarz Dom stały (3 psy)

Jeszcze jedno zdjęcie Berci (z wycieczki od weta ) ;)
Wyniki krwi są dobre niewielki stan zapalny (spowodowany stanem w paszczy -zęby wyglądają kiepsko i na nodze guzek lekko podkrwawiający). Berta dostaje antybiotyk a 9.03 (środa ok12) będzie sterylizacja, także prosimy o mega kciuki ;)

Załączniki:
20160303_121135-1200x1600.jpg
20160303_121135-1200x1600.jpg [ 211.84 KiB | Przeglądane 5414 razy ]
Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N mar 06, 2016 10:34 am 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Kochany Bercik. Moja mama tak sie na poczatku wzbraniala przed kolejnym psem, a po tygodniu juz gada ze to 'taki kochany, grzeczny aniolek" i najchętniej to by sobie ja zostawila. No ale musi sie wyjasnic sorawa lap i kregosluoa, bo te mam bidna Berrciula wyraźnie obolale. Takze prosze o mocne trzymanie kciukolapek za anioleczka - my z mama bedziemy z nia calym sercem

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N mar 06, 2016 11:49 am 

jasne, wszyscy będziemy trzymać kciukasy1
bedzie dobrze :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N mar 06, 2016 7:15 pm 

Tutaj zlapalam Berciule w spokojniejszym momencie. Zaczęła się faktycznie robic okraglejsza, nabierać prawdziwie buldozich kształtów, siersc tez zaczela sie zmieniać - robić jasniutka, mięciutka i miła a w dotyku. No i juz tak masakrycznie nie śmierdzi (chodz wczoraj jej odpuściłysmy, dzis znowu laduje w kapieli z Hexodermem). Najtrudniej będzie jej zrobić porzadek z tymi zapuszczonymi stopkami i odparzeniami na łapkach ale nad tym tez już intensywnie pracuję. Oczka juz też zaczynaja zdrowiec. W środę mamy te sterylke wiec proszę o trzymanie kciukow za anoleczka (bo Bercia jest prawdziwym aniołem, a nie psem)

Załączniki:
DSC_0041-480x640.JPG
DSC_0041-480x640.JPG [ 60.7 KiB | Przeglądane 5392 razy ]
DSC_0040-480x640.JPG
DSC_0040-480x640.JPG [ 61.6 KiB | Przeglądane 5392 razy ]
DSC_0039-480x640.JPG
DSC_0039-480x640.JPG [ 64.32 KiB | Przeglądane 5392 razy ]

PostNapisane: N mar 06, 2016 8:45 pm 

Marynarz

Śliczna dziewczynka,będziemy trzymać mocno kciuki :D czy Dt odpowie mi na pytania które zadałam czy trzeba dzwonić do zarządu?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N mar 06, 2016 8:56 pm 

Dom stały (1 pies) Dom Fundacyjny Transport

Agnieszko prosimy odpowiedzieć na pytania zadane od zainteresowanego domu,w razie potrzeby oczywiście jesteśmy do dyspozycji ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N mar 06, 2016 10:52 pm 

Olga.G napisał(a):
Ale śliczna! chyba się zakochałam.Mam pytanie do domu tymczasowego,czy Bercia miała kontakt z innym psiakiem? jakie lubi smaczki i jaką aktualnie je karmę? Mam w domu już damę BA i szukamy dla naszej Oluni koleżanki.

Witaj Olga! Przepraszam,ze dopiero teraz odpisuje,ale bylam trochę zajeta (wiesz najpierw opieka nad Bercia,potem długo,długo nic,dobiero potem praca i dopiero cala reszta - oh uwielbiam nawet siedzieć przy niej w nocy i sluchac jak dziewczyna głęboko, bezpiecznie śpi chrapiac). Jeszcze nie wiem czy oddamy Bercie,ale na Twoje pytania chetnie odpowiem z samej przyjemności opowiadania o niunce.

Bercia miala juz kontak z innymi pieskami i reaguje na nie raczej obojętnie. Je Eukanube dla psow pracujących taka energetyczną a jesli chodzi o smaczki to najbardziej lubi takie wędzone lososiowe krążki, ale absolutnym hitem są smierdzace płucka. Im bardziej smierdzace tym lepsze.

Poza tym stwierdzilysmy z mamą, ze to najgrzeczniejszy pies,jakiego kiedykolwiek w życiu spotkalysmy - po prostu anioł nie pies. Uwielbia miziakii wszelkiego rodzaju pieszczoty (nie zaznała ich chyba życiu zbyt wiele bo strasznie jest na nie lasa), sprzedaje buziaczki na lewo i prawo, jest NIESAMOWICIE CIERPLIWA przy wszelkich zabiegach kosmetycznych - mozemy ja kapac,wpuszczać krople do slipkow,czyscic zadek,lapeczk,no cokolwiek,a ona biedna tylko lize nas po rekach. Matko,ona chyba nidgy w życiu nie zaznala ludzkiej troski,bo bardzo jest jej spragniona. Biedny maly robaczek.Choć musze jej utrwalić w tym biednym łebku, że już nigdy nie bedzie głodowała, choć teraz juz je troche spokojniej (bo na poczatku to sie balam,ze sie zadlawi,tak łapczywie jadla), ale nadal po prostu wklada lepek do lodowki, i chyba nadal nie moze uwierzyc,ze nagle tyle dobrego jedzonka jest tylko dla niej i bedzie jadla często i regularnia a nie okazjonalnie raz w tygodniu i do tego nie musi sie z nikm dzielić.

Mam nadzieje,ze przynajmniej w duzej mierze zaspokoiłam Twoja ciekawość.

Pozdrawiam Agnieszka :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N mar 06, 2016 11:01 pm 

Olga.G napisał(a):
Śliczna dziewczynka,będziemy trzymać mocno kciuki :D czy Dt odpowie mi na pytania które zadałam czy trzeba dzwonić do zarządu?

Już odpowiedziałam pod poprzednim postem :D . Zawsze odpowiadam,tylko czasami proszę o odrobine cierpliwości :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N mar 06, 2016 11:19 pm 

Marynarz

Bosiu to pies idealny dla nas :D my też karmimy eukanubą ale dermatosis,pewnie by jej smakowała.Nasza Olunia kocha wszystkie pieski i na pewno zaprzyjazniła by się z Bercią.No cóż czekamy teraz na sterylizację i decyzję domu tymczasowego.Bercia mizianki dla ciebie

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn mar 07, 2016 12:15 am 

Marynarz Dom stały (3 psy)

Olga Bercia jest super psem i na pewno dogada się z Olą szczegolnie jak jest tak przyjaźnie nastawiona. Jednak dom tymczasowy ma jeszcze kilka dni (zgodnie z regulaminem do 12.03) na podjęcie ostatecznej decyzji o adopcji. Zatem trzymamy kciuki za sterylizację. Obserwuj wątek Berci bo to jest wyjątkowa dziewczyna ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn mar 07, 2016 1:33 am 

Marynarz

O tak,cały czas tutaj zaglądamy z mężem,może będzie nam dane tulić i całować do końca życia to cudowne stworzenie.A może udało by się nagrać jakiś filmik Berci? bardzo prosimy.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn mar 07, 2016 9:00 am 

Dom stały (1 pies)

Bercia jest przeurocza :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn mar 07, 2016 1:26 pm 

Starszy Marynarz Dom stały (2 psy) Transport

Olga musicie jeszcze 4 dni poczekać do decyzji DT czy psiak u nich zostaje :)) sama wiem jak to jest jak się czeka i co oznacza miłość od pierwszego wejrzenia.
No i czekamy na zdjęcia Berci.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn mar 07, 2016 2:20 pm 

Zdjęcia Berci postaram sie znów pocykac i wrzucuc spragnionym. Olga, nasza decyzja będzie podyktowana tylko i wyłącznie dobrem Berci. 4 dni to chyba juz nie tak dlugo, żeby nie mozna spokojnie poczekac. Pamietaj, jeslu czekasz na cos dobrego, nigdy nie czekasz zbut długo

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn mar 07, 2016 2:29 pm 

Olga, powiedz mi jeszcz jakie macie warunki lokalowe tzn. czy mieszkacie na parterze czy na pieterku, czy jest winda itp.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn mar 07, 2016 2:41 pm 

Marynarz

Jest to budynek 3 piętrowy,mieszkamy na 2 piętrze.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn mar 07, 2016 3:04 pm 

Olga a skąd jesteście? ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn mar 07, 2016 3:25 pm 

A jakas windę macie? Bercia, niestety, z powodu wieku i kiepskich wrunkow w których żyła ma obolale lapki i kręgosłup. A nie będzie juz jej z tym lepiej. Jedna tylna łapkę po prostu ma sztywna. Jak zamierzacie sobie poradzic, gdyby nie mogłaby juz chodzic po schodach?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn mar 07, 2016 3:31 pm 

Trzeba poczekać na badania, diagnozę i sterylke ;) ale Ana może potwierdzić że jak Lola przyjechała to nikt nie podejrzewał że będzie zasuwać po schodach Lola ma 8-9 lat zdrowotnie bywa rożnie ale daje rade i to całkiem niezłe a w najgorszym wypadku słodki ciężar bedziemy nosić :)

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 634 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 32  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]