Teraz jest So maja 03, 2025 12:42 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 312 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: N lut 21, 2016 10:11 am 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Dziekuje za informacje następne usg Sunia bedzie miała w czwartek wiec zobaczymy co sie dzieje z ta trzustka . Sonka od wczoraj nie chciała jeść mokrej karmy dawałam jej dolinę Noteci z jagnięcina wczoraj kupiłam saszetkę animondy jagnięcinę z jabłkiem zjadła ze smakiem dzis natomiast rano dostała natures menu kura z jagnięcina powąchała i odeszła dzis jej cos ugotuje wiec zobaczymy czy cos zje . Boje sie bo mała miała kleszcza co prawda temperatuty nie miała dostała zastrzyk i było ok . Oczywiście zaczęło sie spanie z nami w łóżko . Zaczyna sie bawić wiec powoli otwiera sie przed nami . Kropelki do oczek dostaje wg zaleceń weta . Oczko troszke mniej ropieje kontrol w czwartek zobaczymy co dalej

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N lut 21, 2016 2:16 pm 

Marynarz

Czy USG będzie robione w Warszawie? Pytam, bo ją niestety wyrzucilłam w błoto kilka stów. Dwa rzy eobiłam usg, badania wskazywały dysfunkcje trzustki, lekarze na obrazie niczego nie widzieli. Proponuję wizytę u dr Marcińskiego. Warto.
Kupując karmę mokrą wybieraj niskotłuszczową. I raczej jednej firmy.
Ile waży mała? I jaką jest konsystencja "dwójek"?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N lut 21, 2016 5:27 pm 

W wesołej u dr salewicza on ja prowadzi . Mała nie chce zabardzo jeść właśnie jadła dolinę znudziła sie porem saszetkę animondy potem nature menu a dzis jej ugotowałam ryż z marchewka i indykiem to nawet nie ruszyła. Teraz wazy 12 kg konsystencja dwójek moim zdaniem normalna nie ma zatwardzenia i nie ma rozwolnienie kupę robi dwa albo trzy razy dziennie

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N lut 21, 2016 5:29 pm 

Dostała saszetkę Sheba dla kota i zjadła ze smakiem niewiem co mam juz jej dawać przysmaki mięsko suszone je ze smakiem i kabanoski dla pieska

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N lut 21, 2016 5:36 pm 

Dom stały (1 pies) Dom Fundacyjny Transport

Myślę Aniu że mała sprawdza na ile może sobie pozwolić ;) nie dawaj jej jedzenia kociego bo ma w sobie za dużo białka.Po prostu daj jej porcję karmy,nie zje w 15min to schowaj i pomiń ten posiłek nie dając po drodze żadnych smakołyków.Kolejny posiłek to samo,stawiasz na 15 min nie je zabierasz.Uwierz kolejny już zje ze smakiem ;) jesli nie zje to wtedy możemy powiedzieć że faktycznie coś jest nie tak.Ale zasada=zero smaczków

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N lut 21, 2016 5:55 pm 

Jak do nas przyjechała to rzucała sie na jedzenie a teraz wybrzydza wiec faktycznie moze nas sprawdza :D ogólnie to juz wchodzi sobie na fotel,łóżko i dzisiejsza noc spała z nami , wiec doskonale wie co to łóżko ;) jest grzeczna bawi sie poprostu kochany pies ...

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N lut 21, 2016 6:08 pm 

Ile waza wasze psiaki ? Sunia wazy teraz 12kg wet pow ze jeszcze trochę powinna przytyć bo widać jej kręgosłup wiec ile powinna ważyć ?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N lut 21, 2016 6:18 pm 

Dom stały (1 pies) Dom Fundacyjny Transport

To wszystko zależy od tego jaka jest duża :D są buldożki różnej budowy i wielkości.Moja najmniejsza Zulka(*) ważyła 9kg a Andzia waży np.14kg ale ma lekką nadwagę ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N lut 21, 2016 6:38 pm 

Teraz dałam jej gotowanego kurczaczki zjadła ze smakiem marchewki niestety nie wiec faktycznie nas sprawdza :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N lut 21, 2016 7:25 pm 

Marynarz

tak jak pisała Aga pewnie was sprawdza ale też obserwujcie ją uważnie bo u nas była taka sytuacja jak zaczynało się ropo. Przez ponad tydzień wybrzydzała, na widok jedzenia uciekała do kojca, nawet kiełbasa na nią nie działała a później pokazał się wyciek ropny i na szybko była robiona sterylka. Jak to mówią- pies z głodu nie zdechnie więc jak się dzień przegłodzi to później będzie jej bardziej smakować :)

Nasza Verka waży 12 kg i wygląda już przy tej wadze bardzo dobrze. Nie za chuda, nie za gruba, zdrowy pies :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N lut 21, 2016 8:14 pm 

Dzis Sonka pierwszy raz zaszczekala :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N lut 21, 2016 8:35 pm 

Marynarz

Nie zmieniaj karmy i nie dopieszczaj. Pies się nie zaglodzi. Być może potrzeba jej czasu aby przyzwyczaiła się do stałego rytmu karmienia. Nie sądzę aby wcześniej dostawała posiłki regularnie. I raczej jadła niezdrowo sądząc po trzustce. Mam 10kg karmy niskotłuszczowej, Mera dog pure łosos, ryż. Mojemu nie służy bo nie toleruje ryżu, a i puszki dr Berg kurczak z ryżem. Mogę przekazać dla Soni ale musielibyscie odebrać ją ode mnie z Warszawy.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N lut 21, 2016 9:53 pm 

Hmmm ... Nie dopieszczać :D wszyscy ja dopieszczamy . A bo mi jej szkoda i jest taka Kochaniutka :D super dziekuje karmę moge odebrać z Warszawy tylko proszę podać gdzie mam podjechać? I ewentualnie kiedy ?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N lut 21, 2016 11:03 pm 

Dom stały (1 pies)

Nasza Melka też wybredna. Zje jak jej się widzi..czasem cały dzień nic nie je, a później pałaszuje ze smakiem. Teraz waży ponad 14 kg,ale nie ma nadwagi bo nasza Mela z tych większych buldogów :) Pozdrawiamy

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N lut 21, 2016 11:47 pm 

Marynarz

Ok. To jutro się odezwę na priv :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lut 22, 2016 1:04 am 

66% ryżu, 12 % mączki z łososia myślę że niestety dla większości drapieżników ta kara pozostawia wiele do życzenia, nawet pozwolę sobie na stwierdzenie że bardziej odpowiednia była by dla "naszej" Fatimy. Ja bym nie ryzykowała jest na rynku wiele lepszych w podobnej cenie.
Decyzja należy do DT oczywiście, ale również bardzo dziękujemy za samą chęć pomocy.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lut 22, 2016 8:03 am 

Dom stały (1 pies) Transport

Ronnie zgadzam się z Tobą w 100%. Skład tej karmy jest bardzo słaby.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lut 22, 2016 9:04 am 

Dobrze czyli co najlepiej mam dawać jej jeść ? Zrobiła sie naprawde wybredna i to bardzo taste nie je boscha z kaczka nie je. Mięsko z indyka i kurczaka hmmm No przyszne było ... Mokra karma juz tez sie znudziła

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lut 22, 2016 11:47 am 

Starszy Marynarz Dom stały (2 psy) Transport

przegłodzić, tak jak dziewczyny pisały u nas przy tymczasach wybrednych zawsze działało , miska stała 15 min i była zabierana i tak rano i wieczorem po kilku dniach zaczynały wsuwać i było po problemie.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lut 22, 2016 11:53 am 

Marynarz

anncac napisał(a):
Dobrze czyli co najlepiej mam dawać jej jeść ? Zrobiła sie naprawde wybredna i to bardzo taste nie je boscha z kaczka nie je. Mięsko z indyka i kurczaka hmmm No przyszne było ... Mokra karma juz tez sie znudziła

Przede wszystkim powinnaś się zastanowić czym chcesz karmić psa. Czy będziesz jej gotować, dawać mokrą czy suchą karmę. Wiadomo, że z suchą jest najwygodniej. Jak podejmiesz decyzje to tak jak pisały wcześniej dziewczyny, miska na 15 minut. 2 razy nie zje to kolejną porcje zje ze smakiem. Ja też tak panikowałam na początku a teraz już się nie przejmuje w ogóle. Chce to je, nie chce to się głodzi- jej wybór. Powodzenia

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 312 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]