Teraz jest Wt kwi 15, 2025 10:10 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 641 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 33  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: So sie 12, 2017 8:34 pm 

Marynarz Dom stały (2 psy)

Bonita napisał(a):
No to świetnie :-)
Dajcie znać jak przyjda wyniki histo.
Trzymam kciuki.

Wyniki mają być za okolo 2 tygodnie :*

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So sie 12, 2017 8:35 pm 

Dziękujemy Wam za ciepłe słowa i za Wasze kciuki!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn sie 14, 2017 2:45 pm 

Patrzcie jakie piękne dziury w nochalku <3

Załączniki:
20864221_1641191135915143_852227771_n.jpg
20864221_1641191135915143_852227771_n.jpg [ 81.02 KiB | Przeglądane 3896 razy ]
20839224_1641191119248478_1770889989_n.jpg
20839224_1641191119248478_1770889989_n.jpg [ 77.81 KiB | Przeglądane 3896 razy ]
Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn sie 14, 2017 3:57 pm 

No piękne :-)
Ale,dziewczyna będzie oddychac :-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn sie 14, 2017 4:16 pm 

Dom Fundacyjny

Ło matko jakie wielkie :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt sie 15, 2017 11:05 pm 

Starszy Marynarz Dom stały (3 psy) Transport

Będzie oddychać pełną piersią albo raczej pełnym nosem:-) słodka :-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt sie 18, 2017 6:31 pm 

Zdjęliśmy dzisiaj szwy! Wszystko się pięknie goi :) Gabka jaka radosna, że już nie ma na sobie kołnierza i tego dziwacznego ubranka, które ciągle przeszkadzało jej podczas robienia kupala. Teraz czekamy na wyniki histo.
Boję się. :(

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So sie 19, 2017 7:59 pm 

Będzie dobrze, nie martwcie sie na,zapas!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt wrz 05, 2017 8:28 am 

Dzień dobry Kochani. Wczoraj wieczorem dostałam telefon od mojego weterynarza z informacją, że niestety ale guzek Gabrysi to nowotwór II stopnia złośliwości. Weterynarz odrazu mnie uspokoił, konsultował się z onkologiem, guz został wycięty z marginesem dla bezpieczeństwa, węzły chłonne też zostały wycięte... chemia nie jest konieczna. Gabi musi być bardzo często kontrolowana - sutki, węzły chłonne i co 3 miesiące rtg płuc profilaktycznie.
Więcej się dowiem jak spotkam się z weterynarzem.
Nie wiem sama co myśleć, nie ukrywam, że jestem zrozpaczona.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt wrz 05, 2017 9:18 am 

usiadzwygodnie napisał(a):
Dzień dobry Kochani. Wczoraj wieczorem dostałam telefon od mojego weterynarza z informacją, że niestety ale guzek Gabrysi to nowotwór II stopnia złośliwości. Weterynarz odrazu mnie uspokoił, konsultował się z onkologiem, guz został wycięty z marginesem dla bezpieczeństwa, węzły chłonne też zostały wycięte... chemia nie jest konieczna. Gabi musi być bardzo często kontrolowana - sutki, węzły chłonne i co 3 miesiące rtg płuc profilaktycznie.

Czekałam na wieśći od Was, liczyłam jednak, ze nie będzie to nic złośliwego :(
Pocieszę Was, ze Boni też miała guzka na listwie mlecznej - II stopień złośliwości więc tak samo jak u Gabi. Boni miała operację w marcu i robiłam niedawno kontrole, nic się nie dzieje, Boni szaleje jak szczeniaczek, czuje się bardzo dobrze i mam nadzieję, ze tak zostanie :) U Boni wycięto całą listwę mleczną, żeby zapobiec powstawaniu nowych guzków. Za tydzień jadę jeszcze zrobić kontrolnie usg.
U Gabi pewnie będzie podobnie, nie martwcie się! Ja na początku też strasznie przeżywałam, nie spałam po nocach, no ale nic się nie da zrobic. Boni za to jest jeszcze bardziej rozpieszczana przeze mnie do granic możliwości ;)
Nie wiem czy Wasz weterynarz Wam proponował ale Boni dostaje taki suplement wspomagający, który stosuje się u suczek po operacji guzków nowotworowych listwy mlecznej - immunavit NTS :) Bońci służy :)

NTS Immunactiv rekomendowany jest jako wspomaganie leczenia nowotworów listwy mlecznej, chłoniaka, białaczki limfocytarnej, a także w celu zapobiegania nawrotom choroby nowotworowej, bądź też po bezpośrednim usunięciu nowotworów w szczególności guzów listwy mlecznej. Składniki NTS Immunactiv, dobrane z wykorzystaniem wyników najnowszych badań naukowych, wpływają korzystnie na kondycję i samopoczucie zwierząt wyniszczonych ciężką chorobą. Przeznaczony dla zwierząt w trakcie i po chemioterapii, jak również po chirurgicznym usunięciu guzów gruczołu mlekowego lub innych nowotworów leczonych chirurgicznie.

NTS Immunactiv zawiera:

• argininę i glutaminę – aminokwasy ograniczające wzrost guzów nowotworowych i zapewniające prawidłowe funkcjonowanie układu immunologicznego,

• HMB i BCAA – przeciwdziałające rozpadowi białek mięśniowych,

• kwasy tłuszczowe Omega-3, których pochodne hamują proces kacheksji w przebiegu choroby nowotworowej,

• kwas alfa-liponowy, selen, witaminę A i E – najsilniejsze przeciwutleniacze,

• dużą dawkę witaminy B1 – istotnej w przeciwdziałaniu kacheksji,

• mieszankę enzymów trawiennych – wspomagającą procesy trawienne.

Jakby co w tym sklepie kupuję najtaniej :)
http://zoona.pl/choroby-nowotworowe/51- ... results=12

Będzie dobrze, nie martwcie się, buziaki dla Gabuni:)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt wrz 05, 2017 10:19 am 

Dom stały (1 pies) Transport

Jasi też podawałam ten suplement.
Warto też napisać do dog natural aby przygotowali jakąś stosowną mieszankę.

I co najważniejsze: nie zamartwiać się na zapas. Wiem, że łatwo mówić , ja też tak reagowałam ale nikomu to nie wychodzi na dobre. Trzeba nauczyć się mieć dystans.

Będzie dobrze.
Całusy dla Was wszystkich :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt wrz 05, 2017 10:27 am 

Bonita napisał(a):
usiadzwygodnie napisał(a):

Czekałam na wieśći od Was, liczyłam jednak, ze nie będzie to nic złośliwego :(
Pocieszę Was, ze Boni też miała guzka na listwie mlecznej - II stopień złośliwości więc tak samo jak u Gabi. Boni miała operację w marcu i robiłam niedawno kontrole, nic się nie dzieje, Boni szaleje jak szczeniaczek, czuje się bardzo dobrze i mam nadzieję, ze tak zostanie :) U Boni wycięto całą listwę mleczną, żeby zapobiec powstawaniu nowych guzków. Za tydzień jadę jeszcze zrobić kontrolnie usg.
U Gabi pewnie będzie podobnie, nie martwcie się! Ja na początku też strasznie przeżywałam, nie spałam po nocach, no ale nic się nie da zrobic. Boni za to jest jeszcze bardziej rozpieszczana przeze mnie do granic możliwości ;)
Nie wiem czy Wasz weterynarz Wam proponował ale Boni dostaje taki suplement wspomagający, który stosuje się u suczek po operacji guzków nowotworowych listwy mlecznej - immunavit NTS :) Bońci służy :)

NTS Immunactiv rekomendowany jest jako wspomaganie leczenia nowotworów listwy mlecznej, chłoniaka, białaczki limfocytarnej, a także w celu zapobiegania nawrotom choroby nowotworowej, bądź też po bezpośrednim usunięciu nowotworów w szczególności guzów listwy mlecznej. Składniki NTS Immunactiv, dobrane z wykorzystaniem wyników najnowszych badań naukowych, wpływają korzystnie na kondycję i samopoczucie zwierząt wyniszczonych ciężką chorobą. Przeznaczony dla zwierząt w trakcie i po chemioterapii, jak również po chirurgicznym usunięciu guzów gruczołu mlekowego lub innych nowotworów leczonych chirurgicznie.

NTS Immunactiv zawiera:

• argininę i glutaminę – aminokwasy ograniczające wzrost guzów nowotworowych i zapewniające prawidłowe funkcjonowanie układu immunologicznego,

• HMB i BCAA – przeciwdziałające rozpadowi białek mięśniowych,

• kwasy tłuszczowe Omega-3, których pochodne hamują proces kacheksji w przebiegu choroby nowotworowej,

• kwas alfa-liponowy, selen, witaminę A i E – najsilniejsze przeciwutleniacze,

• dużą dawkę witaminy B1 – istotnej w przeciwdziałaniu kacheksji,

• mieszankę enzymów trawiennych – wspomagającą procesy trawienne.

Jakby co w tym sklepie kupuję najtaniej :)
http://zoona.pl/choroby-nowotworowe/51- ... results=12

Będzie dobrze, nie martwcie się, buziaki dla Gabuni:)

Bardzo dziękuję za wsparcie. Jakie badania robisz Boni profilaktycznie co jakiś czas?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt wrz 05, 2017 10:27 am 

Monia napisał(a):
Jasi też podawałam ten suplement.
Warto też napisać do dog natural aby przygotowali jakąś stosowną mieszankę.

I co najważniejsze: nie zamartwiać się na zapas. Wiem, że łatwo mówić , ja też tak reagowałam ale nikomu to nie wychodzi na dobre. Trzeba nauczyć się mieć dystans.

Będzie dobrze.
Całusy dla Was wszystkich :)

Dziękuję Monika. Staram się być opanowana...
A cóż to za firma Dog Natural?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt wrz 05, 2017 10:40 am 

Pierwsze rtg po 3 miesiącach, później już co pół roku, usg idę robić teraz pierwszy raz od zabiegu (przed miała robione i nic na szczęscie nie było) i będę jej robić jeszcze co pół roku albo raz do roku (zobaczę co powie wet) takie szczegółowe badanie krwi, które zawiera parametry nowotworowe, wolę dmuchać na zimne ;)
a i jeżdzę mniej więcej raz w miesiącu na kontrolę - "macanki" brzuszka, zeby wet fachowym okiem i ręką sprawdził czy czasami nic nie rośnie bo ja mogę nie wyczuć lub nie rozpoznać zagrożenia w postaci ziarenka piasku.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt wrz 05, 2017 10:43 am 

Bonita napisał(a):
Pierwsze rtg po 3 miesiącach, później już co pół roku, usg idę robić teraz pierwszy raz od zabiegu (przed miała robione i nic na szczęscie nie było) i będę jej robić jeszcze co pół roku albo raz do roku (zobaczę co powie wet) takie szczegółowe badanie krwi, które zawiera parametry nowotworowe, wolę dmuchać na zimne ;)
a i jeżdzę mniej więcej raz w miesiącu na kontrolę - "macanki" brzuszka, zeby wet fachowym okiem i ręką sprawdził czy czasami nic nie rośnie bo ja mogę nie wyczuć lub nie rozpoznać zagrożenia w postaci ziarenka piasku.

Takie macanko brzuszka też właśnie mamy robić, o rtg też wspomniała wetka. Będę pamiętać jeszcze o badaniach krwi - co ile warto je zrobić? :(

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt wrz 05, 2017 10:47 am 

no ja sama też robię macanko, ale wolę zeby raz na jakiś czas zrobił to wet, jestem wtedy spokojniejsza;)
myslę, ze raz do roku wystarczy, chociaż mi wet-onkolog powiedział, ze jak nic nie będzie się działo i sunia będzie dobrze się czuła to nie ma potrzeby, ale ja jako nadgorliwa matka wolę zrobić, tym bardziej, ze Boni ma już 8 i pół roku więc takie kontrolne badanie krwi jak najbardziej moim zdaniem wskazane,mzeby chociaż kontrolnie sprawdzić jak pracuja poszczególne narządy wewnętrzne ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 07, 2017 8:19 pm 

Dom Fundacyjny

Ja robię co pół roku morfologia+biochemia+tarczyca :)

A tu jest link do Dog Natural, o którym wspomniała Monika: http://www.dognatural.pl/

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt wrz 08, 2017 10:37 am 

Dom stały (1 pies) Transport

Kasiu, http://www.dognatural.pl/, medycyna naturalna dla psów. Wejdź sobie i poczytaj, naprawdę polecam.
Napisz do nich, opisz problem a oni doradzą czy warto Gabi podawać jakieś naturalne specyfiki.
Ja uważam, że warto bo to na pewno nie zaszkodzi.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt wrz 08, 2017 11:32 am 

Bonita napisał(a):
no ja sama też robię macanko, ale wolę zeby raz na jakiś czas zrobił to wet, jestem wtedy spokojniejsza;)
myslę, ze raz do roku wystarczy, chociaż mi wet-onkolog powiedział, ze jak nic nie będzie się działo i sunia będzie dobrze się czuła to nie ma potrzeby, ale ja jako nadgorliwa matka wolę zrobić, tym bardziej, ze Boni ma już 8 i pół roku więc takie kontrolne badanie krwi jak najbardziej moim zdaniem wskazane,mzeby chociaż kontrolnie sprawdzić jak pracuja poszczególne narządy wewnętrzne ;)

A od kiedy choruje Bonitka?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt wrz 08, 2017 7:51 pm 

Boni miała wycięta listwe mleczna wraz z guzkiem i wezlami w marcu tego roku, z muesiac po operacji zrobilam kontrolnie badanie krwi, w październiku zrobie jej kompleksowa krew znowu, miesiac temu rtg a w przyszlym tygodniu jedziemy na usg, i mysle, że tak co pol roku bede te badania powtarzać.
A pytaliscie weta o ten suplement immunavit nts? My stosujemy od czasu zabiegu. A jsk Gabi się czuje?

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 641 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]