Teraz jest Pt cze 13, 2025 6:29 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 602 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 31  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt lis 18, 2016 12:32 pm 

Starszy Marynarz Dom stały (2 psy) Transport

o ile Gruba się podzieli ;P dziś jedziemy do weta z Lolą i Plamą prosimy o kciuki !

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr lis 23, 2016 3:36 pm 

Jutro nasz wielki dzień i mam nadzieję,że takich rocznic będzie sporo. Pomimo ostatnich wydarzeń i ciężkich dni mamy co świętować.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr lis 23, 2016 5:03 pm 

Dom Fundacyjny

Jakieś prezenty Matka szykuje? :D

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr lis 23, 2016 8:16 pm 

Starszy Marynarz Dom stały (1 pies)

My jutro też świetujemy ! ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr lis 23, 2016 9:03 pm 

Lolunia, dużo zdrówka słoneczko :-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr lis 23, 2016 10:02 pm 

Tak Nika rachunek w klinice :p a tak poważnie cała torba smakołyków przysmaków i czekamy na bluzę . Ale teraz właściwie najważniejsze jest jej zdrowie

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr lis 23, 2016 10:10 pm 

Dom Fundacyjny

Rachunek to myślałam, że dla rodziców, Lolunia się takimi prozaicznymi rzeczami nie zajmuje <3

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lis 24, 2016 11:38 am 

oczywiście starzy fundują 4 dni w klinice.

Czas na podsumowanie naszych szalonych dwóch lat, szczęścia radości ogromnej miłości a także łez,bezsilności a czasami i złości. 24.11 .2014 nasze życie wywróciło się do góry nogami,żadne z nas nie podejrzewało wtedy,że można aż tak kochać psa (większość moich przyjaciół i znajomych twierdzi,że odkąd jest z nami Lola stałam się przewrażliwioną buldozio-mopsią matką,która zamiast iść w piątek na imprezę woli siedzieć w łóżku z psami :P, kto ma buldoga czy mopsa na pewno wie o czym piszę :P), przewartościowaliśmy całe swoje życie, godziny pracy, a gdzie tylko możemy tam nasze stado z nami a na czele niego królowa Lola.
Dokładnie pamiętam pierwszą wizytę u Loli, spodziewałam się ładnego małego buldoga (cholera,Kub mi nie powiedział,że angliki są takie wielkie- zgodził się na Lolę tylko dlatego,że Hania gryzła kable i z dwojga złego wolał Lolę– ogólnie to Kuba mówił stanowcze nie wszystkim moim wymysłom odnośnie psa :P), pojechaliśmy, a tam ona- walcząca ze snem patrząca na zasadzie czego ode mnie chcecie -do momentu wyciągnięcia z magicznej torby jedzenia, to od razu była miłość, siedziała zapatrzona w Kubę a on ją karmił. Pamiętam słowa Any która powtarzała,że nic się nie stanie jeżeli się nie zdecydujemy,że ona to zrozumie i skutecznie próbowała nam obrzydzić adopcje, mówiąc o samych minusach , dopiero gdy sama zaczęłam robić wizyty zrozumiałam dlaczego ;P ( Lola wymagała wtedy dość sporej ilości zabiegów pielęgnacyjnych - to się nigdy chyba nie zmieni, w obecnej chwili wymaga jeszcze więcej). Spędziliśmy trochę czasu u Loli , odprowadziła nas do drzwi , chciała nawet z nami pójść, pojechaliśmy do domu , właściwie już w tamtym momencie wiedzieliśmy ,że to TEN jeden jedyny psiak - nasz psiak, mieliśmy przespać się z decyzją i dać znać czy chcemy, nie wytrzymałam i wieczorem już dałam znać,że tak jesteśmy pewni ( wszyscy nasi znajomi twierdzili,że to jest debilny pomysł - miał być mops jest ba do tego Ela chciałaś młodego zdrowego mopsa a Lola ani mopsem ani młoda, 7 lat , średnio ładna wg nich ). Oczekiwanie na decyzje trwało z kilka dni i pamiętam telefon od Magdy (jako,że nie wyszło nam kilka razy w innych miejscach z adopcją byłam przerażona,że znowu usłyszymy ,że nie bo nie mamy doświadczenia nie znamy za dobrze rasy, jesteśmy za młodzi, przyznam szczerze,że miałam już taki czas,że psa chciałam kupić,ale Kuba powtarzał ciągle,że czeka na nas gdzieś jakiś i,że zdecydowanie lepiej pomóc takiemu po przejściach), powiedziała,że Lola jest nasza - no i się zaczęło zakupowy szał legowiska ,miski,obroże ,smycze, szelki , przeszukany internet w poszukiwaniu hypo karmy oraz przysmaków ,nawet Kuba bez problemu brał w tym udział, chętnie wybierając rzeczy. Wieczorem 24.11.2014 odebraliśmy Lolę - najpiękniejszy dzień w życiu, szybko dopasowała się do nas a my do niej, pokochała kota w poźniejszym czasie i mopsy a także bycie siostrą dt. Przez dwa lata zmagaliśmy się z różnymi chorobami,alergiami,przeszliśmy przyspieszony kurs obsługi buldoga, ale każdego dnia kochaliśmy i będziemy kochać jeszcze mocniej . Nauczyła się komendy siad, pękam z dumy z tego powodu- kto widział na żywo Lole wie dlaczego :P , widzę jak jest zapatrzona w Kubę a on w nią,za sobą skoczyliby w ogień to jest taka miłość i zaufanie, ona wie,że przy nim nie grozi jej nic złego.
Dwa lata szaleństwa, wyjazdów , i nauki życia razem, ciągłego poznawania . Teraz śmiało po dwóch latach mogę stwierdzić,że coś tam o buldogach , ich zachowaniu i wychowaniu, żywieniu czy pielęgnacji wiem :P
Ostatnie dni były dla nas ciężkie właściwie Loli nie powinno z nami być , to jest cud w opinii wszystkich naszych wetów, niepewność czy będzie żyła, później kiedy wróci do domu jak sobie poradzimy, jak ona sobie poradzi, czy będzie chodzić -nikomu nie życzę takich widoków jakie przeżyliśmy - ale to najdzielniejszy pies jakiego znam i dzięki temu dzisiaj możemy świętować naszą drugą rocznice.
Nasi weci po całej sytuacji żartują ,że jest 1-0 dla Plamki i Lola musi zrobić cardio i będzie druga runda- takie specyficzne poczucie humoru.
Jestem dumna mając takie dziecko, Jola,Ewa,Paulina, Magda ,Aga jestem wdzięczna za zaufanie , pomoc i wsparcie w każdej chwili, jesteście wielkie i mam nadzieję,że nic Was dziewczyny nie złamie i działać będziecie długie lata,bo to co robicie jest cudowne- to tylko dzięki Wam Lola jest z nami i może cieszyć się życiem. Dziękuję Ani ,za najlepszy dla Loli dt, za to jak ją wychowałaś, jak o nią dbałaś i ,że Ty również obdarzyłaś nas ogromnym zaufaniem , którego mam nadzieję,że nie zawiedliśmy .
Dziękuję też całej reszcie ludzi tych poznanych i tych wirtualnych za słowa otuchy , za rady , i za to,że jesteście- tutaj rodzą się przyjaźnie które mam nadzieję,że będą trwały latami.
Mam nadzieję,że Lola jest u nas szczęśliwa , bo my dzięki niej jesteśmy najszczęśliwsi na świecie. Jeżeli ktoś z Was boi się adoptować starszego psa polecam spojrzeć na Lolę– na prawdę warto !

Dla nas Lola jest najpiękniejszym najcudowniejszym najmądrzejszym buldożerem na świecie i szczerze mocno wierzę ,że kolejne rocznice przed nami bo ja sobie bez niej życia nie wyobrażam.

Zdjęć póki co nie będę wrzucać, mam nadzieję,że wybaczycie mi to ale no cóż Lola ostatnio nie wygląda i nie czuję się zbyt dobrze :P.

Ps. a za rok na zlocie liczymy ,że to Lola zostanie miss ! :p

Torba przysmaków musi trochę poczekać, a ciuchy dla królowej zamówione, czekamy na przesyłkę .

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lis 24, 2016 11:45 am 

Dom Fundacyjny

Ale podsumowanie... czuć miłość :oops:

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lis 24, 2016 1:09 pm 

elaa, piękna opowieść, aż mi łezki poleciały :D
życzę Wam jak najwięcej lat spędzonych razem :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So lis 26, 2016 2:08 pm 

Kapitan Dom stały (1 pies) Dom tymczasowy Transport

Piękna historia, psy zmieniają nasze życia w najlepsze pod słońcem, zdecydowanie jesteście sobie przeznaczeni z Lolą :) jeszcze wieeele rocznic przed Wami, a tytuł miss tylko czeka na odbiór
:D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lis 28, 2016 11:42 am 

Oj jesteśmy sobie przeznaczeni <3, Lola ma się coraz lepiej, cwana jak zwykle- w klinice udaje obłożnie chorą :P
Jutro ma zabieg więc trzymajcie kciuki by było wszystko ok :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 02, 2016 4:55 pm 

rany zszyte goją się powoli, Lola wsuwa renifera na zmianę z dziczyzną , jak dojdzie do siebie czeka nas mała rewolucja związana z lekami które przyjmuje ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 02, 2016 5:07 pm 

Biedna mała, dużo zdrówka dla księżniczki

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 02, 2016 8:58 pm 

Marynarz

dużo zdrówka Loleczka

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N gru 04, 2016 12:15 am 

Loli puściły dwa szwy , ale już to ogarnęli nasi weci - mam nadzieję,że to koniec niespodzianek i teraz już będzie tylko lepiej.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N gru 04, 2016 11:54 am 

Dom stały (1 pies)

A jak się wszystko goi?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N gru 04, 2016 12:11 pm 

Powoli , ale nie jest źle kilka ran już zagojonych

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N gru 04, 2016 6:53 pm 

dawno nie było zdjęć ale nie chcieliśmy Loli pokazywać w jej słaby okresie i stanie bo to nic przyjemnego , dziś pojechaliśmy na wieś był długi spacer i trochę zdjęć :)
Ana musicie nas kiedyś jeszcze odwiedzić w stanicy !!

Załączniki:
DSC00429.JPG
DSC00429.JPG [ 63.66 KiB | Przeglądane 7759 razy ]
DSC00401.JPG
DSC00401.JPG [ 53.61 KiB | Przeglądane 7759 razy ]
DSC00400.JPG
DSC00400.JPG [ 66.87 KiB | Przeglądane 7759 razy ]
DSC00392.JPG
DSC00392.JPG [ 123.73 KiB | Przeglądane 7759 razy ]
DSC00376.JPG
DSC00376.JPG [ 95.93 KiB | Przeglądane 7759 razy ]
DSC00375.JPG
DSC00375.JPG [ 78.11 KiB | Przeglądane 7759 razy ]
Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N gru 04, 2016 7:18 pm 

Marynarz

piękne Lolka, jaka wystrojona :D chociaż miny mówią, że wcale jej się nie podobają spacery na taką pogode

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 602 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 31  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]