Teraz jest So maja 10, 2025 9:18 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 705 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 36  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz sty 07, 2016 11:18 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Ana napisał(a):
A zabieracie Siskę gdzieś do znajomych? Może taka odważna na swoim terenie, a u obcych by odpuściła?

Ona poza swoi terenem tez jest taka odwazma, wiec na razie jej na razie niegdzie nie zabieramy. Niestety nie jestesmt wróżka Maciejem nie jestem zebym za wczasu wiedziala kogo ona nie polubi, nieztet

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz sty 07, 2016 11:21 pm 

Marynarz

Agaz, trzymam ogromne kciuki za szkołę, zeby tak samo jak z wyglądu rozkwitla przy was z charakteru :)
Spróbuj w takim razie z nauką komend samemu, to się zawsze przyda, a będzie dużo okazji do miziania :) i nie poddawaj się z zabawkami!

Buziole i czekam na wieści :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz sty 07, 2016 11:22 pm 

Starszy Marynarz Dom stały (2 psy) Transport

Szczerze uważam, że powinna zacząć wychodzić do ludzi i w różne miejsca żeby się socjalizować. Angliki z natury są władcze i dominujące. U nas też zaczęło się od wchodzenia na łóżko i też wydawało mi się,że to nic takiego przecież schodzi. Ale niestety później doszło sikanie na łóżko i inne takie.
Lolka też miała różne dziwne akcje, ale dopóki się nie spróbuje to nie będzie wiadomo jak nasilony jest problem.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt sty 08, 2016 5:07 am 

Bedziemy sie starac ze wszystkich sil. To wspabialy pies tylko potrzebuje wiecej pracy. A moze ktos jest z lodzi i poleci mi jakiegos behawioryste?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt sty 08, 2016 3:15 pm 

Zaczelam juz działania pomocowe. Będę informowac na bieżąco. Zrobie wszystko, żeby pomoc kochanej dziewczynie

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt sty 08, 2016 6:21 pm 

agaz1 napisał(a):
Ana napisał(a):
A zabieracie Siskę gdzieś do znajomych? Może taka odważna na swoim terenie, a u obcych by odpuściła?

Ona poza swoi terenem tez jest taka odwazma, wiec na razie jej na razie niegdzie nie zabieramy. Niestety nie jestesmt wróżka Maciejem nie jestem zebym za wczasu wiedziala kogo ona nie polubi, nieztet

To jak domladnie sie zachowuje poza swoim terenem? Bo mowilas ze chodzicie zawze w to samo miejsce na spacer bo sisi sie panicznie boi pojsc gdziekolwiek indziej...

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt sty 08, 2016 7:02 pm 

Nie boi sie isc w inne miejsce tylko to leń opatentowany i za daleko jej się nie chce na zasadzie "i czego mnie tu merdasz z wygodnego miejsca w ciepelku". Ale mamy blisko domu kilka miejsc-skwerkow na ktore moge ja zabrać gdzie spokojnie moze sie załatwić. O chodzeniu w inne miejsce myslalam bardziej, że nie moge jej np. zabrać do znajomych,bo jest ryzyko, ze kogos nie polubi. Ale rozmawialam dziś z fajna behawiorystka. Z Sisiulina problem jest taki, ze po prostu trzeba ja przekonac, że inni ludzie też sa fajni. Nie tylko my dwie. Opisalam już w poscie powyżej jak pięknie bawila się wczoraj ze mna na sniegu. Nie przypuszczalam, że zechce sie bawic bo nie była chyba zabawy za bardzo nauczona.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt sty 08, 2016 7:09 pm 

Behawiorystka mi "na szybko" podpowiedziala, żeby na razie "nie uszczesliwiac" jej na siłę przymusowymi kontaktami z ludźmi bo efekt może być zgola odwrotny od zamierzonego. Będziemy się umawialy konkretnie na dniach to będziemy diagnozowac dokladnie problemy

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt sty 08, 2016 10:51 pm 

A podobno ktoś tu dzwonił o adopcję SISI?!?!
Jeśli jest na forum to niech się ujawni! Chętnie poznamy kandydatów. Sisi tak długo już czeka.. Moze to właśnie Wy :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt sty 08, 2016 11:19 pm 

Cóż to za wiadomość <3

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So sty 09, 2016 9:38 am 

Przyslal mi na priv wiadomosc młody chlopak (21 lat), ze wraz z dziewczyna chcieliby adoptować Siske. Ale wiecej sie nie odezwali. Mam gdzies te wiadomość wiec napisze i zapytam czy nadal chca. Choc nie ukrywam, ze wolalabym, żeby zostala ze mną. Przywiazalysmy sie do siebie bardzo. Wet przedwczoraj, sam, nieproszony powiedzial, ze chyba psa podmienilam, bo fizycznie to w ogóle inny pies. Choc mialam tu watpliwosci, bo Sisa mezczyzn troche gorzej toleruje, a to bardzo młodzi ludzie. Ale napiszę i zapytam

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So sty 09, 2016 11:43 am 

A pytanko z innej beczk. Podlaczyli nam wreszcie centralne. W domu zrobilo sie bardzo cieplo przez co Sisa zrobila sie ospala. Czy ktoś kto ma centralne i buldogi podpowie mi jak dobrze to wyregulowac. No przynajmniej od wczoraj wlaczyli regulacje, wiec moge powojowac (przez 3 kroli to nam zrobili taka Afryke, ze litosci, biedna Sisa siedziala i dyszala)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So sty 09, 2016 12:12 pm 

Przyznaję się ja pisałem i pytałem:). Przepraszam za kilkudniowa nie obecność ale miałem mnóstwo zajęć. Cały czas jesteśmy zainteresowani :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So sty 09, 2016 12:15 pm 

O ;)) Dudi super. Z tego co kojarzę jesteście już po wizycie...byłoby super,trzymam kciuki
Ps. jeżeli zdecdujecie się dać dom tej piękności zgłoście to w meldunkach.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So sty 09, 2016 12:52 pm 

Właśnie rozmawialiśmy telefonicznie. Być może umówimy sie na przyszly weekend na spotkanie zapoznawcze. Zobaczymy jak pójdzie

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So sty 09, 2016 1:51 pm 

To trzymamy mocno kciuki, kochani pamiętajcie,że pierwsze spotkanie zawsze jest najtrudniejsze. Abi też raczej pokazała sie z tej dużo gorszej strony ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So sty 09, 2016 2:23 pm 

Oj, kurcze. Smutno mi, że ktos sie po nia zgłosił. Moze jednak bedzie mogła jednak zostac u mnie. Bardzo się do niej przywiazalam mówiąc szczerze. Kurcz, jest u nas juz z pół roku. Chyba serce mi pęknie jak odejdzie

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So sty 09, 2016 2:35 pm 

Marynarz

Aga zrobilaś dla niej więcej niż musiałaś. Odwaliłaś kawał dobrej roboty, ale sama wiesz że jej zdrowie to priorytet a schody.. sama wiesz.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So sty 09, 2016 2:38 pm 

Tylko pamiętaj,że jej zdrowie jest najważniejsze a z tego co kojarzę z rozmów z Dudim tam nie miałaby praktycznie schodów do pokonywania- dla niej jest to istotne i ważne, no i może dzięki Dudiemu przekona się ,że facet nie jest taki zły.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So sty 09, 2016 2:53 pm 

Oj wiem, wiem. Cholera ale rozsądek to jedno a serce to drugie. Ciezko mi po pol roku wyobrazić sobie cala sytuacje. Ze nie rozwali sie na fotelu, ze zaden wielk leb nie przyjdzie do mnie spać. Kurcze, zal mi serce sciska

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 705 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 36  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]