Teraz jest Wt maja 06, 2025 11:37 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 466 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 24  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr gru 27, 2017 12:37 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies) Dom tymczasowy

męska solidarność :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 28, 2017 10:22 am 

Dom stały (1 pies)

Super się czyta Wasze wpisy :oops: Strasznie się cieszę, że chłopak po tym wszystkim co było trafił na taki dom gdzie miłość do niego aż kipi- zasługuje na to :D Teraz widać jak nie wiele potrzeba , żeby Bobiszcze było zdrowe i szczęśliwe ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 28, 2017 4:18 pm 

Starszy Marynarz Dom stały (4 psy)

Faktycznie wyglada na aniołka, a z tego co piszesz, to spryciarz i despota :lol: Co oczywiście, nie przeszkadza wam go kochać i wcale się nie dziwię ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So gru 30, 2017 12:30 pm 

Starszy Marynarz Dom stały (3 psy) Transport

Uroda powalająca :-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So gru 30, 2017 12:39 pm 

Hej!
Trzy dni temu minęły dwa miesiące odkąd Bobiszcze jest z Nami.
Biały "anioł" znów wczoraj wyprowadził mnie na niespodziewany spacerek, ale tym razem miałam kurtkę i buty :mrgreen:
Co do bycia grzecznym to byłoby na tyle.

Obrazek

Pisałam Wam, że Bob jest bardzo wylewny w uczuciach do Kuby, a do mnie jeśli On jest w pobliżu znacznie mniej. W ciągu ostatnich dwóch dni Bobiszcze ciągle Nas atakuje, praktycznie w każdej sytuacji pokazuje różki. Wczoraj gdy nie widziałam wszedł na kanapę i jak schylałam się po ładowarkę (była jakieś 30cm od kanapy) Bob do mnie wystartował z zębami. Jednak udało mi się uniknąć kontaktu z jego szczęką :shock:
Wczorajszej nocy, gdy zaraz mieliśmy kłaść się Bob zajął niespodziewanie Nasze łózko... Kuba chciał zwabić go za pomocą "psiastek" Nasz kochany "anioł" rzucił się na niego i zaatakował jego rękę :shock: i co najgorsze jak Kuba odskoczył... Bobiszcze ruszył z rębami dalej i próbował "dorwać" swojego Ukochanego na podłodze. Gdyby nie moja reakcja obstawiam, że zaatakował by również jego nogę :shock:
Paznokieć na pewno zejdzie. Taki prezent od Boba na Nowy Rok :|

Obrazek

Obrazek

Dziś rano po tym incydencie Bobster nie chciał wyjść na dwór, ponieważ zrobił sobie kupę w domu i spacerek nie był już jemu potrzebny :shock: A po psim śniadaniu Bob tak po prostu zrobił siku niedaleko miski :shock: :shock:

Ostatnio przy Boba próbach wejścia na kanapę nie działa nic. Możemy mówić "Bob nie", "nie wolno", "zejdź" a On i tak wskoczy i się rozłoży do spania :? Tak jakby był kompletnie głuchy na Nasze słowa, ale On po prostu Nas lekceważy w tym momencie :shock: :cry:
Próbowaliśmy tak jak Nam radził behawiorysta robić z Nim na zasadzie "handlu" czyli jak coś mi dasz, ja dam Ci smaczka. Od pewnego czasu Bob nie chce nagrody, tylko rzuca się na rękę..
MILENA.

PostNapisane: So gru 30, 2017 6:26 pm 

Dom Fundacyjny

A był u Was w końcu behawiorysta czy tylko przez telefon...bo przyznam, że się pogubiłam... :oops:

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So gru 30, 2017 6:49 pm 

Wróciliśmy do domu dopiero kilka dni temu po awarii. A do tego mnie rozłożyły moje problemy zdrowotne, więc nie było jak. Teraz dopiero to wszystko organizuje. Chociaż z behawiorystą chyba będę kontaktowała się innym, ponieważ czekaliśmy na niego kilka razy i ani razu nie udało mu się do Nas dotrzeć... :|
MILENA.

PostNapisane: So gru 30, 2017 7:22 pm 

Dom Fundacyjny

No to pewnie, że tak... chyba coś mu nie po drodze :?

Monika ogarnia Wasze rejony, to na pewno zna kogoś sensownego do pracy :)

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So gru 30, 2017 7:36 pm 

Właśnie pisała do mnie jakiś czas temu, czy podesłać Nam znajomą. Ale myśleliśmy, że ten do Nas dotrze. Zależy Nam na Behawioryście COAPE,a internet mówi, że w Naszym województwie jest dwóch. Jedna Pani mieszka ok 2km od mojego domu rodzinnego ale u Niej trzeba mieć ok miesięczne wyprzedzenie i to też może coś wypaść bo ma małą dzidzie :| :roll:
A drugi ten właśnie z Olsztyna, który miał problemy z dotarciem do Nas :?
MILENA.

PostNapisane: So gru 30, 2017 8:50 pm 

Dom Fundacyjny

A czemu na COAPE Wam zależy? Tak szczerze, to po prostu jedna ze szkół i rodzaj certyfikatu :)

Zrobicie, jak będziecie chcieli, ale tej "pani" nie znacie chyba? A Monika nie poleca nikogo w ciemno ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So gru 30, 2017 9:59 pm 

Właśnie będę chciała od Moniki kontakt i mam nadzieję, że na weekend uda się zorganizować spotkanie, bo zależy Nam na tym, żeby Kuba był w domu wtedy ;)
A zależy mi na tym certyfikacie, bo raz dzwoniłam do jakiegoś behawiorysty z Olsztyna (nie pamiętam jak się nazywał), ale powiedział, że współpraca z psem okazującym agresje to tylko na psychotropach :shock: nie widząc psa, nie mając żadnej styczności z Nim :?
A COAPE dlatego bo chodzi Nam o metody nagradzania, a nie żadne karcenie, itp. No ale to też w dużej mierze zależy od człowieka i jego podejścia ;)
MILENA.

PostNapisane: Wt sty 02, 2018 8:07 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies) Dom tymczasowy

Dajcie znać czy jak uda Wam się umowić na konretny termin, trzymamy kciuki żeby to było jak najszybciej!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 03, 2018 2:03 am 

Bob, a co ty chłopie wyprawiasz? Czekamy z niecierpliwością na wiadomośc pi wizycie behawiorysty

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N sty 07, 2018 5:08 pm 

Hej!
Boba zachowania jak zwykle ustąpiły i od tamtej pory jest psim Aniołem, który nie ma większej potrzeby przebywania na łóżku i w pościeli :roll: Zrobiliśmy jego własne "łóżko". Po prostu wzięliśmy kołdrę i ułożyliśmy mu na podłodze i jest póki co bardzo szczęśliwym psiakiem. Woli to niż jakiekolwiek legowisko :lol:
Teraz rozglądamy się za fajną wiklinową kanapą dla Bobstera, żeby poczuł się całkiem jak w łóżku, bo w końcu to Nasz Lord-Obserwator :oops:

Obrazek

Dziś zaczęliśmy też BARF, do którego przygotowania trochę Nam zajęło, ale nie zniechęciliśmy się, bo to wszystko tylko tak przerażająco wygląda.
Jako pierwsze mięso zagościł u Nas indyk ;)

Obrazek

Psy były wniebowzięte i mięso zniknęło z misek w mgnieniu oka, co Nas bardzo cieszy bo zjadły chętnie, pomimo mojego obrzydzenia :lol:
Próbowałam Bobsterowi zrobić zdjęcie, ale "wyszło jak wyszło" bo nie mógł się doczekać kiedy dostanie "michę szczęścia" :lol:
Pierwsze 15kg mięsa już u Nas. Teraz czekamy na ponad 30kg 8-)

Obrazek

Dostaliśmy ostatnio od kilku weterynarzy propozycję, żeby u Boba propo jego problemów zdecydować się na komórki macierzyste, ale czekamy na decyzje zarządu. Mam nadzieję, że jaka by nie była ulży Bobowi i będzie mógł szaleć na spacerach z innymi ;)

Zrobiliśmy też "zapas" artykułów do pielęgnacji suplementacji Boba i na chwilę obecną wyszło ok 650zł, nie wliczając w to jedzonka :roll:

Zastanawiamy się również nad klatką kennelową dla Boba bo w nocy się kręci i poluje na kota - liczymy na porady :roll:

Dodaje jeszcze jedno zdjęcie Naszego psiego modela :oops:

Obrazek

MILENA.

PostNapisane: N sty 07, 2018 8:10 pm 

Dom Fundacyjny

Ja korzystam z klatki, chociaż wcześniej po prostu stała otwarta i tyle :D W związku z pewnymi problemami Mulan od ponad miesiąca misie na noc są zamykani ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 10, 2018 9:59 pm 

Hej!
Plany Nam się nieco zmieniły i zamiast ostrzykiwania noltrexem i PRP. Bob będzie miał podane komórki macierzyste już na początku przyszłego tygodnia ;) A potem będziemy umawiać się na zabieg oczka ;)
Bobster coraz częściej chodzi z językiem na wierzchu :lol: Jak mi się uda to zrobię zdjęcie i od razu wrzucę :D
MILENA.

Obrazek

Matka coś mówiła, że będę spał w klatce, ale chyba nie tej?! :shock: :lol:
Bob.

PostNapisane: Cz sty 11, 2018 7:02 pm 

Super. Oby komórki pomog£y. Trzymam kciuki

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn sty 15, 2018 9:06 pm 

Hej!
Przygotowania do podania komórek macierzystych już trwają ;) Bob dziś miał pobraną krew i jutro czekamy na wyniki. Jutro zostaną wysłane do Nas komórki. Więc Bob dostał przeciwbólowe i czeka z wenflonem, żeby dwa razy nie cierpiał.
Bobster bardzo się nad sobą użala, chodzi ze spuszczoną głową, a jak się go głaszcze to wygląda na tak skrzywdzonego piesa :lol:. Chyba włącza się jemu jego słynny syndrom lekarza :lol:

Obrazek
Takim jestem biednym i pokrzywdzonym psiakiem :roll:

P.S nie możemy doczekać się momentu kiedy komórki zaczną działać :oops:
MILENA.

PostNapisane: Wt sty 16, 2018 7:31 am 

Czekamy również na efekty :-)
Bobiszcze faktycznie ma minę cierpiętnika :lol:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt sty 16, 2018 9:56 pm 

Starszy Marynarz

A ja mam takie marzenie, żeby zobaczyć potem filmiki jak u innych piesełów - jak Bobiszcze popierdziela po ogrodzie!
Albo zabiera Milenę na biegi przełajowe (oczywiście Milena ma być nieprzygotowana i w klapkach :lol: ). Tak, żeby było zabawniej ;)

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 466 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]