Teraz jest So kwi 19, 2025 8:42 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 332 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: N gru 04, 2016 11:02 pm 

Kapitan Dom stały (1 pies) Dom tymczasowy Transport

Ale poduszkowa kolekcja :D najważniejsze, że Muffi przypadły do gustu! A z jamnikami nic na siłę.

Faktycznie trochę waży, ale na fotkach nie widać nadwagi :) na pewno to same mięśnie tyle ważą :P

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 16, 2016 7:12 am 

Marynarz Dom stały (3 psy) Dom tymczasowy Transport

Cały czas mówię matce że wcale nie mam nadwagi, dokładnie tak jak pisze Szania, to są mięśnie ;) :lol: I co z tego, porcje i tak mniejsze a ja nie najedzona ;) :cry: Nawet żebranie pod stołem nic nie daje :( jak żyć ;) Ale i tak ich kocham i wiem że robią to dla mojego dobra :D

No i życzę zdrowych i spokojnych Świąt z dużą ilością smakołyków :D

Muffi :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 16, 2016 7:39 am 

Dziekujemy Muffinko, również Wasolych Świąt dla Ciebie i rodzinki :-)
I pochwal sie po świętach jakie prezenty Ci Mikołaj przyniósł, obowiązkowo foteczki prosimy :-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 25, 2017 11:44 am 

Dzień dobry wszystkim :)
Nowy rok nie zaczął sie nam dobrze, od początku stycznia walczymy z pęcherzem moczowym :( Zaraz przy pierwszych mrozach pęcherz przeziebiony i sikanie z krwią. Ph podwyższone, tabletki urinovet oraz l-methiocid i w zeszłym tygodniu znów sikanie z krwią. Kolejna wizyta u weterynarza i teraz już kompleksowe badanie moczu i USG. Okazało się że ściana pęcherza moczowego jest bardzo pogrubiona, w moczu liczne struwity oraz Ph na poziomie 9,25 :( Dostała antybiotyk i przy kolejnej wizycie na USG ściana pęcherza nie jest juz taka bardzo gruba takze jestesmy dobrej myśli. Muffi cały czas na antybiotyku plus l-methiocid :( . Za 2 tygodnie kontrola. Wetka kazała zmienić karmę na urinary. Na ta chwile podaje rinti urinari ale mam wrazenie ze Muffi sie w ogole nie najada :( Zamowilam Trovet urinary, czytalam ze jest bardzo dobrą jakosciowo karmą. Czy ktoś z Was miał do czynienia z tą karmą? Myślę też o przejściu na dietę Barf, ale Muffi nigdy nie jadła surowego mięsa i mam mieszane uczucia co do tej formy.
A tak poza pęcherzem wszystko dobrze, czas uplywa na lenistwie :) Mieliśmy ostatnio gości z pieskiem i uderzyła mnie jedna sytuacja, kiedy tylko pieski gość zaczął szczekac Muffi natychmiast ja strofowała, doskakiwała i ją uspokajała. Wyglądało to jakby jej matkowała ;)
Pozdrawiamy

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 25, 2017 12:09 pm 

bardzo dużo osób z załogi karmi pieski karmą trovet, najczęsciej tą dla alergików trovet ohd i sobie chwalą :)
powiem Ci, że analizowałam kiedyś składy karm weterynaryjnych i trovet naprawdę nieźle wygląda przy Royal Canin czy Hills! Więc wydaje mi się, ze to dobry wybór :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 25, 2017 7:12 pm 

Kapitan Dom stały (1 pies) Dom tymczasowy Transport

jeśli przejdziecie na barf to będę bardzo kibicowała, bo też się zbierałam, zbierałam, i na razie na zbieraniu się skończyło :P może się kiedyś zorganizuję!
A póki co wcinamy właśnie (jeszcze chwilę) troveta ohd ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz sty 26, 2017 5:46 pm 

Marynarz

my też jakiś czas temu mieliśmy problemy z pęcherzem. Nie tyle zapalenie co podwyższone ph do 7,5 i surowity liczne. Leczyłam Verkę ponad miesiąc, też dostawała l-methiocid ale nic nie pomagał. Dopiero Bonita poleciła nam taką pastę http://www.karusek.com.pl/produkt.php?p ... 21&cat=233 i to pomogło dość szybko. Dodatkowo podawałam tabletki żurawinowe i suszoną żurawinę.

Verka jest na barfie od marca i bardzo sobie chwali. Też nie jadła wcześniej surowego (chyba że w psudo) a teraz wcina i kości są największym rarytasem. My przeszłyśmy bo Vera nie chciała jeść chrupek i jeszcze alergia nie wiadomo na co. Ja sobie bardzo chwalę tę formę karmienia :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt sty 27, 2017 1:04 pm 

Dzięki pinia, będę miała na uwadze tą pastę. Na razie niech wcina l-methiocid za 2 tygodnie do kontroli i zobaczymy jakie będą wyniki. Wczoraj Muffi dostała Trovet no i oczywiście nie chciała jeść :( ale ją troszkę przetrzymam i będzie musiała jeść tą karmę (o ile nie pękne, bo jak widzę ten wzrok wlepiony we mnie to niestety ulegam jej) a potem słucham od domowników jaka ze mnie twardzielka ;) Oczywiscie Muffi tylko na mnie wymusza ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt mar 14, 2017 10:45 pm 

Marynarz

Hej, jak tam u was? Wyniki ok ?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr mar 15, 2017 11:39 am 

Hej
Jak na razie wszystko jest dobrze. Przy ostatnim badaniu moczu PH było już unormowane ale nadal bylo sporo szczawianow. Muffi wcina Trovet dla psów z problemami moczowymi i mam nadzieje ze nic sie szybko nie przypęta.
Dni płyną leniwie, słoneczko już pięknie grzeje i spacerki są co raz przyjemniejsze.
Pozniej wstawimy aktualne zdjęcia :D
Pozdrawiamy :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz mar 16, 2017 1:16 am 

Starszy Bosman Dom stały (2 psy) Dom Fundacyjny Transport

Zatem czekamy na zdjęcia i dziękujemy za wieści.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt kwi 28, 2017 8:13 pm 

Hej
Matce udało się zrobić kilka fotek na dzisiejszym spacerku :D a że dawno się nie pokazywałam to wstawiam :)

Załączniki:
Komentarz: Trochę niewyraźna jestem ale to jedyne foto z przodu ;)
Muffi6.jpg
Muffi6.jpg [ 55.54 KiB | Przeglądane 7004 razy ]
Muffi5.jpg
Muffi5.jpg [ 72.14 KiB | Przeglądane 7004 razy ]
Komentarz: A tu jeszcze w wyrku niestety zaraz trzeba będzie wstać :(
Muffi4.jpg
Muffi4.jpg [ 34.59 KiB | Przeglądane 7004 razy ]
Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So kwi 29, 2017 7:51 pm 

Przepiękna z Ciebie pannica :-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N maja 21, 2017 8:16 pm 

Marynarz

Jak tam zdrówko ? ;) Robiliście wyniki nowe ?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt maja 30, 2017 8:09 pm 

Hej
Tak robiliśmy badanie moczu i wyniki są wyśmienite :D wet kazała przejść na normalną karmę :D Także wizyta była przyjemna, no może dla Muffi troszkę jednak nie bo miała gruczoły czyszczone :o ale manicure zrobiony, zaszczepiona :D Mam nadzieję że szybko tam nie wrócimy. A i zmieniliśmy kropelki do oka, cyclosopryna już chyba nie działała w sumie od początku ja zakrapialismy. Teraz dostała dexoftyal i oczko wygląda zdecydowanie lepiej :D
Pozdrawiamy :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt maja 30, 2017 8:19 pm 

A i zapomnialysmy o najwazniejszej informacji, mamy nowego sąsiada buldożka francuskiego Stefanka :D ma 6 miesięcy jest takiego samego koloru co Muffi. Spacery są cudowne, szaleństwo na calego :D Właścicielka Stefanka nawet była zdziwiona że Muffi ma 7 lat, myślała że jest młodsza :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt maja 30, 2017 10:22 pm 

No to poprosimy o jakieś foteczki zctych wspólnych zabaw z maluszkiem :-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt lip 25, 2017 9:24 am 

Hej
Jesteśmy na wczasach oczywiście całą rodziną :D Muszę powiedzieć że przeżyłam wielki szok po przyjeździe, Muffi zachowuje się dokładnie tak samo jak do nas trafiła. Problem z wejściem po schodkach, nie wchodzi sama do pokoju muszę wejść ja i ją zaprosić. Wskakuje tylko na kanapę i w ogóle nie chce chodzić po pokoju. Nie ma mowy by ją zostawić samą chociaż na minutę bo trzęsie się jak galareta. A chyba najgorsze jest to że nie chce jeść a mamy tą sama karmę co w domu. Tylko na spacerach zachowuje się normalnie, także większość czasu łazimy po lesie. Plusem jest to że jeszcze nigdy tak się nie wtulała, normalnie przyklejona do mnie na stałe ;) Wnioski są takie że te biedne psy mają tak styraną psychikę i już nigdy nie będą normalnymi psiakami które cieszą się z życia. Każde odbicie od codzienności przysparza stresu i to ogromnego.
Po powrocie do domu wstawimy kilka fotek.
Pozdrawiamy

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt lip 25, 2017 10:20 am 

Biedna żabeńka :-(
Miejmy nadziejer, że po powrocie do domku wszystko wroci do normy!
Szkoda, że maleństwo nie moze sie cieszyc z,wakacji, smutne to strasznie :-(

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt lip 25, 2017 9:00 pm 

Oj bardzo smutne, myśleliśmy ze będzie miała wielka radość bo w okół same lasy i jeziora a tu taka niespodzianka. Niestety dałam jej dzisiaj nasze jedzenie bo w dalszym ciągu nie je swoich puszek ale nie ukrywam ze się trochę o jej pęcherz boje bo to nasze jedzenie zakwasza ją. Nie mogę jednak patrzeć jak bidulka nie je. Normalnie te wszystkie pseudo trzeba by powybijac za to co robią tym biednym zwierzętom. Ja myślałam że my Muffi wyprowadziliśmy na prostą a tu jednak się okazuje ze jak coś jest głęboko w psychice zakorzenione to nawet największą miłością nie da rady się tego wyzbyć. Mam nadzieje ze po powrocie do domu wszystko wróci do normy.
Pozdrawiamy :)

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 332 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]