Witam
Dzisiaj jest ważna data dla Naszej rodziny 25.11 dokładnie rok temu otrzymaliśmy wspaniały telefon od załogi buldoga że Fredzie możemy odebrać po przeszliśmy dobrze procedurę adopcyjną

na początku by szok później szczęście a później obawy czy podołamy . Na szczęście Fredzia Nas pokochała tak bardzo jak my ją . Pamiętam jak dziś kiedy ją pierwszy raz zobaczyłam u Anny była taka malutka i te uszka oklapnięte słodziak do schrupania .Były ciężkie chwilę nie zliczone obsikane prześcieradła , kupska na dywanie nakręcanie się na Marka żeby nie spał z nami w sypialni , gonienie Bobka z salonu wyciąganie kup z kuwety i wiele innych zdarzeń które poszły w zapomnienie . Taki mały piesek po przejściach a tyle ma miłości w sobie , dziś po roku mogę stwierdzić że była to naprawdę dobra decyzja że adoptować a nie kupować buldoga to nic że Fredzia nie jest szczeniakiem i nie widzieliśmy jak dorastała przynajmniej nie miałam pogryzionych butów i nóg ze stołu he . Ten rok z nami Fredzia przeżyła intensywnie tzn. na początku święta u babć i dziadka gdzie są inne zwierzaki oczywiście gwiazdą świąt była Fredzia która królikowi włosy z głowy wyrwała ale bez obaw królik żyje i ma się dobrze , później przeprowadzka z mieszkania do domku pod lasem między czasie remont oczywiście Freda wraz z Lady kierowniczki budowy

później kilka zlotów samochodów zabytkowych i tam też świeciła jaka to Ona piękna i jaka ułożona a to tylko takie pozory Freda ma Nas w 1 paluszku jak jej się nie chce chodzić to tak się patrzy więc ją nosimy , jak nie ma ochoty na karę suchą to specialnie dla niej gotujemy ryż i mielimy sarninę z wołowiną i marcheweczką i jabłuszkiem bo to Fredziocha lubi najbardziej dobrze że jestem Dianą więc dziczyzny mamy opór bo wtedy by Nas Fredziocha z torbami puściła .Jak to Marek mówi rozpieściliśmy pieseczka i pieseczek nami rządzi ale jak jej odmówić no jak . Fredzia miała problem z uszkami szczególnie z jednym ma otwarty kanał słuchowy i opadnięte uszka ale jak chcę to potrafi je postawić he dlatego z tym defektem jest jedyna w swoim rodzaju