Teraz jest So maja 03, 2025 4:26 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 490 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: So maja 21, 2016 8:28 pm 

Marynarz

I się stało znalazłem domek. I jakiego fajnego wujka mi ciocie wybrały.

Dziś przyjechał do nas wujek Sebastian jak się okazało nowy wuje, mój własny na wyłączność i nikogo innego. Przyjechał wysłuchał wszystkich najważniejszych rzeczy na mój temat, dostał instrukcję od wujka Oskara. I oczywiście jego akceptację.

Wiec pojechałem dziś do nowego domu aż do Szczecina. Ooo tam mnie jeszcze nie było.
Nowy wujek na pewno coś o mnie napisze jak dojedziemy i emocje opadną.

Wujek Oskar:

Z tego miejsca pragnę podziękować Kasi i Kamilowi pierwszym właścicielom Dixona iż oddali mi swojego syna pod opiekę i zaufali mi że jestem w stanie mu pomóc.

Dziękuję również Kamilowi za pomoc przy opiece i ogarnianiu Dixa i za to że mnie wspierał.

Podziękowania również dla całej ekipy Załogi Buldoga za zaufanie w powierzenie psa na terapii, dziewczyny jesteście świetne ;)

Dix jest cudownym i mądrym psem, nauczył mnie bardzo wiele, poznałem go z zupełnie innej strony. Przez ostatnie tygodnie każdego dnia pokazywał jak się otwiera, jak się zmienia jego postrzeganie świata i jak pewne metody na niego oddziałują. Bardzo mu dziękuję za to wiedzę.

Sebastian a tobie życzę wspaniałego życia z Dixem, tego żebyście odnaleźli nić porozumienia a jak ją znajdziecie to stworzycie wspaniałą drużynę. Pamiętaj że jestem zawsze do waszej dyspozycji.

Pozdrawiam
wujek : Oskar i Kamil

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So maja 21, 2016 8:29 pm 

Marynarz

Ostatni poranek w wujka Kamila i Oskara

Załączniki:
dixon os.jpg
dixon os.jpg [ 193.48 KiB | Przeglądane 5211 razy ]
Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So maja 21, 2016 9:18 pm 

Marynarz Dom stały (2 psy)

Dixonku szczęścia :*
Trzymamy mocno kciukolapki za Twoje nowe życie :)
Powodzenia <3

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So maja 21, 2016 10:20 pm 

Dom stały (1 pies)

Super Dix ;) no to czekamy na oficjalne wieści od dziewczyn z Zarządu ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So maja 21, 2016 10:48 pm 

Witaj Dixonku w Szczecinie :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So maja 21, 2016 11:08 pm 

Dom stały (1 pies) Dom Fundacyjny Transport

Dixon zamieszkał u sebastiansob,jeśli wszystko będzie dobrze i rodzinka się dogada,Sebastian stanie się nowym domem stałym dla Dixonka. Trzymamy wszyscy kciuki :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So maja 21, 2016 11:44 pm 

Marynarz

Na świeżo mogę napisać, że Dixon juz na samym przyjeździe pokazał, że nie bedzię łatwo :D Na razie tłumaczy go to, że jest w nowym miejscu ale nie ma taryfy ulgowej by nie zapomniał czego nauczył się w Warszawie. W drodze do domu oczarował kilka osób ale już w domu dał popis aktorstwa :D Radosne merdanie ogonem i pchanie sie pod ręce do głaskania zasługują na Oskara. Ten utalentowany psiak juz pierwszej nocy chcial zawłaszczyc lozko. Czeka nas duuuuzo pracy :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N maja 22, 2016 3:58 am 

Marynarz

Jestem pewna, że dzięki wskazówkom od Oskara dasz sobie radę. Opisuj nam jak najwięcej życia Dixona i czekamy również na zdjęcia :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N maja 22, 2016 8:55 am 

Marynarz

No Dixon na początku będzie próbował ciebie i sprawdzał czy może łamać zasady. Ale nie sądziłem że zrobi to tak szybko ☺.
Miłego dnia wam życzę.

Pozdrawiam
Oskar i Kamil

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N maja 22, 2016 8:04 pm 

Marynarz

W Warszawie było super ale na szczecińskich bulwarach pachnie czekoladą! Tak, byliśmy dziś nad woda z Dixem. Ale rano wyganialiśmy się po Gumieńcach. Dziś pierwszy raz zobaczył bobra i poznał resztę domowników czyli królika i papugę. Jak na te chwile Dixon jest tak bardzo podjarany ich widokiem, ze trzeba to ograniczać. Po tych emocjach naturalnie drzemka :D Później po treningu zabrałem Dixa na bulwary. Mega zadowolony i zachwycony widokiem wody. Pies bardzo garnie się do kontaktu ze wszystkimi dookoła. Miał dziś mały incydent ale przez to, ze ktoś się nie zastosował do uwag. Dzień Dixa na plus! ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N maja 22, 2016 9:03 pm 

Marynarz

Sebastian co do królika to na razem odpiście sobie bo młody jest za bardzo podekscytowany. Możesz za tydzień np po długim spacerze zabrać go do pokoju gdzie jest królik w klatce i dawać my smakołyki np przy klatce żeby skojarzył zwierzę z pozytywną nagroda. Potem można się bawić np piłka z nim w tym pokoju. Pamiętaj proszę żeby nigdy nie zostawić Dixa samego z królikiem bez twojego nadzoru. Jakie kolwiek oznaki polowania czyli skradania sie albo wpatrywania powodują że pies wychodzi z pokoju .

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn maja 23, 2016 8:49 am 

Marynarz

Czyli dobrze się dogadujecie tak ? :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn maja 23, 2016 2:19 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Dixon świtnie sobie napewno poradzi :)
gratulacje i szczęscia w przezywaniu wspolnych chwil .napewno bedziecie niezłymi ziomkami ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt maja 24, 2016 12:18 am 

Marynarz

Gratulacje Sebastian :) Wiedziałam, że trafi do Was super piesek. Powodzenia :!:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr maja 25, 2016 10:41 pm 

Marynarz

25 maja 2016 roku Dixon sprawił, że rodzina się w nim zakochała. Pies chyba poczuł, że ma rodzinę i dom. Ten diabeł, który musiał postawić na swoim i nie uznawał kompromisu nagle się nawrócił. Ciężko było mi w to uwierzyć gdy po całym dniu nieobecności wróciłem do domu i moja uradowana mama powiedziała, że on MUSI zostać u nas na zawsze :) Nawet mój ojciec na którym ciężko wywrzeć wrażenie i raczej rzadko okazuje, że coś mu się naprawdę podoba (mam nadzieję, że nigdy tego nie przeczyta :lol: ) Pokochał go! Chyba znaleźli w nim małe dziecko, którym mogą się zająć :) Dix znany jako rozrabiaka dziś stał się pełnoprawnym Szczecinianinem i członkiem naszej rodziny. Mimo iż wciąż jeszcze denerwują go inne zwierzęta w domu widać jak powoli się opanowuje. Ze szczecińskimi pozdrowieniami Sebastian i Dixon!

Załączniki:
Snapchat-8568222814057456150.jpg
Snapchat-8568222814057456150.jpg [ 78.9 KiB | Przeglądane 5094 razy ]
Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr maja 25, 2016 10:45 pm 

Marynarz

Super! Cieszę się bardzo! :D Oby rodzice tylko nie zaczęli rozpieszczać zbytnio, bo to cwaniaczek i dyscyplina musi być :P

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr maja 25, 2016 10:49 pm 

Ale się cieszę Dixonik, że zostajesz i że tak wszystkich w sobie rozkochales :P
Dziekujemy Wam, że daliście mu szansę, na pewno da zwam chłopak dużo miłości i radości :D
Powodzenia Dixonku na nowej drodze życia :mrgreen:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So maja 28, 2016 1:53 pm 

Dom stały (1 pies)

JUUPIIIIII ;)
Twoi rodzice zyskali nowego synusia ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt maja 31, 2016 7:29 pm 

Marynarz

Jednak się stęskniłem za wujkami i do nich dziś wróciłem. Tak bywa więc szukam od nowa nowego domku.

Wujek Oskar popracuje ze mną jeszcze trochę bo się pozamykałem w niektórych sytuacjach więc zobaczymy co będzie. Znowu się rozpoczną wpisy codzienne i jak mi idzie.

Teraz sobie odpoczywam śpię praktycznie cały dzień bo miałem długą drogę do wujaszków.

Pozdrawiam
Dixon
wujek: Oskar i Kamil

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt maja 31, 2016 7:35 pm 

Starszy Marynarz Dom stały (2 psy) Transport

Co dię stało ?!

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 490 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]