Teraz jest Pn cze 23, 2025 2:05 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 319 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr wrz 23, 2015 8:04 am 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Barbie ciągle na lekach :( Łapa przednia lewa goi się, a następnie ranka między palcami pęka i zaczyna się od nowa :(

Ewa, proszę o nazwę tego leku wspomagającego, o którym rozmawiałyśmy telefonicznie. Może zasugeruję to wetce i w końcu problem zniknie. Badania tarczycowe odsuwają się w bliżej niekreśloną przyszłość. A mnie wizja przechodzenia kolejnej cieczki razem z Barbie zaczyna lekko przerażać. Na tę chwilę bowiem nic konkretnego nie wiemy. Wetka poleca uzbroić się w cierpliwość... A mnie zaczyna jej brakować. Anemiczność wprawdzie została opanowana, ale to jedyna dobra informacja jeśli chodzi o sprawy zdrowia.

Jeśli chodzi o psyche i emocjonalność to jest fantastycznie:
Barbie na spacerach zapomina, że ją boli łapa i galopuje fanatycznie goniąc gołębie. Dzikiemu pędowi towarzyszy gulgoczące, szczęśliwe poszczekiwanie, a tylne nogi wraz zadkiem rytmicznie wyrzucane są w górę wraz z wykonywaniem kroków galopu. Nigdy wcześniej u żadnej z moich mopsi czegoś takiego nie obserwowałam. Beczuszka jest zdegustowana takim zachowaniem Barbie i patrzy na te jej "wygłupy" z pewnym zażenowaniem. Beczuszka bowiem gołębi się brzydzi. Wie, że to latające szczury, które należy omijać łukiem wielkim. Wymownym spojrzeniem daje znać, iż uważa, ze mopsia dama może darzyć jakimś afektem (biorąc pod uwagę skrzydlate) jedynie miejskie wróbelki. Obserwuje je z zachwytem siedząc w promieniach słonecznych (jakby mogła to założyłaby nogę na nogę! :)). Bigotka zaś nie ma czasu na takie ekstrawagancje jest bowiem nad wyraz zajęta pilnowaniem... moich nóg. Ma stres wielki jak jest spuszczona ze smyczy. Odchodzi tylko na odległość metra by móc przysiąść w wiadomych celach...Jak tylko dokona tych ablucji wraca i idąc pluje mi ciepłym oddechem w łydki bezustannie plącząc się pod nogami. Tak wyglądają nasze spacery. Sytuacja diametralnie zmienia się w domu: Barbie natychmiast maszeruje dziarskim krokiem na poduchy i wyleguje się bądź śpi, za to Bigotka ciągle jest w ruchu, znosi zabawki, zaczepia mnie chcąc się bawić, goni koty, słowem budzi się w niej aktywistka, natomiast słodka Beczuszka chce na kolanka. Od opisanego stanu rzeczy jest je w stanie oderwać jedynie psia miska. Jedzą bowiem wszystkie tak samo zachłannie, na wyścigi wymiatając wszystko, co do ostatniego okruszka, a następnie sprawdzając czy aby w innych niż swoja miskach, nie zostało jeszcze coś do schrupania. Wszystko to obserwuje bacznie nasza kochana Bona.

PS. Koty ogłosiły chwilowe zawieszenie broni i przestały lać w psie legowiska, ale roboty wcale nie jest znacząco mniej, bo z psiej zgrai właściwie tylko Bigotka jest zdrowa. Barbie walczy z lewą łapą, Beczuszka ciągle z moczem niedomaga, Bona wczoraj naderwała sobie pazur (krew lała się obficie - sytuacja już opanowana, ale musiałyśmy do wetki), a ja niweluję objawy własnej rwy kulszowej. Słowem, życzcie nam zdrowia :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr wrz 23, 2015 8:30 am 

Marynarz Dom stały (3 psy)

Zatem życzymy zdrowia, cierpliwości i wytrwałości. Ale i tak uważam że u Was mimo tych zdrowotnych kłopotów musi być bardzo wesoło -tak przynajmniej sobie wyobraziłam z tego świetnego opisu ;) Trzymajcie się ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr wrz 23, 2015 9:21 am 

Starszy Bosman Dom stały (2 psy) Dom Fundacyjny Transport

Uwielbiam czytać Wasze posty!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn paź 19, 2015 1:48 pm 

Dzisiaj, kolejny raz u weta z łapą jak widać w licznym chorym towarzystwie. ;)

Obrazek

A tak wygląda łapka Barbie :(

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn paź 19, 2015 8:41 pm 

Transport

widziałam właśnie na fb, że cała ekipa lekarza odwiedziła.
i co w końcu z tą łapką?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn paź 19, 2015 10:33 pm 

Cały czas to samo :( Do zarzygania :!:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr paź 21, 2015 1:59 pm 

Mojej Zuzi się tak robiło, ale dostała zastrzyki i przeszło.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr paź 21, 2015 2:14 pm 

Anula, a pamiętasz na co były te zastrzyki, bo moja Boni kiedys miała coś takiego i wet tak naprawdę nie powiedział mi co to jest, długo się paprało ale przeszło, mi się wydaje że to były jakieś sprawy alergiczne :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr paź 21, 2015 8:30 pm 

Transport

biedna Barbie :(

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz paź 22, 2015 8:05 am 

Bonita napisał(a):
Anula, a pamiętasz na co były te zastrzyki, bo moja Boni kiedys miała coś takiego i wet tak naprawdę nie powiedział mi co to jest, długo się paprało ale przeszło, mi się wydaje że to były jakieś sprawy alergiczne :D

Niestety nie pamiętam, a właściwie nie wiem. My mamy tak zaufanych wetów, że oni robią co mają robić, by ratować a ja wiem, że robią dobrze.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz paź 22, 2015 10:42 am 

Martwimy się bardzo łapą naszej Barbie. Ostatnio nas w ogóle choroby psie nie oszczędzają... Beczka, Bona i Barbie. Każda chora jest...:( Barbie łapy nie oglądał chyba tylko farosz z Borków (ksiądz z nieistniejącej parafii w gminie Katowice), bo pokazywałyśmy ją naszej zaufanej wetce, ponadto weterynarzowi, który konsultował okulistycznie Beczuszkę oraz doktorowi u którego zawsze wykonujemy badania USG. Nasza wetka zaleciła maść sterydową, po której to dziadostwo schodzi. Niestety ciągle się odnawia i żaden z naszych doktorów nie zna na to rady... To, co widać na zdjęciu to moment, kiedy już nie jest tak źle z chodzeniem, choć wygląda bardzo nieładnie. Najgorsze, kiedy to się dopiero wykluwa i między palcami nic nie widać, za to poduszki od spodu są wyraźnie nabrzmiałe. Wtedy Barbie bardzo kuleje :cry: Później następuje faza takiej jak na zdjęciu eskalacji tego syfa, która utrzymuje się ładnych kilka dni w czasie których Barbie zaledwie utyka. A potem, pod wpływem maści zanika, aby po kilku dniach, tygodniach znowu powrócić. Sugerowano nam wycięcie chirurgiczne tej przestrzeni, ale i tak gwarancja, że to pomoże sięga ok. 30%. Zebrano z tego zeskrobiny na materiał mikroskopowy do badania na okoliczność alergii, grzyba i - wie czego jeszcze (przepraszam bardzo za dosadny język). Wynik - negatywny. Mam wrażenie, że zaczynamy gonić własny ogon w tej sprawie...Proszę o wsparcie

PS> Gdyby ktoś widział w sprzedaży skarpetki/buciki z materiału przepuszczającego powietrze w celu zabezpieczenia tego "syfa" posmarowanego maścią przed Barbusiowym językiem, to dajcie znać. Skarpeteczki dla noworodka, które masowo kupuję w sklepie z używana odzieżą, niestety nie spełniają oczekiwań, bo Barbie, ta inteligentna bestyjka bardzo szybko nauczyła się, że jeśli nastąpi na skarpetę druga przednią nogą, to zdjęcie jej jest łatwizną :o

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz paź 22, 2015 10:59 am 

Ja jedynie mogę zaproponować moich wetów w Jastrzębiu.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz paź 22, 2015 7:37 pm 

Transport

ja mam dla mojej córki bambusowe skarpetki, może takie pomogłyby Wam? mogłabym je przesłać, nie ma problemu. właśnie przepuszczają powietrze, więc myślę, że jak najbardziej by się nadawały.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt paź 23, 2015 8:54 pm 

Marzena napisał(a):
ja mam dla mojej córki bambusowe skarpetki, może takie pomogłyby Wam? mogłabym je przesłać, nie ma problemu. właśnie przepuszczają powietrze, więc myślę, że jak najbardziej by się nadawały.

Bardzo dziękuję, jakbyś mogła Marzenko wcześniej sprawdzić nasadzając skarpetkę próbnie na przednia łapkę Twojego pieska. Co o tym sądzisz? Ona nie może się zsuwać, bo wtedy cała akcja skarpetkowa nie ma sensu. :idea:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt paź 23, 2015 8:55 pm 

Transport

jutro sprawdzę :) jeśli nie będzie spadać, to podasz mi adres i je wyślę :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N paź 25, 2015 11:17 am 

a próbowałaś moze skarpetki specjalne dla psów, one mają takie ściągacze pośrodku, moze będą lepiej się trzymać:
http://allegro.pl/buty-skarpetki-dla-ps ... 63109.html
na allegro jest bardzo duży wybór skarpetek, na pewno coś byś wybrała
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... i-1-2-0907

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn paź 26, 2015 9:54 am 

Bonita napisał(a):
a próbowałaś moze skarpetki specjalne dla psów, one mają takie ściągacze pośrodku, moze będą lepiej się trzymać:
http://allegro.pl/buty-skarpetki-dla-ps ... 63109.html
na allegro jest bardzo duży wybór skarpetek, na pewno coś byś wybrała
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... i-1-2-0907

Ooo, dziękuję! :) Zaraz dokonam zakupu :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn paź 26, 2015 8:31 pm 

Transport

przymierzałam Stasiowi te Nelusiowe skarpety i nie zdają egzaminu, niestety :(

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt paź 27, 2015 2:52 pm 

Marzena napisał(a):
przymierzałam Stasiowi te Nelusiowe skarpety i nie zdają egzaminu, niestety :(

I tak dziękuję, Marzenko! :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz paź 29, 2015 12:17 pm 

A gdzie zdjęcie nowej bryki? :D

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 319 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]