Teraz jest So kwi 19, 2025 7:44 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 507 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 26  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt gru 16, 2014 11:30 am 

Transport

czekamy zatem na wiesci :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt gru 16, 2014 1:44 pm 

Dom stały (3 psy) Transport

Z królewnami niestety tak bywa :/

W takim razie czekamy na wieści. Mam nadzieje że będą pozytywne :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt gru 16, 2014 2:10 pm 

Dom stały (1 pies)

Wróciliśmy od weta. Ogólnie nie jest tragicznie, ale musimy zatrzymać laktację, żeby umówić się na sterylkę - więc czekamy i zjadamy ładnie tabletki. Kropka ma do usunięcia lewy kieł bo już się psuje i może powstać tu ropień, ale to załatwimy przy operacji. Uszy oczywiście zapuszczone, dlatego mamy antybiotyk na ten syfek... Rudzinka bierze też leki przeciwzapalne, ma podwyższoną temperaturę. Na USG wyszło, że ma powiększoną macicę (albo zbliża się ropo, albo jest świeżo po szczeniorach) za 2 dni kontrola i porównamy jej stan i zachowanie jak się już zaklimatyzuje, powiększony pęcherz (ale na szczęście utrzymuje długo siusiu). Jest jeszcze stan zapalny w okolicy trzustki i wątroby, ale cukrzycę wykluczymy dopiero jak Kropa się odstresuje. Pokazał się śluz z dróg rodnych, ale będziemy obserwować czy to skutek niedawnego porodu czy początek ropomacicza. W cycuchach ma dużo pokarmu, ale same sutki są małe i jakby lekko wciągnięte, także to może być wynik przeciągania laktacji przez dodatkowe szczeniaki. :evil:
Co do zachowania... Warknęła parę razy na Sabę, ale po korekcie od razu przestaje. Ma wahania nastrojów, bo raz kłapie na Sabiszona, a później sama ją zaczepia do zabawy i daje buziaki... :roll:
Zajęła legowisko Saby i lubi się w nim wylegiwać, a mój Ciapek oczywiście grzecznie odstąpił miejscówę i pajacuje, żeby się bawić :D Do człowieka lgnie bardzo i szuka ciągle bliskości, ale jestem obrażona na jej kłapanie więc póki co musi zasłużyć na większe przytulaski :lol:
Zdjęcia później bo lecę do pracy. Trzymacie kciuki za całe nogi od krzeseł i stołu :P

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt gru 16, 2014 2:26 pm 

Marynarz

to teraz trzeba to wszystko wyleczyc, i mala bedzie jak nowa :) dobrze,że nie ma nic poważniejszego,takie schorzenia oczywiście też są poważne,ale da się je wyleczyć. trzymamy kciuki :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt gru 16, 2014 2:32 pm 

Trzymamy kciuki :)

Z tym kłem to nie wiem czy to się uda załatwić od razu przy sterylizacji, ponieważ sterylizacja jest zabiegiem tzw"czystym" a wyrywanie zębów "brudnym". Lekarze często nie chcą łączyć tych dwóch zabiegów, ze względu na bakterie, które mogłyby się przedostać do "czystego" zabiegu.

Na razie i tak spokojnie, niech się najpierw skończy ta laktacja i chociaż wygrajcie z uszami ;)

Daj znać po powrocie czy dom i psy całe :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 17, 2014 2:28 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

kciuki zaciśnięte, mała jest przesłodka, tylko ten smutek w oczkach ale miejmy nadzieję że to się szybko zmieni

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 17, 2014 3:57 pm 

Dom stały (2 psy) Transport

Dom chyba w kawałkach, bo taka cisza tutaj ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 17, 2014 7:24 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies) Transport

mam nadzieję,że mała się zaaklimatyzowała i już wszystko się dobrze, bo to istne cudo.
Jeszcze raz przepraszamy Załgo,że nie zapanowaliśmy nad naszym stadem ale mam nadzieję,że nad tym popracujemy i za jakiś czas nam się to uda.
Ania czekamy z niecierpliwością na zdjęcia.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 17, 2014 9:18 pm 

Dom stały (1 pies)

Dopiero uporałam się z awarią kompa... Kropcia bardzo grzeczna, ani jednego siku w domu :D Żadnych spustoszeń i denatów :p Dzisiaj miała chrzest bojowy - ugościłam w mieszkaniu wariatkę Dianę (labrador), zrobiły z Sabą trzęsienie ziemi. A Kropka - w nosie zamieszanie, powąchała się z Dianą i lulu. Pobawiły się teraz pojadły (kulturka - każda grzecznie czekała na swoją kolej). Pokonałyśmy lęk przed schodami - teraz schodzimy na spacer z 6 piętra :D
Kropka waży 14 kg, ale ma zapadnięte boczki, także popracujemy nad masą :P Przekonała się do suchej karmy, dzisiaj wychruptała wszystko co dostała.
Ogólnie jest w porządku, parę lęków i fobii, ale to kwestia czasu :) Sama już łapką zaczepia Sabiszona do zabawy, od czasu do czasu jakieś warkoty, ale to nic niepokojącego :)
Zdjęcie jutro bo mamy teraz imprezkę urodzinową :mrgreen: Nowe towarzystwo spasowało Kropci (no bo w końcu więcej rąk do miziania :D )

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 17, 2014 9:39 pm 

Uff już zaczęłam czytać że awarię bo Kropka próbowała się dostać do internetu ;)

Dobrze że już sama schodzi po schodach to znak że zaczyna się powoli wyzbywać lęków :)

Czekam niecierpliwie na zdjęcia bo ciągle nas zwodzisz ale nie dam się oszukać :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 18, 2014 11:03 am 

Dom stały (1 pies)

Jedziemy na kontrolę do weta. Kropka pokonała już lęk z progiem, drzwiami, windą i schodami :) Przeszkadza jej jeszcze ruch uliczny i nowe psy, ale to kolejne wyzwanie dla nas ;) Opanowała już synchroniczne sikanie z Sabą :P Jak do tej pory wszystko załatwia na dworze :)
Jak wracam z pracy to dupeczka chce jej się urwać :D
Jest wpatrzona w człowieka jak w obrazek... Jak ją wołam to przylatuje z pokoju w sekundę. Trochę zaczyna grymasić z suchą karmą, mam nadzieję, że to chwilowe. Nie za bardzo spodobało jej się czyszczenie uszu :? Może się jeszcze przekona ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 18, 2014 1:27 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

oby tak dalej

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 18, 2014 2:43 pm 

Transport

Jaka kochana dziewczyna :) szybko pokonuje lęki, to znaczy, że zaufała Wam :) możemy się Tylko cieszyć, że z dnia na dzień jest coraz lepiej :)
Co do czyszczenia uszu, może nigdy tego nie polubić.
Daj znać jak po wizycie u weta, no i jak zawsze czekamy na zdjęcia! :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 18, 2014 3:32 pm 

Dom stały (1 pies) Dom Fundacyjny Transport

Ania daj nacieszyć oczy tym skarbem ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 18, 2014 3:53 pm 

Dom stały (2 psy) Transport

Nacieszycie oczy, chwilkę cierpliwości ;) Ania nie może sama wrzucić zdjęć, nadal komputer strajkuje. Ewa ma je na swoim telefonie i jak tylko znajdzie chwilkę, to na pewno na Kropkę pokarze.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 19, 2014 12:10 am 

Kapitan Dom stały (2 psy) Dom tymczasowy Transport

Ufff.... Ewa ma, Ewa da :D Nawalam ze wszystkim i na wszystko brakuje mi czasu, ale tego nie mogłabym Wam zrobić ;) Oto ona! Kropka w pełnej okazałości! :D

(Dzięki Ania za foty, gdyby problem się przedłużał, to ślij do mnie śmiało! )

Załączniki:
20141216_100420.jpeg
20141216_100420.jpeg [ 49.06 KiB | Przeglądane 5299 razy ]
20141216_112143.jpeg
20141216_112143.jpeg [ 56.64 KiB | Przeglądane 5299 razy ]
20141217_204720.jpeg
20141217_204720.jpeg [ 53.3 KiB | Przeglądane 5299 razy ]
20141217_204839.jpeg
20141217_204839.jpeg [ 55.4 KiB | Przeglądane 5299 razy ]
20141218_114321.jpeg
20141218_114321.jpeg [ 30.81 KiB | Przeglądane 5299 razy ]
Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 19, 2014 12:18 am 

Dom stały (1 pies)

Dzięki, bo ja jeszcze się nie uporałam z kompem :/ Na ostatnim zdjęciu widać obok mojego kciuka wciągnięty całkowicie sutek. Ma wyciągnięte cyce na dole najbardziej. Wydaje mi się, że to przeciągana laktacja, bo inaczej wszystkie byłyby powyciągane...
Jak zaczęłam piskać jak szczeniak to od razu podleciała jak poparzona i szukała czegoś. Myślę, że to mamuśka pełną gębą dla wszystkich szczeniaków :?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 19, 2014 10:22 am 

Ana niestety większość suk po pseudo tak ma. Jak niesiesz coś na rękach też reaguje czy ze spokojem?

Jest fajnie siwa na pyszczku, dodaje jej to mądrości życiowej :D

Masz na myśli te ostatnie cycki, tak?
A z uszami niestety żaden pies tego nie lubi, możesz na końcu czyszczenia je pomasować, na pewno to lubi i będzie się jej to dobrze kojarzyć ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 19, 2014 11:07 am 

Dom stały (1 pies)

Jak coś niosę to ciągle za mną łazi... Do tej pory każdy mój tymczas pozwalał sobie na wszystkie zabiegi, a Kropka panikuje strasznie. A za każdym razem masuję bo przy okazji rozprowadzam płyn.
Mówiłam o tych ostatnich cyckach, na prawo od kciuka to małe różowe to sutek. Całkowicie wchłonięty, także śmiem twierdzić, że swoje maluchy miała już jakiś czas temu. Tym bardziej, że blizna po cesarce jest mała i dawno wygojona.
Od wczoraj Kropka nie chce jeść :/ Dzisiaj nawet tabsy zawinięte w szynkę nie chciała... Tylko pije, boję się, że ropo się zbliża, więc jadę do weta.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 19, 2014 12:07 pm 

Kapitan Dom stały (2 psy) Dom tymczasowy Transport

Ok Ania, powodzenia! Dzięki za czujność! Daj znać czym prędzej

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 507 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 26  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]