Teraz jest Pt cze 13, 2025 1:52 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 553 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 28  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt sty 01, 2016 2:35 pm 

Marynarz

Jak wspaniale czyta sie takie wieści !!!! Naneczko jesteś cudowna ! Buziaczkii od Teki i Ebi ;**

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt sty 01, 2016 2:37 pm 

Marynarz

Jak dobrze :D Nana zasługuje na rodzinę.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt sty 01, 2016 9:55 pm 

Kapitan Dom stały (2 psy) Transport

W końcu Nana jest tu gdzie powinna być. Na zdjęciach wygląda rewelacyjnie! ;)

https://www.facebook.com/Frida-Kr%C3%B3 ... ne/?ref=hl

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N sty 03, 2016 7:15 pm 

Marynarz

Jeju ale tu dobre wieści czytam, bardzo się cieszę, trzymamy kciuki za dalsze leczenie, za nowy domek :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N sty 03, 2016 7:43 pm 

Marynarz Dom Fundacyjny

Moi drodzy
Przepraszam za te kilka dni opoznienia. Nana jest szalona. Wczoraj zalatwila sie do toalety przy mojej drobnej pomocy. Ale wszystko od poczatku podczas naszego rytuału toalety Nana nie wykazywala checi zalatwienia sie do brodzika, ale gdy tylko wyjelam ja z niego zauwazylam ze zaczyna poruszac ogonkiem, czyli flaczki pracuja a kupa nadchodzi. Nie wiele myslac posadzilam ja na sedesie gdzie odrazu zaczela sie zalatwiac ;). Wiem ze brzmi to troche dziwacznie ze pies zalatwia sie na toalete a tym bardziej ze ten akurat piesek nie ma wladu w tylnej czesci ciala, ale to wlasnie dzieki temu moze spokojnie tego dokonac. Dlatego ze gdy ja posadzilam nie szarpala sie tylko opierajac przednie lapki na moich nogach czula jedynie podparcie na skorze pupy. Oczywiscie nie probuje jej sadzac samej ale naprawde ubolewam ze nie ma tego na zdjeciu. Poniewaz moj narzeczony byl w takim szoku ze nie zlapal za aparat. No coz mam nadzieje ze uda sie to nastepnym razem. Co poza tym u Nany? Jest wieka milosniczka ksiazek i wszelkich czasopism. NAprawde drze wszystkie okladki i jak kazda kobieta uwielbia buty. Naszczescie nie niszczy ich tylko slini. Nie trzeba chowac ich nie wiadomo gdzie ale nalezy czasem rzucic okiem czy slini kapcie czy moze szpileczki :lol: . Jutro o godzinie 11:00 idziemy do doktora z przepuklinka wiec prosze Was bardzo trzymac za nas kciuki
Calujemy Was mocno
Ahoj

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N sty 03, 2016 8:09 pm 

Marynarz

Oj Naneczko cudaczku mały ;** zaciskam mocno kciukasy za twoje zdrówko! ;**

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn sty 04, 2016 2:27 pm 

Marynarz Dom Fundacyjny

Kochani,
Wrocilysmy z Nana od weterynarza w piatek 8 stycznia Nana przejdzie zabieg sterylizacji i zaszycia przepukliny pachwinowej. Pan doktor okreslil jej stan jako bardzo dobry. Cieszy nas to poniewaz podrazniona dupcia sie wygoila i nie mam najmiejszych problemow by przeprowadzic zabieg. Mimo wszystko prosze Was byscie po raz kolejny trzymali za nia kciuki i goraco kibicowali w walce.
Jedna z kolejnych jak dla mnie wiadomosci dajacych nadzieje byly slowa doktora ze nigdy nie mozna niczego byc pewnym jezeli chodzi o uklad nerwoey psa. Pomimo diagnozy Pana doktora Maderskiego ze nana ma juz martwy rdzen kregowy i nigdy juz nie bedzie chodzic dzis Pan doktor z kliniki Bari w ktorej Nana bedzie miala zabieg powiedzial ze nigdy nic nie wiadomo a diagnozy ktore sa stawiane sa mowine z doswiadczenia bo w 99% przypadkow tak wlasnie sie dzieje ale nadzieje trzeba miec zawsze bo w swojej karierze spotkal sie np. z przypadkiem psa ktory po relanium stal sie bardzo agresywny, wiec moze to naiwne ale chce wierzyc ze Nana bedzie jeszcze kiedys chodzic nie za rok nie za dwa ale kiedys moze. Dlatego nie przerwiemy codziennych cwiczen z nia i wbrew opini ze jest to pies ktory musi miec calodobowa opieke jest sunia ktora moze nie potrafi utrzymac siusiu i kupki z wlasnej woli ale mozna jej w tym pomoc i tak jak teraz kontrolowac jej wyproznianie co pozwala na spokojne 8-9 godzin bez posikiwania.
Udalo nam sie tego dokonac i wierze ze wystarczy tylko troche dobrych checi i kazdemu by sie udalo. Jezeli ktos bedzie chcial adoptowac Nane zawsze bedziemy sluzyc pomoca i pokazemy jak latwy psiakiem jest w utrzymaniu jej pupci w czystosci.
Moge na dowod tego powiedziec ze zuzywamy 1 PAMPERSA dziennie i gdy go wrzucam nie zawsze jest zasikany.
Pozdrawiam Was cieplo w ten mrozny sloneczny dzien i zycze by wasze buldozki byly zdrowe
Caluski

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn sty 04, 2016 2:33 pm 

Starszy Bosman Dom stały (2 psy) Dom Fundacyjny Transport

Cudownie się czyta takie wieści!
Nana jest we właściwym miejscu, już nie ubolewam nad tym, że u nas nadkomplet - bo mi serce do niej zabiło szczególnie a rozum tym razem nie popuścił i zwyciężył. Takie wieści zatem mają dla mnie ogromne znaczenie :)
Trzymam kciuki nieustająco!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn sty 04, 2016 2:41 pm 

Marynarz

BooBoo a ty nie myślałaś o zostawieniu Nany? :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn sty 04, 2016 3:52 pm 

Marynarz Dom Fundacyjny

Moi Drodzy
Moja milosc do Nany jest ogromna i zawsze bedzie w moim sercu ale chce dla niej jeszcze kogos lepsze by miala wlasciciela ktorego bedzie oczkiem w glowie, jego jedynym pieskiem. Ja mam jeszcze Boo Boo i przez to zawsze bedzie ich dwoje. Bedzie on i Nana. Dogaduja sie nie powiem ze nie. Ale pragne dla niej wszystkiego co najlepsze by miala jeszcze lepiej niz ma u mnie.
Dodatkowo jestem DT z powolania (mam nadzieje ze nie zabrzmialo to glupio) i chce pomagac rowniez innym psiakom. Gdybym adoptowala Nane nie dalabym rady byc DT juz dla nikogo wiecej. Mam nadzieje ze rozumiecie moje rozterki. Naprawde pokochalam te sunie i zawsze bedzie jej miejsce w moim sercu.
Zeby troszecze rozweselic klimat mam osobe ktora jest zainteresowana adopcja Nany przez Zaloge Bulldoga oczywiscie. I to jak na nia patrzy powoduje ze moje serce rosnie ale oczywiscie wszystko zalezy od zarzadu i jak wypadnie na wizycie. Jestem bardzo dobrej mysli jesli chodzi o Nane, a jej przyszlosc nie maluje sie juz w ciemnych kolorach jak bylo przed jej spotkaniem z Zaloga Bulldoga.
Kochani jestesmy wielcy dzieki naszej milosci do naszych podopiecznych.
Calusy

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn sty 04, 2016 4:00 pm 

ale super, tym bardziej, że znasz tą osobę :D
zawsze mogłabyś Nanę odwiedzać i nad nią czuwać ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn sty 04, 2016 4:42 pm 

Marynarz Dom Fundacyjny

No to jeszcze jakies foteczki :lol:

Załączniki:
Komentarz: to kto wyruszy z nami na spacer????
DSC_0596.JPG
DSC_0596.JPG [ 130.88 KiB | Przeglądane 5432 razy ]
Komentarz: w kupie cieplej i kupy nikt nie ruszy….a poz tym zima jest i tak nam jest cieplej
DSC_0597.JPG
DSC_0597.JPG [ 231.47 KiB | Przeglądane 5432 razy ]

PostNapisane: Pn sty 04, 2016 7:51 pm 

ależ ona jest cudowna :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn sty 04, 2016 9:52 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

BooBooLove jestem zaskoczona Twoją decyzją. Byłam przekonana, że będziesz adoptować Nanę.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn sty 04, 2016 11:52 pm 

Marynarz Dom Fundacyjny

czesio11 napisał(a):
BooBooLove jestem zaskoczona Twoją decyzją. Byłam przekonana, że będziesz adoptować Nanę.

Rozwazalam te opcje ale gdy ja adoptuje nie bede mogla byc juz wiecej DT bo nie bede miala wiecej miejsca by zajac sie jak nalezy nastepnymi rozbitkami.
I nie jest to najlatwiejsza decyzja w moim zyciu ale chce by byla szczesliwa.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt sty 05, 2016 12:35 am 

Dom stały (1 pies)

Doskonale Cię rozumiem... też co trochę mam tymczasy. Wiem, że gdybym teraz zdecydowała się na adopcję nie byłoby szansy na kolejne DT. Nie dlatego, że nie kocham moich tymczasów, bo już zdarzyło się, że miałam dylemat i zawsze ryczę, gdy odjeżdżają do DS. Po prostu w taki sposób jestem w stanie pomóc wielu psom, a DT czasami jest niestety jak na lekarstwo.

Poza tym nikt nie powinien mieć do Was o to żal, bo pomogliście jej w momencie kiedy tego bardzo potrzebowała, a nie było innych takich odważnych, którzy by się tego podjęli. Jeżeli są chętni na adopcję Nany to nic tylko się cieszyć i podziwiać jakie robi postępy w nowym domu :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt sty 05, 2016 1:01 am 

Marynarz Dom Fundacyjny

Ana napisał(a):
Doskonale Cię rozumiem... też co trochę mam tymczasy. Wiem, że gdybym teraz zdecydowała się na adopcję nie byłoby szansy na kolejne DT. Nie dlatego, że nie kocham moich tymczasów, bo już zdarzyło się, że miałam dylemat i zawsze ryczę, gdy odjeżdżają do DS. Po prostu w taki sposób jestem w stanie pomóc wielu psom, a DT czasami jest niestety jak na lekarstwo.

Poza tym nikt nie powinien mieć do Was o to żal, bo pomogliście jej w momencie kiedy tego bardzo potrzebowała, a nie było innych takich odważnych, którzy by się tego podjęli. Jeżeli są chętni na adopcję Nany to nic tylko się cieszyć i podziwiać jakie robi postępy w nowym domu :)

Bardzo dziekuje za dobre cieple slowa to naprawde bylo mi potrzebne. Bo nie ukrywam ze poczulam sie troche zaatakowana. Uwazam ze to czego ja chce nie jest najwazniejesze. Tylko to co jest najlepsze dla Nany. Jezeli bedzie adoptowana przez te pare to bedzie w Warszawie i bede mogla miec z nia kontakt. Bede mogla nad nia czuwac i pomagac wlasciciela jezeli nie beda czegos wiedzieli.

Nigdy nie wiadomo kiedy znow jakis niepelnosprawny bidaczek bedzie potrzebowal mojej pomocy. Bo nie ukrywam ze takie pieski to wyzwania ktore lubie. Uwielbiam z nimi pracowac, pokazywac jak mozna sobie radzic i rozpiera mnie duma gdy robia postepy.

Gdyby to ode mnie zalezalo to wszystkie pieski bylyby juz w moich ramionach duze, male, kudlate, lyse, zdrowe i chore ale tak sie niestety nie da. Dlatego chce pomagac jak najwiekszej ilosci psiakow.

Jezeli adopcja dojdzie do skutku to bede szczesliwa ze Nana ma kochajacy dom i wszystkim ktorzy mysleli ze Nana jako inwalidka ma male szanse na adopcje pokaze im jej wielkie oczyska ktore zdobywaja kazdego na osiedlu, dokladnie kazdego ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt sty 05, 2016 2:52 am 

Marynarz

Jestem tutaj krótko, ale strasznie irytuje mnie presja jaka wywierają użytkownicy forum na DT żeby stały się domami stałymi, jakby i tak podjęcie decyzji samemu nie było trudne...sami wysłaliśmy ankietę o zostaniu domem tymczasowym bez możliwości zostania DS, bo chcemy pomóc wielu pieskom, i w takiej sytuacji też poczulabym się zaatakowana.
A to strasznie nie fair!

Śledzę wątek od początku, to niesamowite jakie rozwiązania wymyslasz i jak bardzo twoje rady będą pomocne dla domku stałego. A twoje doświadczenie i siła na pewno przydadzą się następnym pokrzywdzonym buldozkom! Dałaś jej dom w którym może spokojnie czekać na przyszłego wlasciciela, a to jej było najbardziej potrzebne. Jestem pełna podziwu i szacunku! Takie rozstanie na pewno będzie dla ciebie ciężkie. (I to naprawdę nie w porządku, żebyś czuła się atakowana.)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt sty 05, 2016 9:10 am 

Marynarz Dom stały (1 pies)

BooBooLove jeśli poczulas się w jakiś sposób zaatakowana przeze mnie to bardzo przepraszam. Nie chcialam abys to tak odebrala.
Robicie duzo dobrej roboty i wiem co czujecie kiedy zbliza się ten czas podjęcia ostatecznej decyzji a rozum nie idzie w parze z sercem.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt sty 05, 2016 9:38 am 

Marynarz

Absolutnie nie powinien nikt czuć tutaj presji. Nigdy nikt nie naciska, żeby zostawić pieska u siebie. Takie pytania biorą się z czystej ciekawości o losy psa i troski o niego. Poza tym jest to też dobra informacją dla potencjalnych DS. Jeżeli DT określi się konkretnie, że nie jest w stanie zostać DS wiadomo, że można się ustawiać w kolejce po danego psiaka. DT ma po prostu pierwszeństwo co do adopcji dlatego pojawiają się takie pytania. Każdy kto postanawia zostać DT ma wielkie serce i to już od niego zależy czy jest w stanie pozostawić psiaka u siebie czy mimo wielkiej miłości chce zostać otwarty na pomagania kolejnym biedakom.

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 553 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 28  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]