Teraz jest Pt kwi 04, 2025 1:24 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 822 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 42  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt gru 04, 2015 12:31 am 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Ja też. Chlopak musi znaleźć fajny domek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 04, 2015 12:31 am 

Marynarz Dom stały (2 psy)

Witaj Toudi, sliczny masz kolor, takie nietypowe umaszczenie jakby błękitne? buziaki :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 04, 2015 3:15 am 

Starszy Marynarz Dom stały (2 psy) Transport

Ania to trzymam kciuki mocno <3

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 04, 2015 8:16 am 

Marynarz

Spokojna noc, bez wycia. Ja dziś mam zaliczenie, a nie uczyłam się zbyt dużo przez pieski, więc Kuba sam wyprowadza toudiego, ja potem wyprowadze miesniaka.

Wczoraj Toudi zjadl ok. 1 piesc papki, a dzis juz dwie pięści :) Udało nam się przemycić antybiotyk i osłonowy na wątrobę :)

Po tym, jak wczoraj oczko wyglądało troszkę lepiej, dziś znów wygląda troszkę gorzej. psy znowu nie mogą przebywać w jednym pomieszczeniu, Mięśnak jest zazdrosny o karmienie Toudiego i podchodzi, Toudi atakuje... eh

Załączniki:
IMG_20151203_090616.jpg
IMG_20151203_090616.jpg [ 417.57 KiB | Przeglądane 262 razy ]
IMG_20151203_090601.jpg
IMG_20151203_090601.jpg [ 411.2 KiB | Przeglądane 262 razy ]
Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 04, 2015 8:58 am 

Starszy Bosman Dom stały (2 psy) Dom Fundacyjny Transport

Anka, trzymamy kciuki.
Miziaki dla Amber.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 04, 2015 9:03 am 

To normalne. Jedzenie i zabawki czesto sa punktem zapalnym nawet u zaprzyjaznionych psow. Nie powinniscie ich razem karmic.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 04, 2015 9:05 am 

Marynarz

Nie mamy możliwości karmić ich w osobnych pokojach... Możemy na ten czas dać mięśniaka do klatki albo do łazienki?
Tylko karmienie Toudiego trwa godziny...

I tak cały czas siedzi w klatce. jak toudi jest karmiony to się trochę ośmiela i na chwilę wychodzi. I i tak Toudi go zagania.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 04, 2015 10:30 am 

No Sisa akurat nie jest fanka zabawek, wiec tu nie byloby problemu, bo ona sie po prostu zabawkami nie bawi, problem moglby byc przy misce bo kocha jed, enie ponad wszystko i pewnie nie pozwoli żadnemu niebieskiemu smerfowi sie objadac, ale tu dalabym rade karmic ich oddzielnie

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 04, 2015 1:05 pm 

kurczę, tak mi szkoda, że te dwa biedulki muszą żyć w konflikcie :( chętnie zgłosiłabym się na DT jeśli dogadałby się z moją sunią (waży tyle samo, ale jest sporo wyższa, no i też nie da sobie w kaszę dmuchać), ale wczoraj złapała taką kontuzję, że przez najbliższy miesiąc nie będzie sprawna i nie wiem jak by sobie poradziła :( będę trzymać kciuki! w razie czego mogę też jakoś pomóc, bo mieszkam niedaleko :)

...mam nadzieję, że jeszcze coś z niego zostanie jak wrócę z pracy ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 04, 2015 1:33 pm 

Marynarz

Moim skromnym zdaniem nie powinno się pozwalać psom do końca samym ustalać hierarchii. Choćby dlatego że może się to źle skończyć, pogryzienia, wizyty u weta to ledwie namiastka, najgorsze jest to że potem te zachowania przenoszone są na inne psy. W ten sposób możecie sobie "zepsuć" przyjaznego do tej pory Mięśniaka. Kto jest u Was alfą? Bo na razie wygląda na to że Toudi, a nie powinien. To ludzka alfa ma pokazać chłopakom gdzie ich miejsce. Jeśli jeden jest karmiony to drugi czeka na materacyku i musi to działać w obie strony, również wtedy kiedy Mięśniak wcina to Toudi grzecznie czeka na swoim miejscu. Przy powitaniu również każdego psa należy obdzielić po równo. Jeśli Piękny Toudi ma takie zaborcze zapędy to przenieść go na koniec kolejki. Dwa samce w jednym domu to zawsze ryzyko, ale nie ma rzeczy niemożliwych ;) Macie tutaj na forum osobę która pomagała w tym zakresie przy Bobbym - Paulina i u Bobiego pomogło. Może ona coś wymyśli.

Pozdrawiam serdecznie

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 04, 2015 4:19 pm 

bunia00 napisał(a):
kurczę, tak mi szkoda, że te dwa biedulki muszą żyć w konflikcie :( chętnie zgłosiłabym się na DT jeśli dogadałby się z moją sunią (waży tyle samo, ale jest sporo wyższa, no i też nie da sobie w kaszę dmuchać), ale wczoraj złapała taką kontuzję, że przez najbliższy miesiąc nie będzie sprawna i nie wiem jak by sobie poradziła :( będę trzymać kciuki! w razie czego mogę też jakoś pomóc, bo mieszkam niedaleko :)

Bunia zawsze mozesz spróbować ich ze sobą poznać i zobaczysz co i jak ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 04, 2015 4:31 pm 

no właśnie może być ciężko, bo moja przez najbliższy miesiąc ma zakaz spacerów i ledwo kuśtyka :( boję się, że przez to mogłyby wyniknąć jakieś spięcia, bo jak jest taki dominujący to mogłoby wprowadzić dodatkowy stres, a wtedy Maksi też nie szczędzi ząbków... ewentualnie Toudi musiałby przyjechać do mnie i wtedy byśmy sprawdzili. A wiadomo jaki ma stosunek do kotów?

...mam nadzieję, że jeszcze coś z niego zostanie jak wrócę z pracy ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 04, 2015 6:37 pm 

Spotkalysmy dzis na spacerku malego, laciatego francuzika. Siska ladnie sie z nim przywitala. Czyli moze jest dla nich szansa

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 04, 2015 8:18 pm 

Nie Agnieszko. Tak jak już napisałam to nie jest dobry pomysł by Toudi zamieszkał u Ciebie

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 04, 2015 8:46 pm 

Marynarz Dom stały (3 psy)

Jak pamiętam Sisa nie lubi psiej konkurencji w domu. Magda ma rację to nie będzie dobre dla Siski, która zdecydowanie lepiej się czuje jako najważniejszy pies w Waszym domu. Konkurencja do głasków, miejsca obok Ciebie wpłynęło by to niekorzystnie na to co udało Wam się już wypracować Sisa nie była by szczęśliwa. Co innego kolega na spacerze a co innego intruz w domu.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 04, 2015 11:02 pm 

Marynarz

Elaa pewnie napisze wiecej o wizycie u weterynarza jak wróci :) z dobrych wiadomości - oczka nie trzeba usuwać! Niestety, przed kastracją Toudiego czeka zabieg plastyki podniebienia :(

Kolejna dobra wiadomość, dziś była kolejna kupka! Niestety, Toudi chudnie, Elaa napisze jego wagę dokładną, ale już jest go ok. 1 kg mniej :(

My się izolujemy - spotykamy ze znajomymi na klatce schodowej i przed domem, bo każdy dzownek do drzwi jest źródłem konfliktu. Po tym jak przyszli do nas sąsiedzi pożyczyć pieprzu, a Toudi wypędził Mięśniaka na korytarz po otwarciu drzwi, Mięśniak próbował uciec, uznaliśmy że czas zakazać wizyt domowych.

Jeżeli chodzi o hierarchię - Mięśniak zawsze wchodzi pierwszy przez drzwi i zawsze z nim witamy się pierwszym. Z jedzeniem też możemy tak spróbować, by on dostawał pierwszy.
Inne rzeczy mają po równo...

Kilka selfie z Toudim :> i K. głaskający na pocieszenie Mięśniaka w klatce

Załączniki:
IMG_0081.JPG
IMG_0081.JPG [ 115.24 KiB | Przeglądane 160 razy ]
IMG_0082.JPG
IMG_0082.JPG [ 137.36 KiB | Przeglądane 160 razy ]
IMG_0083.JPG
IMG_0083.JPG [ 74.06 KiB | Przeglądane 160 razy ]
IMG_0086.JPG
IMG_0086.JPG [ 91.1 KiB | Przeglądane 160 razy ]
toudi.jpg
toudi.jpg [ 134.88 KiB | Przeglądane 160 razy ]
Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 04, 2015 11:27 pm 

Maly niebieski smurf

Ostatnio edytowano Pt gru 04, 2015 11:52 pm przez agaz1, łącznie edytowano 1 raz

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 04, 2015 11:28 pm 

To tak po kolei ;) Ogólnie stan Toudiego jest dobry, podbił serca obu pani wet dawał całsy przytulał się i pozował z nimi do zdjęć,były nim obie zachwycone. Gdy zobaczył kota bardzo się podniecił i chciał zobaczyć co to takiego niestety kot uciekł.
Toudi waży 19 kg trochę się wiercił na wadzę więc pokazywała 18,80-19 , co do wyników nasza pani wet stwierdziła,że całkiem ok trzeba przedewszystkim unormować Toudiemu dietę dwa posiłki dziennie i ma dostawać to samo obojętnie czy gotowane czy suchą karmę 15 min miska ma stać nie zje zabrać , oczywiście o stałych porach. Nie dawać mu póki co przekąsek a przede wszystkim kości. Wcześniej możliwe ,że jadł royala dla ciężarnych oraz karmiących suk a ta karma jest wysoko białkowa co może powodować większe pobudzenie. Zasugerowała by odstawić lek hepatil Powiedziała,że najlepiej za kilka dni do tygodnia byłoby skontorlować jego wagę.
Odnośnie do oka nasza wet stwierdziała,że musiało to być dość dawno gdyż nie ma cech stanu zapalnego Todiego to nie boli więc ona by tego nie ruszła , można ewentualnie dokładnie sprawdzić przy okazji gdy będzie pod narkozą...ale to nic pilnego.
Uzębienie, no cóż jeden ząb wyjęła mu tak o bo był aż tak zgnity kolejne 3 są do usunięcia.
Co do kastracji, jajko znajduję się pod skórą więc tutaj nie będzie problemów.
Arytmi żadnej nie stwierdziła, osłuchała zrobiła ekg i stwierdziła ,że jest dobrze.
Uszy są ok , skóra też ;) a jeżeli chodzi o kupę to na szczęście ma "ładną" konsystencje jest zwarta.
Podniebienie i skrzydełka prawdopodobnie do roboty ale na ten temat powinien wypowiedzieć się spejcalista.

Przy okazaji gdyby ktoś szukał dobrego weta to polecam
https://www.facebook.com/Zwierzak-Przyc ... 8/?fref=ts
taka moja mała prywata ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 04, 2015 11:29 pm 

agaz1 napisał(a):
Magda z Rosinka macie chyba cholerna racje. Cesarzowa czuje sie świetnie jako pani na wlosciach. Super sie otwiera mogac przyjść i pomarudzic o drapanie za uchem lub pod broda. Ale jak wiesz Rosinka ona ma jeszcze swoje leki. Tak bylo jak dotknelas ja znienacka a ona podskoczyla jak oparzona. Dobra,chcialam pomoc,ale wobec tego wracam do przywracania Siski spoleczenstwu. Po prostu nie pomyslalam w ten sposob. Za fiksacje myslenia przepraszam.
A Siska to owszem pracy jeszcze sporo wymaga wiec na tym sie skupię

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 04, 2015 11:31 pm 

czasem warto odpuścić nic na siłę a szkoda by było aby znowu dochodziło do spin w innym domu. Odnośnie tego moja wetka stwierdziła,że chłopak potrzebuję stanowczej ręki i będzie wszystko ok ;)

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 822 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 42  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]