Teraz jest Wt kwi 15, 2025 8:08 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt sty 13, 2015 6:56 pm 

Marynarz

witam,czy to cudo jest do adopcji? :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt sty 13, 2015 7:23 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

no tak to jest jak pies nie był uczony dobrych manier od małego... nie jego wina generalnie tylko Pań właścicielek , a swoją drogą jak im nie przeszkadzał tak niewychowany piesek.....? dziwią mnie ludzie, którzy trzymają psa nie z miłości tylko... no właśnie... z jakiego powodu ?, dlatego jesli Milo trafi do nas to zaczniemy wszystko od zera... pewnie nie będzie łatwo i jemu i nam ale "co nas nie zabije to nas wzmocni",
nasza chęć wzięcia MILO do siebie nie słabnie.. czekamy niecierpliwie :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt sty 13, 2015 7:49 pm 

Marynarz

to cudo jest do adopcji?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt sty 13, 2015 8:30 pm 

Marynarz

Bożesz Ty mój! Ja można nie kochać i tak poprostu oddać taki cud!!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt sty 13, 2015 8:42 pm 

Marynarz

Bardzo bym prosiła o wzięcie mnie pod uwagę w adopcji tegoż otóż wariatuńcia :) Chętnych cała masa, ale zawsze trzeba wierzyć że sie uda. Zrobie wszystko co bedzie trzeba!!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 14, 2015 10:54 am 

Kapitan Dom stały (2 psy) Dom tymczasowy Transport

izabela napisał(a):
a swoją drogą jak im nie przeszkadzał tak niewychowany piesek.....?

No właśnie im przeszkadzał ;) Ale pomysłem na rozwiązanie tego "problemu" było oddanie go (na szczęście nam :D ), a nie praca z psem.

Uwaga wszyscy kandydaci! Bierzemy pod uwagę tylko osoby, które wypełniły ankietę adopcyjną i są po wizycie przedadopcyjnej (lub też umówiły się z nami na jej przeprowadzenie w najbliższym czasie).

Ehhhh... Kolejka po Milo coraz dłuższa, a tyle fajnych psów czeka na dom. A mówią, że liczy się to, co w środku :( Z jakiegoś jednak powodu "środki" tych ładnych też wydają się ładniejsze :(

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 14, 2015 11:24 am 

Dom stały (3 psy) Transport

Milo prawdopodobnie będzie musiał przejść korektę nosa, i nie wiadomo czy tylko nosa a nie całych przewodów nosowych bo ma wszystko bardzo małe. W dodatku będę dzisiaj się konsultować z Weterynarz ponieważ Milo cały czas sika w domu, i raczej to nie sprawa dominacji.

W dodatku na pewno, jeśli teraz nie zostanie porządnie ustawiony a nie potraktowany jako pies zabawka, będzie gryzł. Już teraz przejawia takie odruchy, tylko nie gryzie a łapie lekko za rękę jak mu się zwraca za dużo uwagi.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 14, 2015 12:11 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies) Transport

oj oj Milo....śliczny jest ale faktycznie będzie wymagał dużej cierpliwości i systematyczności.
Ja to bym mogła sobie po prostu jego zdjęcie powiesić na ścianie, ale w domu jenak wolę naszą spokojną poukładaną (no może nie zawsze) Lole :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 14, 2015 4:46 pm 

Dom stały (2 psy) Transport

Apel do wszystkich chętnych na adopcję Milo! Ten mały urwis jest obłędny, ale tylko z wyglądu. Jest pięknym, umięśnionym, krępym buldożkiem. Ma wspaniały kształt głowy, uszu, a jego spojrzenie powala.

To, to co w nim piękne, ale koniecznie przemyślcie, że właśnie ze względu na jego charakter Milo został oddany do adopcji. Agent z niego nieprzeciętny! Wskakuje na szafki, stoły, kanapy. Roznosi wszystko po domu, goni koty (dla zabawy ;) ), sika na potęgę, jest nieusłuchany, ciekawski i natrętny.

Zakładamy, że dom który, go adoptuje będzie świadomy, że czeka go bardzo dużo pracy nad Milo. Nie tylko dbanie i dobra karma, ale koniecznie masa spacerów, zabaw i nauka komend, żeby go wymęczyć intelektualnie. Do tego konieczna nauka czystości i świadomość, że mały będzie takim gagatkiem jeszcze przez co najmniej 5 lat.

Prosimy WAS o przemyślenie adopcji i nie kierowanie się tylko i wyłącznie wyglądem Milo!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 14, 2015 4:49 pm 

Marynarz

Małgorzata napisał(a):
Milo prawdopodobnie będzie musiał przejść korektę nosa, i nie wiadomo czy tylko nosa a nie całych przewodów nosowych bo ma wszystko bardzo małe. W dodatku będę dzisiaj się konsultować z Weterynarz ponieważ Milo cały czas sika w domu, i raczej to nie sprawa dominacji.

To, że sika to moze być po jeszcze po zabiegu, a w związku z mniejszym noskiem, on ma jakieś problemy oddechowe?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 14, 2015 4:51 pm 

Beata klasycznie charczy i chrapie ale trochę za bardzo mimo wszystko jak na BF.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 14, 2015 7:38 pm 

To może ja go adoptuje, będę miała 2 gagatki na co najmniej pięć? lat. :lol: :lol: :lol:
Żartuje, ale tak poważnie to chyba wiem z czym się będzie "jadło' tego psa jak się go adoptuje, bo z opisu to jak bym o Molly czytała z przed paru miesięcy(po za kotami, je kocha i bardziej lękowej).I powiem szczerze że na 2 takiego psa to bym się chyba nie zdecydowała,bo gdyby nie naczenie jej w miarę opanowania emocji i takie tam to prawdopodobnie jej ogłoszenie widniało by teraz w Rozbitkach. ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 14, 2015 8:21 pm 

Dom stały (2 psy) Transport

ronnie ;) uświadomiłam sobie, że to 5 lat mogło być nieczytelne. Pies taki jak Milo pożyje pewnie ze 12 lat, może więcej, OBY! Z moim wpisem chodziło mi o to, że mały jest młodym psiakiem i jego aktywność będzie jeszcze dość wysoka przez kolejne 5 lat ;) wiadomo, że im pies starszy tym więcej musi spać i jest bardziej spokojny, ale milo dopiero dojrzewa i jego aktywność będzie jeszcze długo rosła.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 14, 2015 8:37 pm 

Nie, dobrze wiem o co Ci chodziło po prostu Molly i Milo są w podobnym wieku dlatego tak napisałam :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 14, 2015 11:12 pm 

Marynarz Dom Fundacyjny

Jola napisał(a):
ronnie ;) uświadomiłam sobie, że to 5 lat mogło być nieczytelne. Pies taki jak Milo pożyje pewnie ze 12 lat, może więcej, OBY! Z moim wpisem chodziło mi o to, że mały jest młodym psiakiem i jego aktywność będzie jeszcze dość wysoka przez kolejne 5 lat ;) wiadomo, że im pies starszy tym więcej musi spać i jest bardziej spokojny, ale milo dopiero dojrzewa i jego aktywność będzie jeszcze długo rosła.

Nie liczyłabym specjalnie na to :D

Wróżka skończyła 8 lat i ... :roll: albo jeszcze "gorzej". :oops:
Też liczyłyśmy na to ze z wiekiem się wyciszy a tu klops :lol:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz sty 15, 2015 11:42 am 

Transport

Właśnie! Być może Milo juz ma taki charakterek i wcale z wiekiem mu to nie minie :D
może powtórzę słowa dziewczyn, ale wszyscy zainteresowani jego adopcją muszą się liczyć z tym, że to żywiołowy pies, który potrzebuje dużo spacerów i zabaw, aby rozładować nadmierną ilość energii ;) Milo jest nieulozony, potrzebuje konkretnych poleceń i kogoś, kto nie pozwoli sobie mu "wejść na głowę".

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz sty 15, 2015 12:16 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

hihi co dzień to opowieść o Milo robi sie coraz bardziej ciekawa.. tak, to że jest śliczny to jedno i to urzeka każdego ale czytam na bieżąco i poznaję charakterek... trudny charakterek i tu może prysnąć czar idealnej adopocji bo kroi się ciężka praca a sukces .... niestety niekoniecznie wpisany w scenariusz, ale jakoś mnie to nie zniechęca , nadal chciałabym go mieć , czytam wszystkie wątki mojemu męzowi , co by tez wiedział co jest grane z Milo i nie było mowy o rezygnacji ..
a jak tam po konsultacji weterynaryjnej odnosnie noska i sikania ?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz sty 15, 2015 6:24 pm 

Siki zaniesiemy jutro w kubku ale taki objaw picia i sikania może być spowodowane końcowym działaniem sterydu, który dostał przy kastracji. Dzisiaj rano nie było nic, i po pracy rownież. Co do nosa, moja Pani Weterynarz by to zoperowała.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz sty 15, 2015 7:06 pm 

Marynarz

Marzena napisał(a):
Właśnie! Być może Milo juz ma taki charakterek i wcale z wiekiem mu to nie minie :D
może powtórzę słowa dziewczyn, ale wszyscy zainteresowani jego adopcją muszą się liczyć z tym, że to żywiołowy pies, który potrzebuje dużo spacerów i zabaw, aby rozładować nadmierną ilość energii ;) Milo jest nieulozony, potrzebuje konkretnych poleceń i kogoś, kto nie pozwoli sobie mu "wejść na głowę".

Moja Lufcia jest już 6 letnią BA i nie mija jej nadmiar energii. Wszyscy obiecywali, że BA z wiekiem się uspokajają. Trochę ją ułożyliśmy ale godzinę świni w domu mamy od 18 do 23. Czasem już nie mam siły rzucać piłek itp. Nie wspomnę o okresowym niszczycielstwie i konieczności długich spacerów nawet w mrozy. Błoto też nie jest przeszkodą :D Także trzeba się dobrze zastanowić przed adopcją takiego psiaka z charakterkiem

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz sty 15, 2015 9:13 pm 

Pani Weterynarz i ja jesteśmy zgodne że Milo taka żywotność na pewno zostanie do końca :D

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]